Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Tento film je nenápadný, čo je veľká škoda, pretože ide skutočne o veľmi dobrú záležitosť. Už len kombinácia dráma/komédia hovorí o tom, že niekedy je ťažké rozhodnúť sa, či sa budete smiať alebo plakať. Zďaleka suverénne najlepším prvkom je Michael Douglas, ktorý dokáže vyzerať veľmi šupácky, až by mu človek najradšej dal päťkorunu do klobúka. Maguire štandardný, Frances McDormand je klasika a Katie tu je len epizódka. Jo a zabudol som na prihriateho Downeyho, čo dohromady dáva pomerne svojskú skupinu ľudí a trochu bizarný príbeh o spisovateľoch. Nezabúdam ani na výborný hudobný podmaz (pesničky) = ďalšia Hansonová klasika. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí profesor anglické literatury se během jednoho víkendu bude muset pořádně zapotit, aby vyřešil chaos svého vlastního života. Peripetií bude mít na svých bedrech hned několik, třešničkou na dortu je jeho druhý, léta očekávaný a stále nedokončený román, který se zasekl někde u strany 2613 a konec je v nedohlednu. Je moc příjemné sledovat hrdinovo životní vakuum, které se nějak samo nehodlá odrazit ode dna a samotný profesor sžíraný profesními i osobními přešlapy neví, kudy kam. Téma to určitě není objevné, i s rytmem vyprávění se tu dalo lépe nakládat, ale o to víc potěší, jak se s látkou vypořádal režisér Curtis Hanson a samotní herci. Absurdní humor nás tu provází na každém kroku, nicméně se nezapomíná ani na skutečné životní pravdy. Pestrou směsici výstředních postav vede s přehledem Michael Douglas, u kterého je příjemné pozorovat, že i přes všechnu komerci a bulvárem propraný život hrát nezapomněl. I ostatní jsou skvělí (Downey, Jr., Maguire, Holmes), a i přesto, že nenápadný snímek neosloví každého, své příznivce si rozhodně najde!! ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem si nejednou vzpomněla na Douglasova neurotika z Volného pádu a na to, kolikrát by mu musely cáknout nervy, kdyby se mu během několika málo dní stalo tolik nepravděpodobných situací jako spisovateli Trippovi - splachovacímu stárnoucímu chlápkovi, který si zahulí a všechny útrapy přijímá, jakoby to byly ty nejběžnější věci - zde. Michael Douglas mi snad v žádném jiném filmu nebyl sympatičtější a vůbec výběr i ostatních herců byl velmi šťastný. Parádní režie, díky níž je film zároveň dramatem i komedií, zároveň prostý i bohatý - životem. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Kultovní "hrdinové" tohoto snímku jsou asi stejní týpci k pohledání jako bezvadná kuželkářská trojka z Big Lebowskiho. Ani Wonder Boys tak nemají žádný napínavý děj, ale o to ani nejde. Jde jen o jednu absurdní životní epizodku, ve které se seběhne všechno zlé i dobré dohromady (toho zlého podstatně víc) a nezapomenutelný profesor Tripp (v podání skvělého Douglase), se tím vším elegalantně prohulí až k happyendu. A občas nás všechny se svými kumpány ("notorický" lhář a "notorický" homosexuál) zatraceně upřímně rozesměje. Věřím tomu, že se všichni u natáčení dobře bavili a kousek té zábavy se jim podařilo dostat i skrze kameru k divákům. Tři a půl. [září 2006] ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ve mně tento film a především jeho příběh velkou stopu nezanechal. Zdálo se mi vše trochu lehkopádné a nemastné neslané. Jisté momenty se mi líbily(pes v kufru auta), ale na víc to nestačí...aspoň ne pro mě. Ale v tomto případě o něco více záleží na divákově stylu, proto mi nezbývá než doporučit...mnoho z vás se bude bavit.65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Film se celý natáčel chronologicky. (TaNya_)
  • Postavu Gradyho Trippa inšpiroval Chuck Kinder, ktorý bol bývalým profesorom Michaela Chabona na Pitte. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama