foto

Mark Gatiss

  • nar. 17.10.1966 (49 let)
    Darlington, Durham, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mark Gattis, britský herec, scénárista a spisovatel se narodil 17. října 1966 v Sedgefieldu, County Durham, Anglii. Je známý jako člen komediální skupiny THE LEAGUE OF GENTLEMEN a je také jedním ze tří lidí, kteří jak psali scénář, tak hráli v seriálu DR. WHO.

Jeho první větší role byl Greg Evigan v komediálním seriálu THE MORNING WITH RICHARD NOT JUDITH. Poté již následovala jeho účast ve slavné THE LEAGUE OF GENTLEMEN. Zde si zahrál mnoho rozmanitých charakterů, například řezníka Hillaryho, nebo hloupého hledače zaměstnání Mickeyho. Při psaní scénáře pracoval Gatiss s Jeremym Dysonem, zatímco Pemberton s Shearsmithem. Dělali to proto, aby nevznikaly zbytečné hádky a diskuze. Poté ještě vytvořil film THE LEAGUE OF GENTLEMEN’S APOCALYPSE, ale následovně již s ostatními členy nespolupracoval.

Zahrál si i v několika celovečerních filmech, jako BRIGHT YOUNG THINGS od britského kolegy Stephena Frye, v komedii parodii SHAUN OF THE DEAD, nebo jako kolega Pemberton v MATCH POINT. Daboval také ve filmu WALLACE & GROMIT IN THE CURSE OF THE WERE-RABBIT. Dále měl menší role v několika seriálech, NIGHTY NIGHT, FUNLAND, CLONE nebo CROOKED HOUSE.

Je znám pro svou oblibu britské science fiction, takže se účastnil na tvorbě DR. WHO, ke kterému napsal i pár povídek. Často se též objevuje na BBC rádiu, kde pracuje na komediích, třeba Nebulous.

Lukáš "Vizmír" Jarolím

Scenáristická filmografie

2016 Sherlock: Přízračná nevěsta (TV film)
2014 Sherlock (TV seriál)
Znamení tří (S03E02)
Prázdný pohřebák (S03E01)
2013 An Adventure in Space and Time (TV film)
Hercule Poirot: Velká čtyřka (TV film)
2012 Sherlock (TV seriál)
Psisko baskervillské (S02E02)
2010 First Men in the Moon, The (TV film)
Sherlock (TV seriál)
Velká hra (S01E03)
2008 Crooked House (TV seriál)
2007 The Worst Journey in the World
2005 Pán času (TV seriál)
Zkáza spolku gentlemanů
2004 Global Conspiracy
2001 League of Gentlemen: Live at Drury Lane, The (divadelní záznam)
2000 Randall a Hopkirk (TV seriál)
1999 Kidnappers, The (TV film)
Liga gentlemanů (TV seriál)
Pitch of Fear, The (TV film)
Web of Caves, The (TV film)
1996 Unnatural Selection
1994 Zero Imperative, The
1989 Hercule Poirot (TV seriál)

Dokumentární

2010 A History of Horror with Mark Gatiss (TV seriál)

Herecká filmografie

2016 Dad's Army
Sherlock: Přízračná nevěsta (TV film)
2015 Coalition (TV film)
Hra o trůny (TV seriál)
Tanec draků (S05E09)
London Spy (TV seriál)
Viktor Frankenstein
Wolf Hall (TV seriál)
2014 Coriolanus (divadelní záznam)
Hra o trůny (TV seriál)
Zákony bohů a lidí (S04E06)
Mapp and Lucia (TV seriál)
Sherlock (TV seriál)
Poslední přísaha (S03E03)
Znamení tří (S03E02)
Prázdný pohřebák (S03E01)
2013 Psychobitches (TV seriál)
2012 Sherlock (TV seriál)
Reichenbašský pád (S02E03)
Psisko baskervillské (S02E02)
Skandál v Belgravii (S02E01)
2011 Kvítek karmínový a bílý (TV seriál)
2010 First Men in the Moon, The (TV film)
Neobyčejný život Boy George (TV film)
Sherlock (TV seriál)
Velká hra (S01E03)
Studie v růžové (S01E01)
2009 New Town (TV film)
Psychoville (TV seriál)
Španělská chřipka: Zapomenutí padlí (TV film)
2008 Cena za lidskost (TV seriál)
Clone (TV seriál)
Crooked House (TV seriál)
Hercule Poirot: Schůzka se smrtí (TV film)
Rozum a cit (TV seriál)
2007 Jekyll (TV seriál)
The Worst Journey in the World
2006 Fear of Fanny (TV film)
League of Gentlemen Are Behind You, The (divadelní záznam)
Zahřívací kolo
Zachraňte Jimmyho
Žabákova dobrodružství (TV film)
2005 Funland (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Zkáza spolku gentlemanů
2004 Agatha Christie: Život v obrazech (TV film)
Catterick (TV seriál)
From Bard to Verse (TV seriál)
Global Conspiracy
Nighty Night (TV seriál)
Sex Lives of the Potato Men
Slečna Marplová: Vražda na faře (TV film)
Soumrak mrtvých
2003 Malá Velká Británie (TV seriál)
Rozverná mládež
2002 Cicerones, The
Footballers' Wives (TV seriál)
Sob Robbie a legenda o ztraceném kmenu (TV film)
Surrealissimo: The Trial of Salvador Dali (TV film)
2001 Dr. Terrible's House of Horrible (TV seriál)
League of Gentlemen: Live at Drury Lane, The (divadelní záznam)
Nevěsta přes internet
Now You See Her (TV film)
2000 Randall a Hopkirk (TV seriál)
1999 Kidnappers, The (TV film)
Liga gentlemanů (TV seriál)
Pitch of Fear, The (TV film)
Spaced (TV seriál)
Web of Caves, The (TV film)
1998 In the Red (TV seriál)
Lenny Goes to Town (TV seriál)
1996 Unnatural Selection
1995 Devil of Winterborne, The
1994 Dwelling Place, The (TV seriál)
Zero Imperative, The
1993 Harry (TV seriál)

Dokumentární

2015 Poslední dny (TV seriál)
2014 Real History of Science Fiction, The (TV seriál) - vyp.
2012 Horror Europa with Mark Gatiss (TV film)
Sherlock Uncovered
2010 A History of Horror with Mark Gatiss (TV seriál)
Unlocking Sherlock
2007 British Film Forever (TV seriál)
2005 Doctor Who: A New Dimension (TV film)
Doctor Who Confidential (TV seriál)
2003 Putting the Shock Into Earthshock
2000 I Love 1970's (TV seriál)
1995 Stranger Than Fiction 2

TV pořady

2008 Only Connect (TV pořad)
2007 Derren Brown: Trick or Treat (TV pořad)
2004 The Culture Show (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1998 This Morning with Richard Not Judy (TV pořad)
1980 Newsnight (TV pořad)

Režijní filmografie

2013 Tractate Middoth, The (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(192)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace