foto

Eleanor Tomlinson

  • nar. 19.5.1992 (24 let)
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Miluji kaskadérské kousky, je to mnohem zábavnější, než hraní."

Když se Londýnskému herci Malcolmu Tomlinsonovi a zpěvačce Judith Hibbertové narodila dcera Eleanor, netušil tatík, že po něm zdědí nejen vynikající herecký talent, ale že z ní jednou vyroste krásná dívka, která se prosadí i na poli modelingu. Na svět přišla 19. května 1992, den poté, co u nás začalo první kolo kuponové privatizace a tři dny předtím, než byl prokurátor Giovanni Falcone s manželkou a několika tělesnými strážci zavražděn zabijáky mafie nedaleko města Capaci, ale to nemluvně Eleanoru samozřejmě vůbec netrápilo. Do vínku jí byly vetkány starosti úplně jiného rázu. A dlužno dodat, že její úspěšná kariéra je skutečně jako z pohádky.

Střední školu vystudovala v Anglickém Beverley. První roli získala teprve jako čtrnáctiletá dívenka a to ve slavném filmu ILUZIONISTA (2006). Snad se jí „na place" zalíbilo, nebo to bylo řízením osudu, jisté je, že se film stal jejím druhým domovem. Viděli jsme ji například v dívčím snímku ON JE FAKT BOŽÍ (2008) a několika televizních zpracování. Velký zlom v její slibné kariéře nastal až s velkofilmem ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ (2010), kde se blýskla v roli Fiony Chatawayové. Pohádkové fantasy zůstala věrná a tak o tři roky později zazářila jako princezna Isabelle v JACK A OBŘI (2013). V tom samém roce si ještě zahrála postavu Georgiany Darcy v divácky úspěšném DEATH COMES TO PEMBERLEY.

Eleanor má před sebou slibnou kariéru, její osobité herectví a sličná tvář to jasně potvrzují. Na rok 2015 se připravuje do blockbusteru HEAVEN AND EARTH.

✽ Veassë Taurina "Ainy" Celva ✽

Herecká filmografie

Filmy

2017 S láskou Vincent
2016 Alleycats
2015 Heaven and Earth
2014 Styria
2013 Jack a obři
Sibiřská škola
Smrt přichází do Pemberley (TV film)
2010 Alenka v říši divů
Prokletá vesnice (TV film)
Ztracená budoucnost (TV film)
2008 Einstein a Eddington (TV film)
On je fakt boží!
2006 Iluzionista
2005 Pád (TV film)

TV seriály

2017 Poldark (TV seriál)
Epizoda 1 (S03E01)
2016 Poldark (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2015 Poldark (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (8)
2013 Bílá královna (TV seriál)
Poison and Malmsey Wine (E07)
Love and Death (E06)
War at First Hand (E05)
další epizody (7)
Hercule Poirot (TV seriál)
Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (S13E04)
2007 Dobrodružství Sarah Jane (TV seriál)

Dokumentární

2016 Revolution: New Art for a New World
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace