Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisér Lasse Hallström natočil drama Ostrovní zprávy na motivy románu spisovatelky Annie Proulxové, jenž byl oceněn Pulitzerovou cenou. Kevin Spacey hraje hlavní roli Quoylea, živořícího, citově vyčerpaného redaktora novin, který trpí v nešťastném manželství s tyranskou Petal, promiskuitní nezkrotnou ženou. Ta se pokusí prodat jejich dceru Bunny k adopci, ještě než sama zahyne při autohavárii. Quoyle získá dcerku zpět a vydá se s ní i s dávno ztracenou tetou Agnis (Judi Denchová) do starého rodinného domu na Newfoundlandu. I když Quoyleovi život na ostrově zpočátku připadá stejně nepřátelský a krutý jako Agnis sama, dostane místo redaktora námořních zpráv ve zdejších novinách. Quoyle si díky své práci brzy získá uznání vděčných čtenářů a začne si dávat život do pořádku. Zároveň naváže vztah s místní svobodnou matkou Wavey (Julianne Mooreová), osvojí si pár námořních pravidel, odkryje temnou rodinnou historii a nakonec najde i vlastní sebeúctu. Agnis, která mezitím rozjede vlastní úspěšný byznys, čelí traumatickému zážitku z dětství, do nějž je zapleten i Quoyleův zesnulý otec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ostrovné správy doprevádzala povesť prepadáku a zmiešané reakcie kritiky. Nie je to film do multiplexu, možno skôr patrí na televízne obrazovky, ale vychutnať si jeho chladnú ostrovnú atmosféru v nejakom prítulnom malom kine muselo mať tiež svoje čaro. V roku 2001 ešte také kiná existovali. Na to, aby som mu dal štyri hviezdy, som film mudel vidieť dvakrát. Hallstrom nás proste vždy dostane. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem šel onehdá do kina z nudy, protože nic jiného zajímavého nebylo v plánu. O to víc jsem byl s kamarádem překvapen, jak skvělý snímek to je. Není nijak složitý, ale herecké výkony, skutečnost postav, které si nezamilujete pro dokonalost "Mirka Dušína", ale pro ztotožnění s vámi samotnými, ponurá atmosféra a postupné odkrývaní tajemství, to vše z něj dělá neobyčejný příběh. Mne velmi příjemně překvapil a hodně se mi líbil, ačkoliv své diváky si musí pečlivě hledat. Každému nesedne táhlá a dlouhá stopáž. Musím se ale přiznat, že já se k tomuto snímku často vracím, když mám nějaký ten bacil a zpod peřiny, navíc, když je venku hnusně, se na to kouká naprosto skvěle. A můj oblíbený herec v hlavní roli.. Jednoznačných 90% ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Mám rád Lasse Hallströma, mám veľmi rád Cider House Rules, priam milujem Chocolat, Spaceyho považujem za jedného z najtalentovanejších hercov, Moore, Dench a Blanchett sú na tom podobne, ale tento film išiel maximálne mimo mňa. Musím objektívne uznať dobré herecké výkony a pekné vizuálne prevedenie, ale tá nekončiaca nuda, ktorú som prežíval počas necelých dvoch hodín trvania filmu mi jednoduchu nedovolí ísť nad 2*. Je mi to ľúto, ale toto je fádny priemer za 5/10. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström je režisér jako stvořený právě pro takovéto snímky a Ostrovními zprávami to jen bezezbytku potvrzuje. Jeho vedení je bezchybné a precizní, herci jsou typově přesní a přesvědčiví, kamera vizuálně působivá, hudební složka ne příliš výrazná, ale zároveň tak nějak sladěná se vším ostatním. Podívaná je to každopádně zajímavá a 4 hvězdičky si snímek určitě zaslouží. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

S citem pojaté melodrama, které nikam nespěchá, přesto za celé dvě hodiny ani na okamžik nenudí. Jeho hlavní předností je zástup výborných herců, kteří dokáží pouze očima vyjádřit ohromnou škálu emocí. Film sice vypráví na poměrně velkém prostoru nepoměrně menší drama, ale díky své podmanivé atmosféře a zkušené Hallströmově režii, má stále co nabízet. Hallström umně pracuje s jednoduchými symboly (život mimoděk ubíhající jako před očima tištěné noviny) i s dramatickou zkratkou. Dobře ví, co emocí chtivý divák vyžaduje a taky mu to servíruje. Jenom ne přímo na stříbrném podnose a v množství nesrovnatelně menším než v Pravidlech mošťárny. Myslím, že lépe knihu Annie Proulx (Zkrocená hora) zadaptovat nešlo. 75% Zajímavé komentáře: tron, Phillo ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Quoyleova dcera Bunny byla ztvárněna trojčaty Alyssou, Kaitlyn a Lauren Gainerovými. (michael2684)
  • Na obsazení hlavní postavy Quoyla byl zvažován John Travolta. Nakonec ji ztvárnil Kevin Spacey. (novoten)
  • Scéna, ve které je Kevin Spacey ve vodě, byla natáčena v nádrži v Newfoundlandu (normálně se používá pro testování lodí). V nádrži je běžně studená voda z Atlatického oceánu, proto pro pohodlí Kevina Spacyho musela být napuštěna teplou vodou. (Xixao)

Reklama

Reklama