Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (394)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

U Disneyho se vykašlali na hledání nových nápadů a natočili víceméně to samé co minule. Pokud u vás jede Frozen každý druhý víkend, asi budete spokojeni. Jestliže ale hledáte animák, který posune příběh Elsy a Anny a zkusí být trošku odvážnější, dobrodružnější nebo dojemnější, čeká vás asi zklamání. Tady se hrálo na jistotu. Až moc. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že tým producentů po nečekaném úspěchu jedničky nebyl schopen vygenerovat lepší pokračování, které by působilo přirozeněji a méně bezradně. PS: Myslím, že Disney má tak špatnou historii co do vyrovnání se západním kolonialismem, že by už se mohl poučit a nedělat to ústřední zápletkou filmu pro šestileté holky. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nezacházela bych tak daleko, abych tvrdila, že se jedná o "dobrý" film, ale oproti jedničce působí uceleněji a má dokonce i nějaký příběh, který, ať už je jakkoliv chabý, oproti prvnímu dílu aspoň existuje a držíme se ho po celou dobu, takže závěrečná pointa nepůsobí jako rychlokvaška napsaná na koleni 5 minut před vydáním. Škoda, že písničky jsou naprosto nevýrazné a líbily se mi (respektive pamatuju si) prakticky jen dvě - Into the Unknown (které je imho lepší než přeceňované Let It Go) a ta parodie na Queeny, protože ta byla tak úsměvně stupidní, že ji nelze nemilovat. Jinak o nějaké originalitě nemůže být řeč, sněhulák tam bohužel taky pořád je a český dabing zabíjí i ten jediný klad, který má (tedy hlas Joshe Gata), chyběl mi návrat Hanse a Elsa přítelkyni taky nedostala, tak nezbývá, než čekat na třetí díl. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Ale jako ano, perfektní animace, nádherná hloubka, barvy, vše to vypadalo reálně a přesto s kapkou fantazie a magie aby divák nadále mohl fantazírovat o všem možném a nemožném, jenže tomu něco chybělo. Děj byl víceméně předvídatelný, ne, že by děj byl až tak "ubohý" ale spíš jak přes kopírák prvního filmu s mírnými úpravami tady a tady. Nejlepší postavou byl rozhodně již ikonický sněhulák Olaf a jeho dvou-(jestli vůbec)-minutové shrnutí prvního filmu. Přál bych si třetí film? Rozhodně, hezky to zakončit (přeci jen děj druhého dílu končí ačkoliv ne otevřeně rozhodně ne zakončeně), nebo děj trochu více posunout, nechat Disney Animation být více odvážnější. Nevím zatím zda mám hodnotit třemi nebo čtyřmi hvězdami. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Největší šok druhého Frozen? Když ve flashbacku taťka král prohlásí, že čte pohádky od nějakého Dána. Stalo se vůbec někdy, že by Disney, společnost, která nedávno vyrukovala s tím, že chce zcopyrightit Sněhurku, Popelku atd., přiznala, že pohádky existovaly už před rokem 1937? Jinak je to solidní pokračování, které vedle skvělé jedničky obstojí hlavně proto, že je jiné. Místo pohádky trochu fantasy. Místo rozděleného týmu spolupráce obou sester. Zůstala spousta humoru a magická animace. Jen ty písničky nejsou žádná sláva ani v originálním znění – a v češtině vyloženě stojí za hovno. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Po prvom filme vznikla teória, že Elsa (Idina Menzel) je homosexuál. To sa autorom zapáčilo a chceli to zakomponovať do tohto filmu. Disney ale chcelo, aby bol film čo najviac vhodný pre deti, keďže všetci takúto scénu považovali za tak povediac dospelejšiu, bola táto scéna vyškrtnutá a nahradená takou, ktorá na to len poukázala. (Krnac)
  • Jedná se o první pokračování animovaného filmu s princeznami od studia Disney, který nešel rovnou na DVD a Blu-Ray, ale zamířil přímo do kin. (CrypzzXD)
  • Natáčení scén pro převedení do animované podoby probíhalo v Norsku, americkém Chicagu a na Islandu. (Petr.Kocfeld)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama