foto

Everett Sloane

  • nar. 1.10.1909
    New York City, New York, USA
  • zem. 6.8.1965 (55 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Everett H. Sloane narozený na Manhattanu se narodil otci Nathanielovi a matce Rose. Již v sedmi letech jeho rodiče zaznamenali jeho talent pro herectví, když se Everett sám rozhodl, že si zahraje v divadelní hře na své škole. Hra měla obrovský úspěch a díky tomu se rozhodl pro povolání herce. Po střední škole nastoupil na univerzitu v Pennsylvánii, kterou po dvou letech opustil, aby se přidal k divadelnímu sboru Jasper Deeter's Hedgerow. Díky tomu měl v New Yorku svůj první divadlení debut v roce 1928. Jelikož divadlo mu moc peněz nevydělávalo, začal pracovat jako výrobce obuvy, v roce 1929 firma zkrachovala a Everett si našel práci v rádiu, ve kterém nakonec našel velkou vášeň.

Díky práci v rádiu a jeho talentu získal práci od Orsona Wellese a stal se součástí Mercury Theatre, se kterou nahrál jeden úspěšný detektivní program, který Orsonovu společnost dokázal přesunout až do Los Angeles, kde jeho herci začali hrát ve filmech, které sám režíroval. Everett nebyl výjimkou, jeho první role byla role pana Bernsteina ve filmu Občan Kane (1941), následně s Orsonem Wellesem natočil několik dalších snímků.

Své divadelní kariéře se věnoval, když netočil zrovna žádný film, dokonce si zkusil i režii hry, a to „The Dancer“ v roce 1946. S divadleními prkny se rozloučil v roce 1960, kdy naposledy vystoupil se hrou „From A to Z“, která zahrnovala úryvky z veškerých divadelních her, kde se objevil. Potom, co skončil v divadle začal se věnovat seriálové a dabingové tvorbě. Několikrát pracoval I pro Walta Disneyho a nebo nahrával komentáře k dokumentům.

V roce 1933 se oženil s divadelní herečkou Lillian Herman. Ke konci kariéry se Everettovi zhoršil zrak. V roce 1965 spáchal sebevraždu, když se předávkoval prášky, zřejmě proto, jelikož se obával slepoty.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

1965 Hercules and the Princess of Troy (TV film)
1964 Patsy
Ready for the People (TV film)
Roztržitý sanitář
1963 The Man from the Diners' Club
1962 Brushfire
1961 By Love Possessed
Million Dollar Incident, The (TV film)
1960 Domů z hor
1958 Marjorie Morningstar
The Gun Runners
1956 Massacre at Sand Creek (TV film)
Někdo tam nahoře mě má rád
Patterns
Žízeň po životě
1955 Velký nůž
1952 The Sellout
Way of a Gaucho
1951 Bird of Paradise
Liška pouště
Sirocco
The Blue Veil
The Enforcer
The Prince Who Was a Thief
1950 Muži
1949 Hádanka
Prince of Foxes
1947 Dáma ze Šanghaje
1943 Cesta do strachu
1941 Občan Kane

TV seriály

1965 Honey West (TV seriál)
1964 Famous Adventures of Mr. Magoo (TV seriál)
Jonny Quest (TV seriál)
The Rogues (TV seriál)
Voyage to the Bottom of the Sea (TV seriál)
1963 Arrest and Trial (TV seriál)
Petticoat Junction (TV seriál)
Temple Houston (TV seriál)
1962 Saints and Sinners (TV seriál)
Sam Benedict (TV seriál)
The Dakotas (TV seriál)
The Eleventh Hour (TV seriál)
The Virginian (TV seriál)
1961 Ben Casey (TV seriál)
Bus Stop (TV seriál)
Cain's Hundred (TV seriál)
Dick Tracy Show, The (TV seriál)
Follow the Sun (TV seriál)
Target: The Corruptors (TV seriál)
The Asphalt Jungle (TV seriál)
The Dick Powell Show (TV seriál)
The Dick Van Dyke Show (TV seriál)
1960 Checkmate (TV seriál)
Insight (TV seriál)
Michael Shayne (TV seriál)
Route 66 (TV seriál)
The Andy Griffith Show (TV seriál)
The Aquanauts (TV seriál)
The Best of the Post (TV seriál)
The Chevy Mystery Show (TV seriál)
Thriller (TV seriál)
The Twilight Zone (TV seriál)
The Fever (S01E17)
1959 Bonanza (TV seriál)
Kraft Mystery Theater (TV seriál)
Laramie (TV seriál)
Rawhide (TV seriál)
1958 Cimarron City (TV seriál)
Wanted: Dead or Alive (TV seriál)
Westinghouse Desilu Playhouse (TV seriál)
1957 Goodyear Theatre (TV seriál)
Official Detective (TV seriál)
Panic! (TV seriál)
Perry Mason (TV seriál)
Suspicion (TV seriál)
Wagon Train (TV seriál)
Zorro (TV seriál)
1956 On Trial (TV seriál)
Playhouse 90 (TV seriál)
Zane Grey Theater (TV seriál)
1955 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
First Performance (TV seriál)
Ford Star Jubilee (TV seriál)
Front Row Center (TV seriál)
Gunsmoke (TV seriál)
Jane Wyman Presents The Fireside Theatre (TV seriál)
Matinee Theatre (TV seriál)
The 20th Century-Fox Hour (TV seriál)
The Alcoa Hour (TV seriál)
1954 Climax! (TV seriál)
Inner Sanctum (TV seriál)
Studio 57 (TV seriál)
1953 General Electric Theater (TV seriál)
Letter to Loretta (TV seriál)
The Philip Morris Playhouse (TV seriál)
The United States Steel Hour (TV seriál)
You Are There (TV seriál)
1952 The Ford Television Theatre (TV seriál)
The Gulf Playhouse (TV seriál)
1951 Schlitz Playhouse of Stars (TV seriál)
Tales of Tomorrow (TV seriál)
1950 Danger (TV seriál)
Pulitzer Prize Playhouse (TV seriál)
1949 Suspense (TV seriál)
1948 Studio One (TV seriál)
The Philco Television Playhouse (TV seriál)
1947 Kraft Television Theatre (TV seriál)
1946 Lights Out (TV seriál)

TV pořady

1961 The DuPont Show of the Week (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1958 77 Sunset Strip (TV seriál)
Lawman (TV seriál)
1953 Letter to Loretta (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace