Reklama

Reklama

Barry Seal: Nebeský gauner

  • USA American Made (více)
Trailer 1

Barry Seal (Tom Cruise) pracuje jako pilot dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho čím dále víc ubíjí. I proto nadšeně skočí po nabídce „náhodného kolemjdoucího“, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pilotoval pod záštitou tajných služeb. Barryho čekají sexy přelety nad základnami kolumbijských narkobaronů, ze kterých pořizuje bohatou fotodokumentaci, nutnou pro boj s drogovými kartely. Jenže proč létat takhle naprázdno, když se můžete spojit i s protistranou a kromě fotek pro CIA vozit do Ameriky i drogy? A proč se zároveň nestát informátorem DEA (Národní agentura pro boj s drogami), která má v oblasti také své specifické zájmy? A proč se rovnou nezapojit do jedné z největších tajných operací, které kdy americká vláda posvětila? Barry to prostě hraje na všechny světové strany a jde mu to víc než skvěle. Už dávno se přestal nudit. Má krásnou ženu, topí se v penězích a vůbec si nepřipouští, co se stane, až se tenhle domeček z karet zhroutí. A on se jednoho dne zhroutí. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (539)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 134.9 miliónov $ | American Gangser Light Edition. Podobné témata vo filmoch a seriáloch ma vždy bavili, a po skvelých Narcos tu máme ďaľšiu práškovú jazdu, tentokrát s Cruisom, ktorého som naposledy videl v takej hereckej forme v Edge of Tomorrow. Chýba tomu síce ta hlbšia rovina z amerického gangstra, ale evidente to film nemal ani v cieľu. Škoda, pretože to mohla byť plnohodnotná záležitosť. Fungujúca komediálna linka v podobnej žánrovke je fakt neobvyklý jav... :) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tady se začíná klubat hodně povedené spojení, Cruis a Liman se stávají zárukou úspěchu, to aby Christopher McQuarrie začal pomalu žárlit. Komediální nádech, trošičku filmu škodí, když se vezme v potaz, co byl Pablo Escobar a ta jeho parta zač. On né že by Tomíkův úsměv, nebyl okouzlující, ale přeci jenom, ubírá to na vážnosti, jinak celkem dobře napsaný příběh o jednom výstředním šílenci. No a jestli jste viděli seriál Narcos, tak vás asi film ničím výrazným nepřekvapí, i když najdou se věci, které byli solidně vyhrocené viz první vzlet pro Pabla, honička s federálními agenty a pak logicky J.B. ten byl fakt něco. Ve filmu nejsou typické akční scény, ale napětí tam je, i když pak ke konci to začne lehce kolísat. Hrozně moc se mi líbilo, jak to bylo vyprávěné a jak to bylo natočené, místy to působilo jako dokumentární film a na kameře byl dobrý filtr, ale neni to žádný found footage. Je to takové mezi třemi a čtyřmi, ale když vezmu v potaz, že Tomík ukáže svou chloubu a to hned dvakrát, tak to vychází na ty čtyři.........plus ta šukačka v letadle, ta neměla chybu. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Už mi ty filmy podle skutečných udalostí přijdou poslední dobou všechny uplně stejný...(viz z nuly se stane bohatej sráč, pak přijde ten zlom, kdy se všechno posere) vtipný to nebylo, příběh né tak zajímavej a tak dále a tak dále. Jediný co se mi libilo byla ta část, kdy ten sráč byl bohatej a nevěděl kam strkat prachy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

American Made je rozhodne zaujímavý aj z filmárskeho hľadiska. Dobové zasadenie do neskorých 70.rokov / ranných 80.rokov je zrejmé a dobre podčiarknuté kostýmami aj rekvizitami. Treba povedať, že príbeh o Barry Sealovi je rozhodne jedným z tých, o ktorých je dobré vedieť a je správne, že o ňom bol vytvorený film. A navyše veľmi kvalitný film, ktorý divákom otvorí oči. Je to snímka, ktorá baví a pri ktorej sa ani sekundu nenudíme. Dej má spád a je dobre odrozprávaný. Momenty, kedy nám Cruise ako Seal rozpráva retrospektívne, čo sa dialo, sú snáď tie najvtipnejšie. Štýl, akým Cruise podáva svoj prednes je jedinečný a ukazuje jeho herecké kvality, pozadu však nezostávajú ani jeho kolegovia, ktorí dohromady tvoria dobre zvolené obsadenie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Vlkem z Wall Street čistě náhodná. Tonda Cruise potvrzuje svou univerzálnost a po posledních dvou přešlapech do toho zase pěkně šĺapnul a nemá problém s jakoukoliv rolí. Barry Seal mu sednul jak ulitý a přestože se Leo dostal ještě o stupínek výše, vůbec to nevadí, protože podobných látek není nikdy dost. 80% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. srpna 2017 na Tchaj-wanu. (Varan)
  • Scénář snímku byl zařazen mezi nejlepší nezrealizované filmové scénáře roku 2014. (filmsim)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Liman a vesmírný Tomb Raider

Liman a vesmírný Tomb Raider

09.06.2017

Doug Liman (Na hraně zítřka) utekl od x-menovského Gambita a DCčkové Justice League Dark a momentálně se soustředí na dystopickou sci-fi Chaos Walking, v níž se po boku Daisy Ridley (Star Wars: Síla… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Gambit je zpátky ve hře?

Gambit je zpátky ve hře?

21.10.2015

Channing Tatum si už brzy zahraje Gambita, neworleanského mutanta, který ovládá kinetickou energii a s oblibou hází kartami. Pořád ale není jasné, kdo ho bude režírovat, protože nejnovější x-menovský… (více)

Reklama

Reklama