Reklama

Reklama

John Lennon: Imagine

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
Velká Británie, 1971, 3 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Píseň, která se stala hymnou lidí, kteří nepřestali věřit v lepší svět. Lidí, kteří věří, že schopnost mysli představit si svět bez válek, strachu a všech hranic, které nás od sebe oddělují, je pro změnu zásadní a začíná právě v ochotě si takovýto svět představit. Píseň byla v roce 2017 vyhlášena za píseň století. (sator)

Recenze (12)

sator 

všechny recenze uživatele

Píseň která se stala hymnou lidí, kteří nepřestali věřit v lepší svět, lidí kteří věří že schopnost mysli představit si svět bez válek, strachu, a všech hranic které nás od sebe oddělují, je pro změnu zásadní a začíná právě v ochotě si takový svět představit. Píseň byla v roce 2017 vyhlášena za píseň století. A co teprve když souzníte s textem... Lennonův slavný bílý klavír, na který v klipu hraje, v písničce neuslyšíte. Přesto že měl mnohem lepší zvuk než ten, který měl John v hudebním studiu ve svém domě, ani po hodině nahrávání nedokázali nic udělat s tím, že zvuk se příliš rozléhal a vytvářel nechtěné echo a tak se vrátili pokorně do studia. V posledním rozhovoru před svou smrtí řekl: Pod tou písní by měla být jako autoři uvedeni Lennon a Yoko Ono. Velká část textu a koncept pochází od ní. Byl jsem trochu sobecký, a tak jsem ji tak nějak zapomněl zmínit. V její knize grapefruit je část o tom, co by si měl člověk představit  a ta mě inspirovala. Tak to musím uznat alespoň teď. ()

Robbie 

všechny recenze uživatele

Milujem túto pesničku ale za tú ohavu Yoko Ono ktorá tam straší sa neviem na ten klip pozerať s radosťou. Inak minimalistický prístup sa mi veľmi páči a neviem si k tejto pesničke predstaviť nič lepšie ako tento jednoduchý nápad, ale to nechutné vypočítavé čudo, ktoré rozosralo Beatles, by mohli digitálne odstrániť. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • V posledním rozhovoru před svou smrtí řekl: „Pod tou písní by měli být jako autoři uvedeni Lennon a Yoko Ono. Velká část textu a koncept pochází od ní. Byl jsem trochu sobecký, a tak jsem ji tak nějak zapomněl zmínit. V její knize „Grapefruit“ je část o tom, co by si měl člověk představit a ta mě inspirovala. Tak to musím uznat alespoň teď.“ (sator)
  • Lennonův slavný bílý klavír, na který v klipu hraje, v písničce neuslyšíme. Přestože měl mnohem lepší zvuk než ten, který měl John v hudebním studiu ve svém domě, ani po hodině nahrávání nedokázali nic udělat s tím, že zvuk se příliš rozléhal a vytvářel nechtěné echo, a tak se vrátili pokorně do studia. (sator)
  • Klip se točil v Tittenhurst Park venkovském domě o rozloze 29 hektarů u London Road v Beggar's Bush poblíž Ascotu. Od konce léta 1969 do srpna 1971 byl domovem hudebníků Johna Lennona a Yoko Ono a od roku 1973 do konce 80. let domovem Ringa Starra a rodiny. Starr prodal nemovitost šejkovi Zayedovi bin Sultanovi Al Nahyanovi, prezidentovi Spojených arabských emirátů, v roce 1989. (sator)

Reklama

Reklama