Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

I když romantické filmy moc nemusím, tento kousek byl opravdu koukatelný. Sice bych z takového prostředí mnohem radši uvítala dokument i tak na mě film působil příjemně. Je pravda, že v posteli se člověk nejsnáze naučí jakýkoliv jazyk. :oD Většina komentujících zde hodnotila hereččina prsa, pěkná i já si na ně ráda počkala. :oD Na podruhé bych však film, ani její prsa, už vidět nemusela. ()

katu147 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost, že něco podobného se někomu stane je minimální.. ale na tom asi nezáleží.. Hraje zde můj oblíbený herec a kdyby nebylo jeho, tak tento film nedokoukám. Taková ta podprůměrná romantika.. možná se na to někdy ještě v televizi podívám a to když nebudou dávat nic lepšího a ještě když se mi bude chtít.. ()

Reklama

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Film, kterému musíte stráááááášně moc odpustit, ale na druhou stranu je to čistě namíchaný lektvar romantického filmu, tak čistý, že si mě něčím získal. Jessica Alba je zde neskutečně smyslná a to ucho, který se do ní zamiluje, jsem ani nevnímal... Příběh je samozřejmě prostinký, ale celková atmosféra, prostředí a hloubka emocí, to tady prostě funguje. Tu spoustu naivních scén a ukázkově béčkových zvratů mi pozitiva silně přebila. Jo a jestli chcete sbalit holku, pusťte jí tohle a pak jí učte cizí jazyk... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jessica má talent na exotické krásky, tak prečo si ju nepozrieť ako slovník v originálnom prostredí pralesa v tomto ľahkom filmíku. Odmietnuť slovník do postele môže len prudérny Angličan, ak mu to zakazujú jeho duchovia. Dlho logicky vydržať nemohol a neskončil stratený v preklade. Na film sa príjemne pozerá, aj akčné scény sú jemné, aby sa nenarušila atmosféra tropického raja, dokonca som zauvažoval aj nad štvrtou hviezdou. –––– V roce 1936 se britská říše stále ještě rozprostírala na obrovských územích zeměkoule. Byla to doba, kdy mladí muži završovali své vzdělávání tím, že služili jako správci ve vzdálených regionech. Snažili se změnit země, které spravovali... ale mnohem častěji ty země změnili je. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jo, takhle to někdy může dopadnout, když chce člověk civilizovat. Trošku nevím jak tenhle film hodnotit. Příběh je až příliš sladký, místy je to až srandovní, ale na druhou stranu to má celkem originální námět, a naštěstí to neskončilo žádnou trapnou tragédií typu "ona odjela a on to nestihl", nebo "ona utekla a on umřel", protože těch mám plný zuby. Stejně tak těžký je rozhodování o obsazení. Dobrý mi přišel Hoskins i Dancy, a i když se Alba na takovou roli hodí, nemůžu se na ni koukat. Je na ní něco, co mi příšerně vadí. A ještě se tam musely Alba i Mortimerová obě svlíknout, což je pro mne hned o hvězdičku míň. A nelíbí se mi, že je pohlíženo na nemorální život domorodců (málo oblečení, půjčování žen do postele, popravy, zabíjení otrávenýma šipkama...) jako na přírodní, romantický a krásný. Obojí je hnusné. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Pro davové scény bylo najmuto přes šest set komparzistů. (Terva)
  • Okrem Malajzie sa natáčalo aj v britskej metropole Londýn. Natáčanie prebiehalo od mája do júla 2000. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama