Reklama

Reklama

Napínavé francouzské krimi líčí nemilosrdný boj dvou soupeřících policejních oddělení. Šéf speciálního oddělení boje proti gangsterům Fush se snaží v rámci možností hrát čistě a bez podrazů. Ale nedá se říct, že by jeho kolega z kontrašpionáže, inteligentní a cynický komisař Ballestrat, ctil za všech okolností zákon. Ballestrat čeká na vhodnou příležitost, jak svého protivníka i s jeho mladou kolegyní zničit. Ta se brzy naskytne a válka policajtů začíná. Claude Brasseur byl za svůj výkon oceněn Césarem – nejvyšším francouzským filmovým oceněním, jeho partnerku ztvárnila krásná Marlene Jobertová. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na vzájemném soupeření dvou policejních oddělení tvůrci této drsné kriminálky ukazují, že metody vyšetřovatelů se od metod stíhaných zločinců prakticky v ničem neliší. A hlavní hrdinka, inspektorka Marie (M.Jobertová), postupně zjišťuje, jaký člověk se z ní stal a zda práce, kterou dělá, má ještě vůbec nějaký smysl. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Průměrná francouzská kriminálka - napínavá, ale jinak v zásadě film o ničem. Dvě soupeřící jednotky policie pátrají po zločinci, na závěr si otrávený šéf jedné z jednotek zahraje na šerifa. A ty kecy o morálce policistů si mohli odpustit, naposledy jsem podobné hovory viděl v Majoru Zemanovi. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7HMyDp_f7wU ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden úkol, dva policejní týmy zatížené rivalitou. Měly by táhnout za jeden provaz, ale je tu spíše snaha ho přeříznout. Nebo alespoň inspektorku Marlène Jobert.. Nepochybně jeden ze zdrojů inspirace Oliviera Marchala, který nabízí několik pro francouzskou krimi typických aspektů. Sympatickou dávku cynismu a neučesanosti, charismatického hrdinu (Brasseur), cit pro odlehčení podporující civilnost a postavy v různém stupni zkaženosti. Při pohledu na ty zbytečné mrtvé je jasné, že tyhle dvě fízlovské bandy znamenají pro francouzskou společnost větší nebezpečí než Cruchotovi hoši.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že konkurencia v policajnom prostredí neprináša lepšie výsledky a pôsobí skôr kontraproduktívne. Videl som lepši i horšie francúzske filmy s touto problematikou a dlhšie som premýšľal, či ponechať pôvodné štyri hviezdičky. Nakoniec som ich celé zoslabnuté ponechal. Claude Brasseur si film uzurpoval pre seba a urobil dobre, pretože ostatní plnili úlohy sparringpartnerov. Marléne Jobert som neveril úlohu policajtky, ale úlohu príťažlivej ženy áno. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Spíš než o válku policajtů jde o kompetenční spor dvou různých oddělení, ale nepředstavujte si ho jako házení paragrafů a citování směrnic. Tohle jsou ostří hoši, kteří si s podrazem nebo sviňárnou hlavu nelámou. Problémy řeší tvrdě a nekompromisně. No a když to někdo odskáče, tak je to jeho chyba. Od Claude Richa jsem to jenom nečekal, ale jindy tak sladká Maléne Jobert už mě trochu vyděsila. Atmosféře to ovšem bez debat prospělo, takže i když film netočilo žádné režisérské eso, nehrál v něm žádný z ikonických drsňáků, a soundtrack nesložil ani Ennio Morricone ani Francois de Roubaix, vznikla kriminálka, která sebevědomě dotahuje ty nejlepší. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Claude Brasseur získal v roce 1980 za roli Komisaře Jacquese Fushe Césara v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama