Reklama

Reklama

The Alchemist's Letter

Trailer
Animovaný / Krátkometrážní
USA / Velká Británie, 2015, 6 min

Režie:

Carlos Stevens

Scénář:

Carlos Stevens

Obsahy(1)

Když Veridian, mladý ztracený muž, obdrží od svého otce alchymisty Nicolase dědictví, je vystaven neblahé skutečnosti. Jeho otec postavil „úžasný" stroj na přeměnu zlata, jenž je poháněn jeho vlastními vzpomínkami. Film nás zavede na kouzelnou cestu zákoutími přístroje, kde procházíme otcovy nejdražší vzpomínky, vše úmyslu dát synovi poslední životní lekci a zachránit ho před stejnými osudnými kroky. Čas tiká pro všechny stejně, i pro ty se zlatými hodinkami. Neopakujte chyby ostatních a nechte se někdy od starších poučit. (Philber)

(více)

Recenze (21)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krása střídá nádheru, ta animace kombinující vzpomínky ve stroji s alchymistickými párami a tekutinami s přírodou.. Nádhera... A příběh sám o sobě? Co je důležitější - peníze nebo rodina? Někdy v dnešním světě ztrácíme přehled o tom, co by mělo znamenat více a ospravedlňujeme si jedno druhým. K vidění stále zde: https://vimeo.com/125527643 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Alchemist's Letter uchvátí nádhernou animací, dojme příběhem a potěší komentářem Johna Hurta. Vzpomínky nad zlato... ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, se zajímavou myšlenkou převedenou k dokonalosti na tak malé ploše. Pěkný hudební doprovod, a na stroj byla radost pohledět. Jediným rušivým elementem byly trošku podivné hlavy lidí, ale to je jen věc názoru. Určitě jeden z nejlepších "kraťasů". ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý kraťas. I když se tam toho moc nestane, člověka to donutí se trochu zamyslet, jak moc si ceníme svých vzpomínek... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po vizuální, hudební i příběhové stránce pěkně zpracovaný krátkometrážní film, který donutí člověka se nad sebou samým zamyslet. Chyby děláme všichni, jsou v naší lidské přirozenosti, a proto je dobré se z chyb minulých poučit, abychom je v budoucnu neopakovali. A navíc není nic cennějšího než vzpomínky, obzvláště ty hezké. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* krásné dojímavé pozlátko, které jen připomene dávnou pravdu o ceně vzpomínek. Odolá snad někdo zlaťákům? Možná za 5minut až na tento animák zapomene :-) Emočně velmi povrchní a tak nemůžu dát tomuto animáku ani 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Jak se dá jinak říct, že je něco roztomilé bez toho aby to znělo tak klišé? :) I když možná i to "klišé" není u tohohle dílka tak mimo....hezká animace a příjemná atmosféra. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Myslím že by z tohoto mohl vzejít nějáký inteligentní celovečerní animák z kterého by jsme se mohli poučit, ne jenom kratas. ( 8.7.15/MAC ) ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Alchymista na svých skromných šesti minutách rozehrává svůj abstraktní boj mezi dvěmi pro lidstvo důležitými věcmi. Peníze či vzpomínky? Poselství nám zaslal jednoznačný, s povedeným grafickým kabátkem a příjemným hláskem, jak už malého špunta, či postaršího pantáty. Tudíž já hodnotím kladně, ikdyž se tam vlastně toho tolik ani nestalo, ale myšlenka zajímavá a zkuste si něco udělat s šesti minutami (které vlastně vyplňují asi jednu třetinu jen závěrečné titule). 75% ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

i když krásný a poetický. chybí tomu trochu víc hloubky a víc obrazů. na 5* rozhodně ne. na 4* jen kdyby to bylo něco nového pro mě osobně. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

I když příběhově to není nikterak objevné, tohle krátké dílko mě oslovilo především svou vizuální stránkou... ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Kratas, který nabádá k zamyšlení na čem v životě nejvíc záleží - materiální vs nehmatatelné věci. Vizuální stránka pěkná, dotváří atmosféru a skvěle pasuje k právě čtenému textu. Hodnocení: 82/100. ()

MrDorry 

všechny recenze uživatele

Nádherný kraťas, který diváka uchvátí svou animací i příběhem. Skvělý výběr herců pro vyprávění. Jednoduše krása, která vás donutí se zapřemýšlet nad tím co je vlastně důležitější. ()

Reklama

Reklama