Reklama

Reklama

Schneider vs. Bax

  • Nizozemsko Schneider vs. Bax
Trailer 2

Nájemný vrah Schneider dostává zakázku přesně v den svých narozenin. Jeho cílem je spisovatel Ramon Bax. Po ujištění, že bude z akce zpět ještě před polednem a stihne pomoci manželce s oslavou, Schneider přijímá. Začíná tak festival lstí, bizarních náhod, špatných načasování a draze vykoupených omylů. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Nájemní vrazi na holandský způsob. Největší problém jsem měl asi s množstvím a charakterem překážek, které musely být překonány. Jakkoliv se režisér snažil, působilo to všechno až moc vyumělkovaně. Na můj vkus se tu také příliš žvanilo o ničem a jestli mělo jít o vtipné dialogy, tak asi nechápu nizozemský humor. Na druhou stranu nadsázka, ve které se celý film nesl, byla docela příjemná, pár vtipných momentů se tam také najde, sympatičtí byli i herci a bavil mě i ne úplně přiznaný souboj mezi snipery, takže celkově pozitiva převažují. Jen se nemohu zbavit pocitu, že to bylo nějaký divný. 65% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo poslal dva nájemné vrahy proti sobě? Samozřejmě Mertes, jako obvykle. Detektivka to samzřejmě není, není tu detektiv, a také proto při kácení takových stromů padá spousta třísek, A kdo to má vše na svědomí? Ovšemže mobil, v dobře předmobilní by to takhle nevypadalo a v době postmobilní to tak vypadat nebude. Každopádně než se manžílek a tatínek probudí z ranních snů a je schopen jít na oslavu, může, musí se leccos stát, má přece doma hezkou ženu a dvě malé děti. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Roztříštěná hra dvou, ve které se směje třetí, v tomto případě Maria Kraakman jako Francisca. Zatímco Schneider je nevýrazný protiva a Bax protiva charizmatický, právě dceři druhého jmenovaného beze zbytku věřím, že vyrůstat v téhle rodině musela být noční můra. Žánrová nezařaditelnost ale cestu k postavám tak jako tak komplikuje, protože ve chvíli, kdy začínám být napjatý, přijde nepochopitelná černohumorná vsuvka, zatímco ve chvíli, kdy bych se mohl začít cítit v odlehčené části pohodlně, dostanou přednost monology o celoživotních psychických problémech. Je to škoda, protože jinakosti není nikdy dost, ale tady je s čestnou výjimkou finální (a díky tomu i pro celý film spásné) scéně zbytečně samoúčelná. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo s koho! Tak trochu absurdní černá komedie a tak trochu drama ze života několika postav, z nichž se některé vydají na onen svět. Jeden dům, pustina, nekonečné pole rákosu, jehož neklidné vlnění připomene temný snímek Onibaba (1964) či zrádné lány kukuřice, a smrt, co si brousí kosu a trpělivě čeká na moment, kdy se rozmáchne. Původně jsem chtěl dát 4*, jelikož konec jsem si představoval jinak. Jenže film jsem si užil a asi je dobře, že též absurdně skončil. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli,kdy se ve filmu začalo něco dít,začal mě i bavit.Zajímavá zápletka se zajímavým rozuzlením,ale intro je nekonečně dlouhé.První polovina filmu byla neuvěřitelně rozvleklá a připomínala mi válečné snímky z vietnamské války(bahno,rákosí,bahno,rákosí,bahno,rákosí...),ale absentovala válka,takže šlo vlastně jen o dlouhé záběry na holandská blata.Nejsem nějaký zuřivý zastánce akčních filmů,snesu i klidnější snímky,ale přece jen by se mělo dít něco víc,než je vlnění rákosí.Všechny 3 hvězdičky jsou za druhou polovinu filmu,mohly být čtyři,ale to nešťastné rákosí... ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama