Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sympatický Douglas, toporný Maguire, rozkošná Holmes a tradičný Downey Jr. v klasickej do seba zahľadenej spisovateľskej reflexii, ktorá je až príliš postavená na nelogických (prečo hneď nevrátil tú bundu) a samoúčelných (scéna s knihou a autom) zvratoch. Inak fajn atmosféra daždivej zimy a skvelý Bob Dylan. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

On je to dost dobrej film, mě jenom chvilkama obtěžovala taková ta intelektuální skepse či rádoby nadhled, kdy teda "musíme" uznat, že ta láska má cenu, že je třeba následovat srdce, ale s takovým tim přeinteligentnělým hnidopišstvím. Herecky je to ale bezva, hlavně Douglas je tu fakt ten profesor literatury. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Postava Gradyho Trippa, magnetu na všechny možné spisovatelské nešvary, mi udělala obrovskou radost, která byla buďto dočista iracionální, nebo spočívala v zahlédnutí sebe samého za pár desítek let. Že bych měl být naopak zděšen? Copak je vrcholem všeho nepřípustného v permanentím rauši setrvávající ležérní zestárlý hipík, grafomansky datlující své opus magnum, které nejspíš nikdy nevydá? Řekněme, že si svůj život nespočítal nejlépe, matematika zjevně ani neaspiruje být jeho silnou stránkou, ale ne všechny průsery, s nimiž bude během jednoho víkendu konfrontován, způsobil vlastní (ne)činností. Kombinace podivného studenta, podivuhodné studentky, mrtvého psa, kabátku po Marilyn Monroe, homosexuálně (dez)orientovaného editora a agresivního snědého trpaslíka nakonec nemusí znamenat definitivní konec, nýbrž právě naopak nový začátek. Skvělí herci, vymazlené hlášky, slabší režie – mým úhlem pohledu úspěšné vyvrácení rozšířené domněnky, že spisovatelé jsou vesměs nafoukaní narcisové, zábavní méně než pohřební průvod. Asi už bych měl konečně začít s tou trávou a chlastem. 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, tron, mm13, Bilky, marvan ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Zmatené a příjemné. Dva dny plné chaosu, trávy, chlastu, zabitého psa, Marilyn Monroe, ale hlavně lásky a vlastně i smyslu života. Všichni zúčastnění si film očividně užívali, protože z filmu je to cítit na sto honů a s pomocí skvělé Dylanovi hudby si vás úplně podmaní. 5 hvězd tomu nedám, protože jsem z toho filmu strašně zmatený a nevím jak se vlastně o něm dobře vyjádřit. Je prostě nadprůměrně dobrý a moc mě bavil, zkuste ho taky! ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Nevinně, nenápadně a skoro nudně vyhlížející začátek. Netěšila jsem se na pana Douglese, kterýho jako herce i chlapa nemusím vidět. K filmu jsem se dostala kvůli/díky Robertu Downey Jr.(!) Ale to, co se po pár minutách rozjelo, jsem nečekala. Perfektní postavy, vyváženej příběh, komický situace a scény. Bavila jsem se, charakter postav Douglese a Maguirea si zamilovala a Roberta náležitě užila jako vždy. Ještě se k nim vrátím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Film se celý natáčel chronologicky. (TaNya_)

Reklama

Reklama