Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

katu147 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost, že něco podobného se někomu stane je minimální.. ale na tom asi nezáleží.. Hraje zde můj oblíbený herec a kdyby nebylo jeho, tak tento film nedokoukám. Taková ta podprůměrná romantika.. možná se na to někdy ještě v televizi podívám a to když nebudou dávat nic lepšího a ještě když se mi bude chtít.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý film který mě opravdu hodně překvapil. Nejen krásnou přírodou (až moc) a dobrou atmosférou ale i velice dobrými hereckým výkony. Pro mě neznámý Hugh Dancy to zahrál fakt dobře, Bob Hoskins taky a Jessica Alba? To sem se nestačil divit (teď už nikdo nemůže říct že neumí hrát). Tenhle film možná na plné hodnocení není ale já jsem se nechal strhnout a když jsem měl bejt nasranej tak jsem byl a když mě měla pohltit romantická atmosféra...stalo se atd. Prostě berte to jako že film dostal 4* a ta pátá je za Jessicu od které bych hned začal brát lekce tak často že by se ze mě za chvíli stal hotovej lingvista. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Exotické Borneo, krásná barvitá hudba, viditelné jiskření mezi svůdnou Jessicou a zajíčkem Hughem, vše dohromady v poutavém vyprávění o jedné velké lásce, vlastně o dvou, několika.. Jedním slovem o LÁSCE jako nesmrtelné, jedinečné a vlastně podstatě smyslu života malého bídného červa člověka.☺Stále dokola, ale pořád něčím novým poučné a výjimečné. Mi se to líbilo, neb mě to vtáhlo do dění a to je v pořádku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +mimořádně krásná příroda, Jessica Alba -možná jen málo akční nebo vyhrocené/// Máme tu další romantický příběh o zakázané lásce. A opět z netradičního prostředí, tentokrát Indie 30tých let. Podoných filmů už jsem pár viděl a vždy je to u diváků víceméně sázka na jistotu. Prostředí je vždy nádherné, příběh až na pár odlišností stejný a tak už lze potom stavět jen na hercích. A pokud do filmu obsazdíte Jesicu Albu a do scénáře jí přidáte nějakou tu milostnou scénu, máte postaráno, bude se to líbit. Mě se navíc líbili i vedlejší charaktery. Mám na mysli toho kuchaře a indiána. Bylo to zajímavě propletené. A rovněž i úlitba Boba Hoskinse tomu dodala třetí rozměr. No nebojte nebudu prozrazovat, bylo to zajímavé, přesto to spělo k neodvratnému konci./// Celkem 74%/// ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, kde tento film přišel k takovému nadhodnocení. Je to jedno velké klišé. Jessica alba je překrásná žena, ale to přeci neurčuje kvalitu filmu. Očekával jsem pomalu se rozvíjející vztah, ne že na to hupnou pár filmových minutek na to, co se seznámí. Když se film přehoupne do druhé poloviny, začínají se objevovat náznaky nějakého děje a říkal jsem si, že by Cecil a Neville mohli trochu zamíchat kartami. Nicméně nic takového se nestane. Přibývá jedna nudná minuta za druhou a film se pomaličku doloudá do předem jasného konce. Jen tak mimochodem, film jsem vybral, abych strávil romantický večer se slečnou a navodil příjemnou zamilovanou atmosféru. Usnula po prvních 40ti minutách filmu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno