Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je prostě jen remake. Remake, který je akčnější než původní film, který je trochu nadupanější, ale jinak je naprosto stejný a o hodinu zkrácený. Jenže právě ona poetičnost a zaměření na postavy, mi mnohem více sedělo u původního filmu, který tenhle film prostě nepřekonal. Dobrá akční podívaná, ale při srovnání s původním filmem pro mě skoro bez emocí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takovej obyčejnej film z války, kterej je okořeněn tim, že zde bojujou a umíraj ženy, což je trochu nestandardní. Pokud by tam místo pětice docela hezkých děvoček byla parta gopniků z Kyjeva, tak na to asi nikdo ani koukat nebude. Navíc mi film přišel docela zdlouhavej. Nedovedu si představit, jak asi vypadá originál z roku 1972, když ten má přes 3 hodiny. Jinak soudruh staršina ty skopčáky vyřídil stylem Rambo v podstatě sám. Řek bych, že většina z těch soudružek ve zbrani tam nadělala víc škody, než užitku. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že ten Hollywood zničil už i ty Rusy. Už taky točí v americkém stylu. Přesto ve filmu možno vidět ruský přístup k věci, což je na tom rozhodně to nejhezčí. Ta Amerika je zmáknutá tak napůl plynu, takže paradoxně akční scény jsou špatně natočené a silné jsou hlavně ty Vaskovy monology a ruská klišé ("za ródinu...). Je vidět, že je to film pro jinou generaci, než jsem já, viděl jsem už příliš syrovějších válečných filmů. Přesto to stojí alespoň za jednu projekci. 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná vás zaskočí ten KONTRAST ... všední obrázky prostého venkovského života uprostřed panenské přírody, kde jen ubytovaná vojenská jednotka připomíná velkou válku, zuřící kdesi za obzorem ... válku vzdálenou a neskutečnou jako zlý sen, který spolehlivě zažene svítání. A potom ... potom přijdou. Ti, kdo ----- " ... nejsou lidi. Ani lidi, ani zvířata. Jenom fašisti." ----- A je třeba je zastavit. Vyprávění vás může zaujmout zvláštní drsnou poetikou, které nezbyl žádný prostor ke snění ... i osudy těch dívek, tak mladých a tak rozdílných - dobrovolnic, z nichž každá měla svůj důvod vzít do rukou zbraň k obraně vlasti ... z nichž žádná nebyla super-hrdinkou, neboť opravdová válka je o nezměrném množství drobných hrdinských i méně hrdinských činů, které se v bolestech rodí z každého těžkého dne - a které ve spojení se správnou strategií mohou, ale taky nemusejí přinést dílčí či globální vítězství. P.S.: Ve filmu je - byť pod neutrálním úhlem pohledu - okrajově zmíněna i Zimní válka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len zriedka kedy hľadám slová, no musím priznať, že ma táto vojnová dráma vzhľadom k štruktúre príbehu pomerne dosť zaskočila. Obsah som nečítal, a tak keď došlo k obratu a uvedomil som si, že prvé husle v tomto snímku hrajú nežné polovičky, ovládla ma skeptika. Lenže tento počin je tak nečakane podmanivý, že pochybnosti ani omylom nie sú na mieste, ba práve naopak, ponúka toho rozhodne viac, ako ktorákoľvek americká pseudo vlastenecká, ideologická sračka. Ja som si to "užil", a či sa to bude páčiť iným? To mi je úprimne povedané úplne u riti. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)
  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)

Reklama

Reklama