Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka se chýlí ke konci a válečná loď USS Indianapolis zatím tajně přepravuje jednu ze dvou atomových bomb, které by mohly ukončit válečné běsnění. Japonci však těžký křižník napadli a potopili. Mise USS Indianapolis byla utajovaná tak přísně, že loď nikdo nepohřešoval a informace o jejím napadení byla zveřejněna až o čtyři dny později. Téměř 300 členů posádky z celkového počtu 1197 ihned utonulo. Zbývající přeživší z USS Indianapolis uvízli ve vodách Filipínského moře, kde trpěli hladem, žízní, teplem a halucinacemi, zatímco se bránili neúprosným útokům žraloků. Strádání, které trvalo pět dní, přežilo jen 317 mužů. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

Během sledování filmu mě zaujala celkem pěkná dynamická vážná hudba. V titulkách jsem zjistil, že to byl národní orchestr z Prahy. Takže, dobře my :)

Jinak film nic moc a u efektů jsem přimouřil oko a spíš jsem to bral jako takový akčnější dokument. Spousta podobných herců mě stejně tak zmátla, že jsem nevěděl kdo je kdo a bylo mi celkem ukradený kdo a jak umřel. U soudu už to úplně vyprchalo.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Al90

Zmienka tam bola. Keď dopádloval naspäť na člne jediný z tých piatich čo sa pobrali preč a vravel, že je to zbytočné, žraloky sú úplne všade.

Al90

Al90 (hodnocení, recenze)

Vi nekdo co se stalo s tim namachrovanym porucikem co mel pistoli a vydal se s par chlapkama hledat ten ,,ostrov,, :) ? Dale ve filmu neni o nim zminka a nikde mezi prezivsimi jsem ho nezaregistroval...

na příspěvěk reagoval Echelon1

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Veľká škoda, že tohto filmu a námetu sa nechytilo nejaké veľké štúdio. Určite by sa z toho dal vytĺcť omnoho lepší film, aspoň čo sa efektov týka. Potenciál tento príbeh má, možno aj na oskara. Ale nie v takomto prevedení.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Na toto jsem úplně zapomněl, zítra stáhnu a dám to. Nevím co od toho čekat, tak uvidím. :)

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Uz su titulky.

Mna tento film dost sklamal a ovela lepsi je ten stary TV film.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Hmm tak originál a remake jsou opravdu takřka totožný filmy. Akorát originál je o něco kratší a není až tak intenzivní spíš trochu televizní rutina, ale potěší to i vzhledem k době vzniku, že se to obešlo bez těch hrozných CGI efektů kterýma byl remake nacpanej a ještě poctivá umělá krev, takže nevím vidím to na remízu.

na příspěvěk reagoval Lacike

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Přečti si u toho původního filmu komentář uživatele POciSEM (a já mu věřím) jestli se to peklo se žraloky opravdu odbyde za pár minut jak tam píše, tak nemám zájem na to koukat, tady je všechno vyváženo tak akorát půlhodina na seznámení z postavami, pak následuje asi 15 minutová scéna potopení a pak víc jak půlhodinový boj o přežití mezi žraloky, ale ty to asi odstřelíš kvůli těm slabým efektům.

na příspěvěk reagoval Lacike

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Nebylo to nejhorší. Trochu to kazí ty laciný digitální efekty a přepálená stopáž, ale jinak příjemně oldschol zpracovaný béčko a je fajn vidět, že střihač Ferretti a kameraman Sekula ještě žijí. Rovněž Nick v kleci není ještě úplně vyřízenej jenom mu najít odpovídající roli. Víc jsem od toho ani nečekal. Slušný 3*.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Vážení, môžem povedať, že lepšie než som čakal. Ak v tej mase 2016 niečo odporúčam, je to toto. 

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Na to bych nespoléhal proklikával jsem to a je to dost ukecaný, ale vypadá to, že tam jsou i prvky válečnýho a katastrofickýho filmu. Nevypadá to nejhůř jenom té délky před dvě hodiny se obávám, ale dám si to asi dneska v dvojprogramu spolu s Deepwater Horizont.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Gallienus

Alebo sa filmári boja, že by to ľudí neoslovilo, keďže by to vypadalo ako hraný dokument, teda ak by tam neboli "cool" veci ako otočenie lodi na kotve a kadencia veľkorážnych diel 10 sekúnd. Vôbec si nemyslím, že by to bola "oslava", očakával by som postavy na oboch stranách. Ak vynecháme sci-fi (Tajomná žiara nad Pacifikom), tak jediný poriadny moderný námorný vojnový film je mimo ponorkových (Krvavý príliv, U-Boot) len Yamato. Admiral Yamamoto berie boje len z rýchlika a Pearl Harbor je šialenosť, kde sa veselo objavujú moderné plavidlá. .

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

Echelon1

Potopenie Scharnhorstu, Krišimi, Bismarcku...

Tak to nikdo nenatočí, není vůle, navíc u těch německých lodí by to byla oslava těch zlých proti hodným, ty lodě padnou po boji s celými (téměř) posádkami, proti obrovské přesile, z toho těžko můžeš oslavovat ty dobrý.

Indianapolis je slavný kvůli velkým ztrátám na posádce a doručením atomovky, kdyby chtěli pouze film o odvaze a boji o přežití můžou točit příběh USS Meredith, ta šablona je totožná, ale byl to jen torpédoborec a tím méně obětí a z toho plyne menší glorifikace...

na příspěvěk reagoval Echelon1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Nevypadá to na Bčko, i keď niektoré efekty...No uvidíme. Každopádne konečne námorný film, ktorých je ako šafránu. I keď s modernými technológiami je načase natočiť nejaký poriadny, veľkolepý stret, majú toľko na výber...Potopenie Scharnhorstu, Krišimi, Bismarcku...A nikto nič. 

na příspěvěk reagoval Gallienus

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

HanSS

Je to možný. Chtěl jsem se jednou někde blejsknout, protože nechápu ty lidi co sem do diskuzí nahazují trailery jak se jim to daří vychytávat, že přesně v den kdy vyjde trailer na nějakej film ho sem hned někdo nahodí :-) Jak to kurva dělají? :-) Mě se sem daří nahazovat trailery jenom na céčkový sračky, který ale nikoho nezajímají :-)

Reklama

Reklama