Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (610)

novoten 

všechny recenze uživatele

Drsná scéna města plného zklamaných duší je bohužel přesně odpovídající mnou nenáviděnému hudebnímu stylu a kultury vytvořené kolem něj, což se přirozeně musí projevit i na hodnocení. Uznávám, že atmosféra krátkých soubojů je dechberoucí a díky Eminemově hereckému talentu bere všechny dostupné body, ale všudypřítomná nálada mi zkrátka nesedí. Navíc je škoda, že si Curtis Hanson přivedl z L.A. Confidential Kim Basinger, které role citově vydírající matky nesedla a její hysterická křeč mě v každé scéně iritovala na nejzazší mez. Směrodatné scény z mizerné rodiny tak získávají citelnou trhlinu, což je škoda o to větší, že celý příběh dokáže bodovat i v maličkostech jako je rozhovor s malou Lily nebo jediný pohled do zrcadla. Dusná atmosféra a chytrá režie tak nechávají po skončení pozitivnější dojmy. 70% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Som prekvapená. Počula som, že Eminem v tomto filme exceluje, ale nie, že až takto dobre. Príbeh bol klasický, niekto kto nedokáže niečo urobiť, až kým nepríde niečo, čo ho prinúti postaviť sa svojim nepriateľom a nakonci pravdaže zvíťazí. Ten koniec ma prekvapil, to že Jimmy odišiel bolo veľmi dobrým krokom režiséra. Celému filmu to dodalo, taký šmrnc. Soundtrack bol úžasný, do deja sa presne hodil. Nemám rap medzi oblúbenými štýlmi, ale človek, ktorý si nepozrie tento film v origináli prichádza oveľa. Úžasné rýmy, ktoré sú vymyslené za pár sekúnd pridajú ohromeniu z tohto filmu. 75% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

„Fuck a beat, I'll go A Capella. Fuck a Papa Doc, fuck a clock, fuck a trailer, fuck everybody. Fuck y'all if you doubt me. I'm a piece of fuckin' white trash, I say it proudly. And fuck this battle, I don't want to win, I'm outtie. Here, tell these people something they don't know about me.“ ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dávam 4-tú hviezdu Hansonovi, že si dokázal freaka Eminema ukočírovať a ešte z neho dostať výkon, o ktorom sa iným spevákom može akurát snívať. Hip-hip je pojem, ktorý mi nič nehovorí, čo ho na druhú stranu robí pre mňa veĺmi atraktívnym. A to nehovorím o prostredí, kde táto pseudokultúra vzniká a funguje. Doporučujem! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomhle filmu mám myslet... Mělo to pár dobrých, dokonce moc dobrých momentů, především souboje... u těch jsem se bavila a rozšířila si slovník anglických sprostých slov a zajímavých anglických obratů. Dále se mi líbily ty dvě krátké chvilky, kdy si Eminem se sluchátky na uších smolí na malý papírek texty- jedna v autobuse, druhá v karavanu. Ale ta vata mezi těmi souboji... Dylo to absurdní a o ničem, nepochopila jsem z toho nic- proč zapalovali barák, proč se vydal do rádia zmlátit toho černého týpka aj. Písničky byly to lepší, hlavně ty, co se týkaly soubojů... Ale asi jsem od toho čekala něco jiného... Nebo něco víc... Aktualizace 6.6.06: Jsem s to přidat ještě hvězdu za finální souboj, tam je ta atmosféra tak mrazivá a napjatá... Ta písnička tolik jiná.. Při uterku za 4 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Eminem (Rabbit) údajně začal psát soundtrack k filmu při jeho natáčení. (Element2)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)
  • Píseň „Lose Yourself“ obsadila první místo v hitparádách v Řecku, Izraeli, Itálii, Mexiku, Peru, Novém Zélandu, Norsku, Portugalsku, Rumunsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Velké Británii a Venezuele. Také se objevila na Eminemově (Rabbit) albu „Curtain Call: The Hits“ (2005) po boku dalších jeho největších hitů. (Ouwen)

Reklama

Reklama