Reklama

Reklama

Mr. Robot - Série 2

(série)
USA, 2016, 9 h 51 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Režie:

Sam Esmail

Kamera:

Tod Campbell

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Grace Gummer, Martin Wallström, Gloria Reuben (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Fsociety spouští revoluci. Skupina dál bojuje proti E Corpu a zvrácené myšlenky nutí Elliota, aby se neustále pral sám se sebou. (Netflix)

Recenze (36)

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: No, mám chuť s tim seknout. Twist z konce sedmého dílu mě opět překvapil, zpětně jsem si však uvědomil, že je naprosto hloupej. Polovina věcí zůstane neobjasněných a působí to tak nechutně vatově. Hackingu moc teda není, a kdyby se druhá série odehrávala mimo mříže, bylo by to pěkně civilní. Ze začátku se mi i líbila agentka Dom, ale vinou špatnýho scénáře zde přestává všechno fungovat. Darlene je nesympatická, nikdo z tý party vlastně nedělá nic zásadního, krom Elliota, což v nemocnici samotná Darlene přizná, že vše musí odsrat on. Tempo a děj neustále drhnou, protože se přeskakuje z jedný dějový linky do druhý, spousta otázek s vykřičníkem bez odpovědi, a ke konci mi to přišlo jako úplná telenovela. Jak by nakonec seriálu prospělo, kdyby Elliot nebyl schizofrenik. Nyní má v sobě možná všechny osobnosti v tomhle seriálu, ani by mě to nepřekvapilo, protože už ani nejsem schopný orientovat se v tom, co realita je a co je fikce. Protože za dalších 5 dílů se to může úplně překlopit díky rádoby úžasným twistům. Nesmysly se kupí na hromadu, Angela čumí zmateně do kamery a nijak se to nevyvijí. Zkusím pár dílů třetí série, ale tohle je kurevský propad a jsem docela naštvanej, protože jsem v tom utopil spoustu času. Každopádně, s tim klidně seknu, protože polovinu série čekat na neúplné odpovědi fakt nehodlám, když mi neustále tvůrci cpou vatu, která děj brzdí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa môjho názoru kvalita seriálu rozhodne neklesá, ale je jasné, že vyšľapané cestičky série prvej sú už tentokrát kľukatejšie, rozmanitejšie, ešte viac klamú telom, čiže formou, je to ešte väčší mindfuck a zvraty sú menej predvídateľné. Mám dojem, že objektívnejšie hodnotenie druhej série príde s koncom celého seriálu, prípadne s odpoveďami na viaceré otázky položené počas uplynulých dvanástich epizód. Posledná epizóda dosť mlží a je to trochu škoda, pretože mohla vykopnúť celú túto sadu do nie jednoducho prekonateľných výšin. Konkrétne teda ak by sa jedna Elliotova vízia zo začiatku stala skutočnosťou napríklad v poslednej scéne, bola by to dostatočná satisfakcia za tých cca 11 hodín. A ono si to celé treba nechať trochu dlhšie uležať v hlave. Inak je zaujímavé, že samostatné komentáre k tejto sérii píšu väčšinou nespokojní diváci. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naneštěstí seriál, velmi silný v úvodních epizodách první série, postihl jev, který bych nazvala "The House of Cards effect". To znamená, že první díly vás uchvátí, abyste si po nějaké době uvědomili, že je to vlastně pořád to samé dokola. Nemůžu uvěřit, že tu za díly, ve kterých se nic nestane, padají čtyř a pětihvězdičková hodnocení. To vážně diváka může jen a pouze bavit fakt, že postava SPOILER! vidí někoho, kdo není? KONEC SPOILERU. Scénáristi jsou bezradní stejně, jako jejich postavy tápající v plochosti a nedomyšlenosti svého plánu rozpoutat revoluci. Proto jsou rozhovory mezi všemi postavami tak nekonkrétní, jako byste sledovali řeči politiků v Otázkách Václava Moravce. A prázdnotu děje nezachrání ani slušná filmařina. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první série jsem příliš nadšený nebyl, ale říkal jsem si, že když už jsem začal, tak tomu dám šanci i letos. Ne, že by se nenašly díly, které utekly jako voda i když ne zcela pohltily, ovšem té vaty a matení diváka neustále dokola těmi nejpodlejší praktikami bylo vážně moc. U zásadních odhalení to funguje a tak nějak se s tím počítá, ovšem zde byl cílem tvůrců mást naprosto v každém díle a pravdu se dozvědět až za bůhvíkolik dílů, na což jsem se úplně nenaladil (tohle přeci jen nejsou Lost). Jinak totéž jako loni, Rami Malek se snaží zničit jednu Evil korporaci, ale podle jeho tempa tu budem ještě pět sérií...5/10 ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lynchovská noční můra, která vynahrazuje nedostatek děje neustálým klamáním diváka i zcizujícím filmařským uchopením. Druhá sezóna, kompletně v kreativní režii Sama Esmaila, je ale záměrně vyprázdněnější než ta první, jelikož ukazuje, že po vytouženém podkopání základů společnosti nenásleduje lepší svět, jen další zmatení a rutina – ta se odráží zejména na psychice Elliota, jehož pokřivené vnímání světa se prolíná do samotné narativní výstavby sezóny. Umělecky pojatá quality TV. ()

Galerie (189)

Zajímavosti (8)

  • V cca 5. minutě se na obrazovce objeví rozvrh FBI agentů se jmény. Ve skutečnosti jsou to jména, kteří na tomto seriálu pracovali. (Leopard105)
  • Na začátku epizody Trenton (Sunita Mani) hackne Mobleyhův telefon s Androidem díky falešné webové stránce hioctane.dat.sh. Tuto stránku si můžete bezpečně otevřít a vyzkoušet. (Leopard105)

Reklama

Reklama