Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tahle pointa má tu výhodu, že se z ní při troše schopností dá vytřískat docela slušná atmosféra a ani k tomu není třeba moc prostředků, jen ta zápletka respektive pointa. Snad proto jí nejvíce sluší válečné prostředí. Jen pár vojáků, temné prostory nevlídných chodeb pod jedním bunkrem, vlastní děsy a pošmourná minulost. Navíc, tahle zápletka občas přinese velmi příjemný bonus v podobě naprostého setření hranice mezi fantastickým a realistickým horrorem. Nebýt zbytečně spoileroidní úvodní scény, asi bych si fakt nebyl doteď jistý, jestli v tom filmu byl nadpřirozený prvek, nebo nebyl a jestli ta pointa je fantastická nebo naprosto realistická. Samozřejmě jsem viděl pár ještě nahuštěnějších a nabušenějších atmosfér v podobných pointách (i když jsou obě stavby, bunkr prostě není sauna), ale i tady mi to docela sedělo a přišlo k chuti (smrt v ostnatém drátu byla vymazlená). Prostě mám podobné příběhy rád, když se povedou. Tady jsem žádných závažných nedostatků neshledal. Za zmínku stojí i dobrá hudba. Jen 55%? Tak to já tu čtvrtou hvězdičku teda přihodím, protože 55 je fakt málo. ()

Noddy 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobre zvládnutý film. V bunkri sa zbehlo niekoľko charakterov - nadrogovaný horlivý vyznavač veľkonemeckej myšlienky; vojak ktorého trápi svedomie, že strieľal na dezertérov, pričom veľa nechýbalo a bol by ním sám; vojak ktorý pochopil, že Nemecko je už na kolenách a ďalší odpor je len mrhanie životmi; starec, ktorý si svoje odbojoval v prvej vojne a žiali nad stratou syna; mladík, ktorý nevie čo je správne a čo nie a nakoniec veliteľ, ktorý je proste len veliteľom a cíti sa byť zodpovedným... spoločne čelia neznámu, skrývajúcemu sa v podzemí, pričom to neznáme je ich svedomie. Aj po technickej stránke uspokojivé - pekné maskáče typu hrach a hlavne krásne zábery na samopal/útočnú karabínu Sturmgewehr StG44. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to celkem ok, má to napětí i nějakou (ale slabší) atmosféru, obojí by ale mohlo být silnější. Prostředí bunkru k tomu prostě přímo vybízí, kdyby se na tom zamakalo, mohlo by to mít dost nepříjemnou atmosféru, ale tak silné to bohužel nebylo. Možná by to mohlo být i kratší, začátek se mi zdál poněkud utahaný a pokulhává to i v dalších částech filmu. Jinak se to ale celkem dá. Btw, jedna scéna na konci mi připomněla Pád do tmy 2. 3* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

So scenárom si teda tvorcovia veľa námahy nedali, no nápad je neohraný, miesto vybrané perfektne a aj títo ne'star'oví herci dali filmu tú pomerne lepšiu tvár. Ale čím je tento mysteriózny, temný horrorík zaujímavý je jeho neskutočne dusná, hustá, desivá a skliesnená atmoška aká sa len tak ľahko nevidí a hlavne nevytvára. Perfektne klaustrofobické, rýchle a hudba spolu so mrazivými zvukmi mala tiež svoj správny ráz a efekt. 80%. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Celý mi to přišlo takový hodně zmatený (divný halucinace nebo co to bylo), nic moc se tam nedělo a navíc jsem se vůbec neorientoval v postavách, ani ke konci filmu jsem nevěděl kdo je kdo (až na Jason Flemynga, jehož přítomnost byla to jediný co mě na tomhle rádoby hororu potěšilo). Mrtvá hlídka mě o svých kvalitách taky zrovna dvakrát moc nepřesvědčila, ale oproti Bunkru to bylo přeci jenom koukatelnější. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)
  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)

Reklama

Reklama