Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako prvé treba pripomenúť, že tento film má na svedomí Ridley Scott. To je lákadlo samo o sebe. Ak máte náhodou z ukážok traileru pocit, že ide o sentimentálne rodinné stretnutie, či nebodaj o nereálne bezstarostnú cukríkovú komédiu, ste na omyle. Skutky postáv majú svoje prirodzené dôsledky a s postupom deja je čoraz jasnejšie, že Royova idylka sa skôr či neskôr pokazí. Kazenie však dospeje k dosť originálnemu rozuzleniu a záver filmu patrí medzi najkrajšie, aké existujú. Na rozdiel od mnohých iných filmov uvidíme kvalitnú hereckú prácu aj pri vedľajších postavách. Sam Rockwell, ktorý hrá Frankieho je skvelý..Réžia a kamera sú na očakávanej vysokej úrovni. Tento film sa čo do kvality rozhodne medzi ostatnými nestratí. Ridley Scott natočil inteligentný, ale prístupný príbeh, ktorý je príjemným vybočením od hollywoodskych klišé. Ak si chcete vychutnať kvalitný dej v dobrom tempe a originálny záver, netreba váhať. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Film od ktereho jsem nic moc necekal a dostal jsem vic...nez jsem cekal :-) Nicholas Cage a jeho roztrzitost a tiky v ocich byly super, jeho dcerka byla jeste lepsi, no a ten zaver? Vyrazil mi dech, mrzelo me jak to dopadlo.. ale nerekl bych ze to bylo na skodu, proste se mi to libilo. Ovsem byt po mojem (lepe receno byt ja v kuzi Roye), dje filmu by jeste pokracoval - druhy dil by byl trochu ve stylu Kill Bill: Roy se totalne nasere za to co mu provedli, proda bejvak a za prachy si poridi karavan a bouchacku, pak vyrazi na jih hledat toho grazla aby mu to dal poradne sezrat... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak jdeme někoho obrat." V opravdovém životě mi poněkud vadí týpci, kteří mne chtějí připravit o ušetřený peníz na zářivou budoucnost - tedy zubní protézu, umělou kyčel a naslouchátko. Ve filmovém světě na ně mám mnohem lepší názor, ale musí to být rafinovaní pohodáři obklopení nějakou tou polonahou slečnou. A tyto podmínky samotářský Roy nesplňuje ani se svým luxusním nervovým tikem. Navíc onen velký švindl, bez kterého se snímky tohoto typu neobejdou, každý podezřívavější divák odhalí do dvaceti minut. Přes tyto výtky si dovolím dát slušné tři hvězdy, protože poněkud upozadněný Frankie docela naplňuje mé představy o filmovém podvodníkovi a snímek jako takový se ani chvíli nesnaží být nudný. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli v Americe vypadají čtrnáctileté holky takhle, pak chci být tělocvikářem osmaček v některém z jejich států. Ke škodě uhlazené práce pana velkotovárníka Scotta si z celého filmu budu pamatovat jen závěrečnou přehlídku v modrých plesových šatech, a moje neúnavné úvahy nad tím, jak může být číslo čtrnáct nádherné, když se za ním ve skutečnosti skrývá třiadvacítka... Švindlování tu tím pádem nehraje ani druhé housle, jeho role se dá přirovnat k úloze činelů v naší hymně. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Odér čistiacich saponátov sa vznáša nielen nad dlážkou hlavného hrdinu - fóbiami zmietaného podvodníka, ale aj nad celým filmom. Prílišné sústredenie na kvalitné spracovanie odsýpajúceho deja vytvorilo síce dokonale čistý antiseptický povrch s prekvapivou pointou, no na tomto vyblýskanci sa nepodarilo zachovať takmer ani smietku emočnej zainteresovanosti diváka. Čo je vo filme s rodinnou zápletkou trochu prieser. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama