Reklama

Reklama

Gina (Blake Livelyová), která v dětství přišla o zrak, spoléhá na oči svého manžela Jamese (Jason Clarke) – zdá se, že tato závislost utužuje jejich vášnivý vztah. Když se ale Gině naskytne příležitost podstoupit transplantaci rohovky a začne znovu vidět, jejich život a vztah se obrátí vzhůru nohama. Mladá žena si totiž začne uvědomovat znepokojující realitu jejich manželství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (45)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mladá žena je vdaná, vypadá to, že je celkem šťastná, tedy až na to, že je slepá. Pak ale dojde k zázraku, kdy začne znovu vidět. Jako kdyby jejímu štěstí nic nechybělo. Akorát že ono manželství možná není tak dokonalé. Tohle je dle mého tak zabitá příležitost natočit skutečně zajímavý film... Základ dobrý, ale vývoj prostě ne. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Na začátku zajímavě vyhlížející a vizuálně strhující příběh, který skýtá obrovský potenciál, který bohužel zůstává trestuhodně nenaplněn, což vám postupně dochází minutu za minutou a stejným tempem vás tedy postupně opouští víra v dobrý výsledek. Tempo je extémně pomalé, což by samo o sobě nevadilo, jenže postavy a jejich osudy nejsou dostatečně zajímavé na to, abyste si chtěli každý okamžik vychutnávat do syta. Když dorazí konec, jedná se sice o zajímavé rozuzlení, ale stále je to málo a příliš pozdě. Příběhová podstata filmu, která by měla být hlavním tahounem se z nějakého neznámého důvodu rozehráva hrozně pomalu a pozdě a je zkoumána pouze okrajově, což ambice filmu totálně zabíjí. ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Prý znepokojivou realitu jejich manželství.... Já čekal thriller.... že ženská najednou začně vidět a zjišťuje, že má manžela vraha, který např. zabil i její rodiče... dále, že si představovala, že má manžela krásného atleta a přitom, je to starý páprda a on ji to zamlčel.... ****No a realita? Film je o chlapovi, který je hnusný jako prdel a slepé krávě, která začne na jedno oko vidět a jakmile uzřela svět, myslí si, že je TOP MODELKA a přitom je také hnusná jako noc. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pravda je taká, že som od "All I See Is You" čakal niečo iné. Minimálne viac thrilleru. Pretože realita je taká, že film je hlavne drámou. Drámou o dvoch ľuďoch, ktorí mali k sebe spoločnú cestu, v čase, keď bola Gina slepá, no všetko sa to s príchodom návratu zraku strácať. Je to dokonca asi aj zaujímavá paralela. Niečo získala, a niečo iné sa naopak začína strácať. Najlepšia na filme je podľa mňa práve tá ťažká skutočnosť, že všetky postavy sú veľmi pochopiteľné a na nikoho sa nemôžeme dívať očami, že by bol zlý, alebo niečo podobné. Pravda je totiž taká, že Gine sa so zrakom opätovne otvoril svet a mohla zakúšať veci, ktoré predtým nemohla. Zrak jej ponúka obrovské množstvo možností. A naopak jej manžel má pocit, že stratil svoju rolu najdôležitejšieho elementu v jej živote. A začína mu to veľmi rýchlo chýbať. A najmä nevie, ako si svoju manželku môže opätovne získať späť. A tak začínajú v ich svete vznikať neviditeľné steny, ktoré sa bohužiaľ nedajú zboriť. A keďže film sleduje hlavne ich vzťah, myslím si, že je to zachytené veľmi dobre. Rovnako je celkom dobré, že film nedáva na konci jednoznačné odpovede. Môžeme si domyslieť sami. Občas by som asi chcel niektoré veci počuť po lopate, ale v prípade tohto filmu to nie je nutnosť. Herecké výkony sú dobré, vizuálne je to zaujímavé a má to dobré momentky. No priestor kde film podľa mňa zlyháva je fakt, že má veľmi pomalé tempo. Na začiatku mi to nevadilo. Koniec koncov, očakával som aj nejaký thriller. No ten podľa mňa nikdy neprišiel. A dosť mi tam chýbal. Chcel som vo filme viac thrilleru. A možno by som vyhodil niektoré divné scénky z časti v Španielsku. Ako celok som s filmom spokojný, no nemyslím si, že by som sa k nemu vrátil. A rozhodne mám pocit, že mohli do toho dať viac energie a thrilleru. Inak je to celkom obstojné. Hodnotenie: B ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podobně smíšené pocity jako před lety s Hranicí života (2005), řekl bych. Formálně ozvláštněné jsou oba snímky, ovšem tehdy to bylo o namáhání mozkových závitů (ač se stejně zvláštními výsledky), tentokrát nám režisér Marc Forster předkládá dějově poměrně prostý snímek. Blake Lively kdysi přišla o zrak, takže je z velké míry závislá na manželovi Jasonu Clarkovi. Jenže poté, co se naskytne možnost transplantace, je všechno jinak: ona poznává barvy života, jeho začíná znepokojovat, že se před krásnou (a dosud zranitelnou) ženou rozprostírají nové možnosti. Vizuálně je to znovu pecka, Forster je interesantní a minimalistický, hraje si s obrazem, sype nápady. Navíc má od začátku své kariéry chuť experimentovat, být žánrově rozličný (například jeho poslední přírůstek je Kryštůfek Robin, což hovoří za vše). Surrealistické vsuvky jsou sice už lehce zbytečné, na druhou stranu je fajn ty drobné náznaky a intriky rozpoznávat. Dialogy (a obecně rozpory ve vztahu) místy tahají za uši, Blake nicméně znovu krásná a dokazující, že to s ambicióznějšími projekty myslí vážně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film měl premiéru na Torontském filmovém festivalu v roce 2016. (kellne)

Reklama

Reklama