Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka se chýlí ke konci a válečná loď USS Indianapolis zatím tajně přepravuje jednu ze dvou atomových bomb, které by mohly ukončit válečné běsnění. Japonci však těžký křižník napadli a potopili. Mise USS Indianapolis byla utajovaná tak přísně, že loď nikdo nepohřešoval a informace o jejím napadení byla zveřejněna až o čtyři dny později. Téměř 300 členů posádky z celkového počtu 1197 ihned utonulo. Zbývající přeživší z USS Indianapolis uvízli ve vodách Filipínského moře, kde trpěli hladem, žízní, teplem a halucinacemi, zatímco se bránili neúprosným útokům žraloků. Strádání, které trvalo pět dní, přežilo jen 317 mužů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (87)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Na televizní produkci je to velmi dobře odvedené, sice je to chvilkami znát, ale dá se to při tom celkové příběhu odpustit. Role Nicolase Cage je z akčního žánru z prvů neuvěřitelná, ale postupem času mě ten jeho výraz kapitána amerického námořnictva přesvědčil. Říkám, tomuhle filmu chyběly akorát pořádné finance do trikových záběru jinak nic vytknout nemohu! 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Niekedy je lepšie vzbudzovať úctu, než strach." Doteraz najväčšiu filmovú úctu zložil tragédii lode Indianapolis živočíšny Robert Shaw vo svojom hrozivom, nezabudnuteľnom, dnes už legendárnom monológu v kultových Čeľustiach. V roku 2016 vznikla celovečerná verzia tejto strašnej, šialenej a jedným slovom neuveriteľnej udalosti. Americká vojnová loď bola potopená a stovky preživších námorníkov sa následne v mori stali obeťami žraločích hodov. Keby to napísal scenárista, nikto by tomu neveril. Lenže to napísal sám život. Bohužiaľ, tým asi všetky plusy tejto snímky končia. Nie je to vyložene katastrofa, či prúser a zrejme nemôže byť reč ani o vyložene nevydarenom projekte. Ale okrem Nicolasa Cagea (v úlohe kapitána alias obetného baránka) nemá nikto šancu zaujať. Mladí sú absolútne nezaujímaví a natoľko bez charizmy, až sú neviditeľní. A starí? Thomas Jane? Tom Sizemore? Nenechajte sa oklamať, majú v podstate len cameo (nebyť záverečných titulkov, nevedel by som, že tu vôbec Jane hral!). Film neuspokojí fanúšikov vojnovej histórie, ani žraločích krvákov. Má dve hodiny, ale veľmi dlho trvá, kým sa loď potopí a ešte dlhšie, kým sa na hladine objaví prvá plutva. A po pár vcelku šťavnatých a desivých minútach je to ustrihnuté a pokračuje sa bez žralokov. Wtf? Mariovi Van Peeblesovi bolo smutno za Čeľusťami 4 a tak spáchal toto. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes přítomnost Nica Cagea, výrazně menší peklo než by se dalo čekat. Zpočátku kombinace Pearl Harboru, Bitevní Lodi a Titanicu se slabým CGI, které se později změní v survival, který odkazuje na Quinovo legendární vyprávění z Čelistí. Herecky i trikově silně televizní, ale snesitelné a neurážející. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Pěkný a dojemně natočený vzpomínkový film na vojáky, kteří se zasloužili o převoz atomových bomb připravené na Japonsko. Bohužel kvůli utajení neměli žádnou ochrannou flotilu a po zasáhnutí torpédem si prožili peklo na pustém oceánu. Ve finále ještě Americká justice potřebuje oběžního beránka na kterého by to hodila. Stopáž delší, triky nejsou na jedničku s hvězdičkou, přesto se mi v určitých pasážích svíralo hrdlo a velmi jsem cítil s vojáky, kteří si to skutečně prožili a zasloužili si tak v boji proti Japonské tyrani a útlaku. Jednoznačně za 4 hvězdy a nemusím ani dodávat, že ty tři už jsem dával mnohem, mnohem větším filmových béčkům a sračkám v jistém úhlu pohledu. Někdy si tak dumám, zda by bylo pro zdejší filmové Einstainy větší peklo plavat na prkně mezi lidožravými žraloky nebo si vzít těhotnou přítelkyni od kamaráda, který jim umře před očima na širém oceánu...... ()

Lukiš 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi líbilo, že se režisér držel faktů a pojal tento film jako památku těmto námořníkům, ale na druhou stranu film postrádá potřebné napětí, které by vystihovalo hrůzu, kterou tito námořníci zažívali, což je velká škoda, jelikož tato tematika je pro napětí jak stvořená. Na film mě nalákal monolog z filmu Čelisti, tudíž jsem čekal tak trochu nervydrásající thriller, na který bych jen tak nezapomněl. Bohužel se nic takového nedostavilo, a mě nezbývá, než čekat, až se této tematiky ujme někdo, kdo tomu dá ten správný říz. Film má ale více vad na kráse, přišel mi hodně uspěchaný, a nedokázal jsem se vcítit snad do žádné z postav. Na druhou stranu ale musí být hodně obtížné celou tuto událost vtěsnat do pouhých dvou hodin. Ani Nicolas Cage zde nepředvádí nějak mimořádný výkon. Hodnotím průměrně, 1* navíc za závěrečných cca 20 minut. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení filmový štáb zničil jednu z posledních dvaceti letuschopných PBY Catalina. Někdo zapomněl zavřít poklop, čímž se do kabiny dostala voda a písek a letoun se z poloviny potopil. I když se vodu snažili odčerpat, nepodařilo se jim to. Nakonec se rozhodli letoun vyzvednout nešetrně jeřábem a při tomto pokusu ho rozlomili. (p3tris)
  • Quint ve filmu Čelisti (1975) vypráví o tom, jak se potopila loď Indianapolis. Quint byl jedním z námořníků, kteří přežili ztroskotání lodi a zůstali uprostřed moře pronásledováni žraloky několik dní až do doby, než se dočkali záchrany. (PanZahadnyCZ)
  • Japonskou ponorku I-58 si zahrála americká druhoválečná ponorka USS Drum ( SS-228 ) třídy Gato. (bejkovec)

Reklama

Reklama