Reklama

Reklama

John Lennon: Imagine

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
Velká Británie, 1971, 3 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Píseň, která se stala hymnou lidí, kteří nepřestali věřit v lepší svět. Lidí, kteří věří, že schopnost mysli představit si svět bez válek, strachu a všech hranic, které nás od sebe oddělují, je pro změnu zásadní a začíná právě v ochotě si takovýto svět představit. Píseň byla v roce 2017 vyhlášena za píseň století. (sator)

Recenze (12)

Robbie 

všechny recenze uživatele

Milujem túto pesničku ale za tú ohavu Yoko Ono ktorá tam straší sa neviem na ten klip pozerať s radosťou. Inak minimalistický prístup sa mi veľmi páči a neviem si k tejto pesničke predstaviť nič lepšie ako tento jednoduchý nápad, ale to nechutné vypočítavé čudo, ktoré rozosralo Beatles, by mohli digitálne odstrániť. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Píseň která se stala hymnou lidí, kteří nepřestali věřit v lepší svět, lidí kteří věří že schopnost mysli představit si svět bez válek, strachu, a všech hranic které nás od sebe oddělují, je pro změnu zásadní a začíná právě v ochotě si takový svět představit. Píseň byla v roce 2017 vyhlášena za píseň století. A co teprve když souzníte s textem... Lennonův slavný bílý klavír, na který v klipu hraje, v písničce neuslyšíte. Přesto že měl mnohem lepší zvuk než ten, který měl John v hudebním studiu ve svém domě, ani po hodině nahrávání nedokázali nic udělat s tím, že zvuk se příliš rozléhal a vytvářel nechtěné echo a tak se vrátili pokorně do studia. V posledním rozhovoru před svou smrtí řekl: Pod tou písní by měla být jako autoři uvedeni Lennon a Yoko Ono. Velká část textu a koncept pochází od ní. Byl jsem trochu sobecký, a tak jsem ji tak nějak zapomněl zmínit. V její knize grapefruit je část o tom, co by si měl člověk představit  a ta mě inspirovala. Tak to musím uznat alespoň teď. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Lennonův slavný bílý klavír, na který v klipu hraje, v písničce neuslyšíme. Přestože měl mnohem lepší zvuk než ten, který měl John v hudebním studiu ve svém domě, ani po hodině nahrávání nedokázali nic udělat s tím, že zvuk se příliš rozléhal a vytvářel nechtěné echo, a tak se vrátili pokorně do studia. (sator)
  • V posledním rozhovoru před svou smrtí řekl: „Pod tou písní by měli být jako autoři uvedeni Lennon a Yoko Ono. Velká část textu a koncept pochází od ní. Byl jsem trochu sobecký, a tak jsem ji tak nějak zapomněl zmínit. V její knize „Grapefruit“ je část o tom, co by si měl člověk představit a ta mě inspirovala. Tak to musím uznat alespoň teď.“ (sator)
  • Klip se točil v Tittenhurst Park venkovském domě o rozloze 29 hektarů u London Road v Beggar's Bush poblíž Ascotu. Od konce léta 1969 do srpna 1971 byl domovem hudebníků Johna Lennona a Yoko Ono a od roku 1973 do konce 80. let domovem Ringa Starra a rodiny. Starr prodal nemovitost šejkovi Zayedovi bin Sultanovi Al Nahyanovi, prezidentovi Spojených arabských emirátů, v roce 1989. (sator)

Reklama

Reklama