Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od štvrtého dielu sa vykašlali na rozvíjanie mytológie a tento diel je len bezduchou priamočiarou vykrádačkou jednotky v ktorej dominujú trikové scény úmrtí bez ladu a skladu. Zase tu Freddy po jednom zabíja teenagerov zo strednej, ktorým nikto neverí. Dokonca aj oživenie Freddyho je totálne WTF a jeho smrť je totálne nenápaditá. Holt, došli nápady, tak sa vsadilo na gore a hlášky. Našťastie na post režiséra obsadili mladého talentovaného Harlina, takže po trikovej stránke to je žrádlo a komu ide o bezduchý výplach, tak bude spokojný. Pre mňa sú najväčším sklamaním postavy. Ešte celkom fungujú tie dve z minulého dielu, ktoré hneď na začiatku zabijú. Nová predstaviteľka Kristen je ale katastrofa a prial som si, aby ju čo najskôr Freddy rozpáral. No a tie nové postavy sú úplne nezaujímavé. Novej hlavnej hrdinke príliš dlho trvá, kým sa vzchopí. Dovtedy je také strašne utiahnuté chúďatko. Snáď v ďalšom diely bude lepšia. Teda ak ju hneď nezabijú. Už si to nepamätám. Ostatní ma vôbec nezaujímali, takže o nejaké napätie tu nejde ani omylom. Toto je ako spomínali v dokumentoch, MTV Nočná mora v Elm Street. Cool a totálna zábava. Freddy celý film drží nad hladinou. Z trikových scén je najpôsobivejšie zabitie tej ženy, čo neustále posilňuje. Keď jej Freddy zlomí ruky, tak to je riadne drsný humus. Takže celkovo to je pozerateľný priemer, ale séria sa už príliš začína opakovať a potrebovalo by to nejaký nový nápad. 5/10. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Další díl Noční můry v Elm Street. Další nový režisér, ale bohužel kouzlo prvního dílu je pryč. Na to, že se jedná o čtvrtý díl, tak jde o dobré pokračování, ovšem nepřínáší nic nového. I když, některé vraždy, které spáchal Freddy Krueger byli hodně povedené. Třeba ta scéna s vodní postelí byla stylová a nebo ten jakoby žralok na pláži. Čtvrtý díl není určitě lepší než první a třetí díl. Každopádně je lepší, než druhý, jelikož to byl hnus! Od Rennyho Harlina bych čekal něco lepšího. Kdybych neviděl dřív Smrtonosnou past 2, kterou má na triku, tak bych tohle považoval za uspokojivé. Ale viděl jsem tohle teprve dneska poprvé, takže je to poněkud nudnější a málo děsivé. Co mi tedy lezlo úplně na nervy, tak bylo to bojové umění. Dvakrát za celých 93 minut dostával Freddy nakládačku. Nejdříve od kluka a potom (věřte tomu nebo ne) od holky. To byla fakt blbost. Průměrný horor, jenž nemůže ničím překvapit. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Režisér Renny Harlin v dokumentu říká, že chtěl z Freddyho udělat hlavní postavu, jakéhosi cool vraha. Povedlo se mu to a je to právě tato změna, která čtvrtou Noční můru nejvíce odlišuje od předchozích. Freddy Krueger je superstar a frajer, když si na pláži nasadí sluneční brýle nebo lehkým krokem kráčí do kostela, víte, že jde o jen něj. Film jako takový není špatný, snové sekvence se povedly a konce teenagerů jsou zase proklatě černočerně humorné, bohužel je škoda, že děj vůbec negraduje. Prostě se usíná, vraždí a pohřbívá jako na běžícím pásu a většině lidí ve Springwoodu to snad ani nevadí. Ovšem závěr a Freddyho smrt, to je pro mě jeden z nejlepších momentů celé série. ()

5150 

všechny recenze uživatele

"Neměli jste mě zahrabávat, já ještě žiju." Freddy Krueger____Po letech jsem se k NOES 4 vrátil, ale bohužel kouzlo prvního zhlédnutí bylo definitivně pryč. Nicméně i tak stále zůstává mým nejmilejším dílem série, hlavně pro svoji zábavnost... Moje nej pasáž je ta úvodní "titulková", kdy malá holčička kreslí křídama na chodník a do toho hraje píseň "Nightmare"... Jinak doporučuju komentář od Mr.Apache. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl Noční můry. Čtvrtý díl od předchozích je nejakčnější a má správnou atmosféru. Hlavní hrdinka mě byla vždycky sympatická, takže narozdíl(např.) od druhého dílu, kde jsem postavám nefandil. Tenhle díl jak předchozí(místo 1 a 5) nedokáže vylekat. Je sice napínavý to jo, ale není strašidelný. Přes některé mouchy, který film má dávám 4 hvězdičky.... ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Režie filmu byla nabídnuta Tiboru Takácsovi, který ale nabídku odmítl kvůli uspěchanému natáčecímu plánu. (HellFire)

Reklama

Reklama