Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (461)

Javert 

všechny recenze uživatele

S přivřením obou očí za čtyři hvězdy. Kdyby tvůrci neměli potřebu exhibovat se tím, že do toho zbytečně naflákají překombinované "cestování časem" a zůstali u jinak skvělé, gotickou atmosférou oplývající první viktoriánské poloviny, byl by dojem o pořádný kus lepší. Takhle to bohužel zůstalo u ne zcela naplněných očekávání. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá časť super, potom sa to začne zamotávať. Ako keby si tvorcovia uvedomili, že netreba byť priamočiary a že treba nejaký riadny dejový zvrat. Ten je ale v zásade vo svojej veľkoleposti veľmi nefunkčný. Je dobré vidieť po dlhom čase staré známe postavy v prostredí ktoré ich vytvorilo. Ale mám pocit, že sa z toho všetkého vytráca nielen nadhľad ale aj zvláštne prepojenie medzi charaktermi. Odrazu mi to príde ploché a prázdne. A Moriarty tentoraz prehráva do neznesiteľnosti. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Takže jednoho z nejlepších představitelů Sherlocka Holmese tvůrci výjimečně poslali do viktoriánského Londýna, protože tohle je speciál a divákům to udělá radost.... Nebo to bude zamotanější. Ostatně už od začátku na diváky Gatiss a Moffat pomrkávají a nakonec se dočkáme i propojení informace z vyšetřování starého zločinu a seriálové reality, jak ji známe. A dokonce se to obejde bez meta narážek na Arthura Conana Doyla, které se tentokrát mimořádně nabízely. I tentokrát by se to obešlo bez vtipů, BBC utrácí za zbytečné vizuální hrátky a děje tam na hodinu a půl stopáže moc není, ale oproti řešení vztahů ve třetí sérii je tenhle speciál rozhodně pokrok. Naslouchání fanouškům se ne vždy vyplatí, ale tentokrát rozhodně ano. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vidím, že ste zvyknutý nedokončovať vety. Budeme si rozumieť." Vcelku príjemné oživenie. Zo súčasnosti ideme do Sherlockovej "pravej" doby a hneď je z toho sympatické, zábavné a atmosférické retro. Samotný prípad je jemne hororový (čo mám rád, viď. pes Baskervillský), ale záporne hodnotím záver, kedy sa dozvieme vec XYZ a tá vec XYZ dovtedajší prípad ukáže v úplne inom (horšom?) svetle. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na speciál Sherlocka jsem se těšila jako na druhé Vánoce a nezklamal, přestože to střídání časových pásem bylo poněkud divočejší (inu Moffat a Gatiss). Závěr pak se mi nelíbil vůbec, ale jednotlivé střípky, dialogy, kníry a hábity byly jedním slovem skvostné, takže jsem trochu na vážkách, k čemu se přiklonit. Scénář mi přijde podbízivý, ale v mnoha okamžicích to funguje jak má, Přízračnou nevěstu určitě nevidím naposled, tudíž nezbývá než vyřknout ortel- fanouškovské čtyři hvězdy + jedna za vedlejší efekt, který musím trochu dovysvětlit: Představte si, že perete prádlo, pak jedno nadbývající prostěradlo pověsíte ven na balkon, jdete sledovat Sherlocka a poté, co už jste na nějaké prostěradlo venku úplně zapomněli, si zajdete do kuchyně pro vodu… A skrze okno vidíte vlát cosi bílého, přízračného! :-o To prostě musíte švihnout pátou hvězdu, i kdybyste nechtěli!! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama