Reklama

Reklama

Poldark

(seriál)
  • Velká Británie Poldark
Trailer 2
Velká Británie, (2015–2019), 41 h 43 min (Minutáž: 55–60 min)

Tvůrci:

Debbie Horsfield

Předloha:

Winston Graham (kniha)

Scénář:

Debbie Horsfield

Hudba:

Anne Dudley

Hrají:

Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Ruby Bentall, Jack Farthing, Phil Davis, Crystal Leaity, Tristan Sturrock, Sabrina Bartlett, Beatie Edney, Alexander Arnold (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(43)

Otec mu zemřel, majetek má v troskách a jeho milá Elizabeth je zasnoubená s jeho bratrancem Francisem. Roku 1783 se Ross Poldark vrátí do svých dolů na cín z americké války za nezávislost a zjistí, že se doma hodně změnilo. Je odhodlán vrátit dobré jméno odkazu svého otce a pomoct lidem v místní vesnici. Brzy však narazí na problémy, když z rvačky zachrání mladého uličníka Demelzu a pokusí se získat kontrolu nad doly, na které má zálusk jeho rival, chamtivý a arogantní George Warleggan. (Viasat)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (64)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Za tu Demelzu jsem chtěl dát 5 hvězdiček, ale chce to trochu objektivity. Vlastně je to seriálová červená knihovna, která je předvídatelná až na dřeň a chvílemi je až přespříliš sladká. Tvůrci se za to naštěstí nestydí a v žánru se pohybují jako ti nejprotřelejší veteráni. Ross Poldark je Mirek Dušín Anglie 18. století a pokud přežijete první dva slabší díly, už vás ze svých spárů nepustí. Seriálová závislost. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tento komentář může obsahovat stopové množství sentimentu. Osoby na něj háklivé by se měly zdržet jeho čtení i pozerání historického dramatu od BBC s názvem Poldark. V osmi dílech zde dostaneme nemilosrdnou nakládačku na téma, kterak byl život v osmnáctém století tvrdý. Chudoba, nezaměstnanost, do toho epidemie spály a ke všemu na Cornwall připadal jen jeden férový chlap, který kašlal na diplomacii a pomáhal všem bez rozdílu. A tím pádem se dostával často do potíží. Ale zase byl strašně oblíbený. Otázka je, jestli mu to za to stálo (odpověď nalezneme zřejmě v sérii druhé). Ještě v první polovině dílů se zde vyskytne záběr, který je strašně... nefér. Mluvím o chvíli, kdy muž stojí na útesu nad mořem při západu slunce (!) a drží v náručí své právě narozené dítě... VenDulin ohodnotila za 5*. (Ps: Master Baggins, you should never underestimate Dwarves ;-) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co od toho čekat a nejspíš právě to byl ten hlavní důvod, proč jsem do toho nakonec šel. A udělal jsem zatraceně dobře, protože (když nepočítám Doctora Who) je to v současnosti nejlepší seriál BBC a to mě ti zatracení Mušketýři baví čím dál víc! Skutečně, tohle se povedlo a docela by mě zajímalo, kde všude se berou ty knižní předlohy. Pokud vím, tak předloha je bohatá na díly, takže scénáristé rozhodně mají materiálu víc než dost, což mě velice těší, protože z oznámení druhé řady mám ohromnou radost a já sám jsem byl překvapen, jak mě tenhle seriál překvapil. Co musím pochválit jako první, je hudba, která je naprosto úžasná a asi nejlepší, která je v současné době v televizi slyšet + stejně tak dobré úvodní titulky, které jsou prostě perfektní. A perfektních věcí je v seriálu mnohem víc, například výprava a hlavně to prostředí, ta Anglie mě prostě nepřestane překvapovat! Epizody mají spád a děj zajímavější, víc, než by se mohlo na první pohled zdát a mezi Rossem Poldarkem a Demelzou to fantasticky jiskří, mě přirostli k srdci a mám je čím dál radši. Perfektní historický seriál šmrncnutý špetkou napětí, romantiky, ale i humoru a zároveň typické dílko BBC s vynikajícími herci... a vlastně vším. Pro mě asi největší překvapení (i na britské poměry) v letošní seriálové sezóně. Všechny palce nahoru. 100%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Po půl roce jsem dokázal sáhnout po seriálu a tentokrát to byla volba víc než šťastná. Dílo, které v sobě dokáže zkombinovat drsnost života na konci 18. století, netuctovou romantiku, výborně napsané postavy s uvěřitelnými motivy a kvalitní dialogy, zaslouží ocenění. Hlavní hrdina má sympatické cíle a myslí to dobře (mnohdy s téměř až socialisticky znějícími názory), ale někdy sám dokáže být pěkně tvrdý vůči lidem, kteří si to nezaslouží. Dvě osudové ženy jsou výbornou ukázkou dvou různých typů krásy. Zatímco Elizabeth je navenek křehká a sošná kráska, která ovšem dovede dobře skrývat své city (a později možná i záměry), je Demelza zemitější, přímější, ale také zranitelnější než vypadá (krásné je to ve scéně návštěvy na křtinách). To vše v kulisách tak trochu ekonomické krize, kdy bohatnou spekulanti, zatímco ti, co se živí skutečnou prací, žijí ze dne na den. Nedivím se, že jde v Británii o populární předlohu, pokud má alespoň takhle dobrou adaptaci. Autoři moderních seriálů za každou cenu si rochnící v sexuálních úchylkách, nechutnostech a vyšinutých stvořeních, která mi mají být vlastně sympatická, nebo v "alespoň třech nečakaných zvratech za díl" (bez ohledu na logiku) by se zde měli podívat, jak na to (ano, mluvím mimo jiné o vás, Benioffe a Weissi). Update: Asi před 14 dny jsem dočetl první díl (aneb začalo vycházet u nás). Zajímavé porovnání. Seriál se nedrží zcela striktně předlohy, některé postavy vynechány, jindy více postav spojeno do jedné, Warlegganové se v prvním díle téměř neobjeví ani tam mezi nimi a Rossem není zatím žádné nepřátelství. A přece je to adaptace, která zachovává ducha předlohy a nedělá jí ostudu. Ke druhé sérii: Vlastně jen to, abyste ignorovali jeden z komentářů hanící české vydání za chyby. Nešlo o chyby, ale o vadu řeči paní Choakové... :) ()

erased odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouhé odkládání v tomto případě nebylo kvůli nezájmu nebo skepsi, nýbrž jen o tom dostat se do spravné nálady na dobové drama, která mi obvykle sednou dokonale. Poldark jim ovšem nemůže být vzdálenější. Kde se (britská) literární klasika, ať už romantická nebo realističtější, drží relativně při zemi, alespoň z pohledu dnešního diváka, příběh z osmnáctého století napsaný ve dvacátém století a adaptovaný ve století jednadvacátém šustí papírem pomalu v každém zvratu. Za celou první sérii jsem se proto nedokázal zbavit dojmu, že sleduju romantickou pohádku o sociálně angažovaném krasoňovi. Když to celé doplňuje !neskutečně! otravná hudba, úporné křeči z překonávání těch úvodních osmi dílů se rovnala jen ta, se kterou se autoři snažili zpracovat jedno z mých nejoblíbenějších historických období. EDIT: Třetí sérií se Poldark zařadil na první příčku seznamu the guiltiest of guilty pleasures, kdy KAŽDOU scénu balancuju někde na pomezí fyzické bolesti, hysterického smíchu a napříčetného vzteku vůči tvůrcům. Pravděpodobně se z něj taky vymýšlí ty vůbec nejzvrácenější a nejzvrhlejší drinking games. Tento seriál ze mě udělal regulérního alkoholika, takže čekání na další sérii nikdy nebylo tak dlouhé. ()

Galerie (748)

Reklama

Reklama