Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 2

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Nach 

všechny recenze uživatele

Herecky dokonalé. Kathy Bates a Jennifer Jason Leigh excelují ve filmu o rodinném tajemství, které si i po mnoha letech bere svou daň. Příběh ženy, která zabila a byla obviněna za vraždu, kterou nezpůsobila je zde vytěžen až do morku kostí. Ten těžký život kdesi na venkově v Maine nejen vidíte, ale i ho cítíte. A přejete si odjet pryč. Trajektem kamsi do civilizace, kde nejsou zničené ruce monotématickou prací. Kde domácí násilí je sprosté slovo a zaměstnavatel z vás nechce sedřít kůži. Ten film má přesně takovou nevlídnou atmosféru. A fandil jsem Kathy Bates do samotného finále. Vím, že jí ten nefér venkov semlel, ale i tak jí přál happyend. 80% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Někdy žene nezbývá nic jiného, než být mrcha..." Trailer zdobili prívlastky ako "veľkolepý" a "best film of the year" a to ma fakt navnadilo. Meno T. Hackford malo a má zvuk. Film spustí hlavnú zápletku hneď od úvodu a postupne mi padala sánka čoraz viac... Kurva, to je šialene dobrý film, hovorím si, ako to, že som na neho natrafil až teraz??? Bol som v tom, že všetko zásadné som už videl. Výkon K. Bates je úžasný, nezabudnuteľný a doslova oscarový. Keby som mohol tak jej toho oscara predám osobne! Film je jedna parádna jazda, ktorá chytí a nepustí. Scény K. Bates s ožratým mužom, ktorého tiež výborne zahral D. Strathaim sú nezabudnuteľné. Na film som myslel aj týždeň po zhliadnutí a vážne som rozmýšľal, ktorý film obetujem, aby som Dolores dostal do svojej "top 10". Úžasný, adrenalínový film, ktorý ma rozobral úplne na súčiastky. Doporučujem všetkým! Päť hviezd žiariacich ako diamanty! 100%. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1788. hodnocený film: Nějak bych ani neřekl, že tenhle film byl natočen na motivy knihy Stephena Kinga. Samotná zápletka je skvělá, ale do role Dolores byla vybrána žena, která není nikterak silná, ani zajímavá. Celou tu dobu žije v přítomnosti svého tyranského muže a dělá služku u bohaté rodiny. Pak ale jakoby se něco změní a Dolores v sobě najde vnitřní sílu zbavit se manžela. Na pomoc jí přichází dcera, která svými argumenty vyseká matku z obvinění z vraždy. 4* nakonec dám snímku6, který můžu jen doporučit. Skvělé herecké výkony a perfektní příběh, takový byl film. Knížka bude ale určitě ještě lepší, vždyť je to King. 4* ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dramatický život Dolores, okolo které se docela točí vraždy, neb je obětí životních cyklů - obětí různých tyranů, které sama na sebe vábí jak magnet a když je myš zahnána do kouta, co udělá? Jo. Skočí na Vás, když už není kudy kam, otočí se, sebere zpanikařenou odvahu a napadne Vás. Libovka Kingovka, není to takové to Céčko - ale není to ani Shawshank/Zelená míle/Osvícení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Taylor Hackford je přesně tím režisérem, jehož jméno si někde vzadu vybavujeme, ale k žádnému snímku ho nedokážeme hned přiřadit. Přitom stojí za Ďáblovým advokátem nebo životopisným Rayem. A také za tímhle nenápadným dramatem, kterak jeden pijan doplatí na to, že svou manželku neustále pošlapával. I když primárně tvůrci cílí na smrt panovačné a puntičkářské majitelky letního sídla, ve kterém hlavní hrdinka Dolores pracuje jako služebná. Záhy svůj záběr překlopí k bolestnému vztahu matky s dcerou, který se rozpadl už kdysi dávno. Jenže okolnosti dceru, která se roky točí v kruhu, donutí vrátit se domů. Pomocí pozvolna dávkovaných flashbacků se dozvíme, co napjatý vztah způsobilo. Tým kolem Hackforda sází na silnou knižní předlohu, dusnou atmosféru a zejména herecké výkony, mezi kterými přeci jenom vyčnívá skvělá Kathy Bates. Možná škoda, že se na tohohle Kinga trochu zapomíná. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)
  • Požár na place způsobil škodu na 1 000 000 amerických dolarů. (Dlee)
  • Společnost Castle Rock koupila od Stephena Kinga práva k natáčení za $1.500.000. (D3VIL)

Reklama

Reklama