Reklama

Reklama

Krev z hrobky mumie

  • Velká Británie Blood from the Mummy's Tomb (více)

Tým archeologů objeví hrobku královny Tery. Jeden z nich ale ukradne z královniny ruky prste a přivolá tím kletbu na svoji dceru. (Netflix)

Recenze (24)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasická hammerovka postrádá švih filmů s Draculou a Frankensteinem a navíc je zbytečně dlouhá. Přesto má několik působivých scén, mezi něž se řadí především úvodní obřad v hrobce. Ano, dnes bychom volali po větším naturalismu, doslovnosti, ukázání useknutí ruky v detailu a možná i úplné nahotě kněžky Tery, ale nahlíženo dobou vzniku jde o pěknou scénu včetně zakončení před hrobkou, kdy kněží padají v bouři k zemi s rozervanými hrdly. A jistě by nejeden současník uvítal mohutné rudé gejzíry z rozdrásaných hrdel...byť ke konci i na ten rudý výstřik dojde. Fanoušek Hammeru ale samozřejmě hledá něco jiného. Napětí, strašidelnou atmosféru, stylové kulisy, ulice zahalené v mlze, bouři a smrt číhající na každém rohu. Navíc Valerie Leon je krásná, byť chvílemi má člověk pocit, že sleduje erotický film a ona to rozbalí naplno (což je nakonec škoda, že nikoliv... a zůstalo jen u poodhaleného poprsí a dokonalé obnažené figury zezadu). Ač místy film poněkud drhnul v nevyváženém tempu, celkově jsem spokojen. A samotný závěr si zaslouží pochvalu. 3,5* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

"Ještě spí a spí a spí dívka zakletá, z pahýlu jí kaluž krve vytéká." ___ Poslední díl série Mummy filmů studia Hammer. S výjimkou jedničky je tento film rozhodně nejlepší a nejoriginálnější. Nejedná se totiž o ten klasický příběh, kde svalovec ve špinavých obvazech po tisíciletích ožije a začne terorizovat své objevitele. Tentokrát tu máme jakousi jednorukou polonahou egyptskou Šípkovou Růženku, která si poklidně spí ve své hrobce a z useklé ruky jí stále kape krev, zatímco ruka samotná si běhá po všech čertech. Úplnou náhodou jí hlavní hrdinka z oka zcela vypadla, no a nechybí ani hlavní záporák, který chce Sleeping Beauty Teru oživit a tak začne vražďovat bývalé členy expedice, neboť chrání artefakty, co jsou k tomu potřeba. Film je až netradičně krvavý, body count je opravdu velký (!!!!!!SPOILER!!!! Vlastně zemřou úplně všichni, co se na plátně objeví. !!!KONEC SPOILERU!!!), atmosféra je taková docela pochmurná a objevuje se zde pár dobrých a originálních nápadů. Hodně se mi také líbil nejednoznačný konec. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tera – kráľovná temnoty, kňažka starovekého Egypta, sa dokáže aj po nedávnej smrti svojho smrteľného tela pomstiť silou svojej čiernej duše tým, ktorí ju proti jej vôli zbavili krásnej telesnej schránky. Odťatá ruka sprznenej, ale stále krásnej Tery ponechanej vo vyzdobenom sarkofágu neznámej hrobky, by svojim vrahom mohla kľudne ukázať vztýčený prostredný prst, vyjadrujúci podobne ako v neskoršom Raimiho horore EVIL DEAD II – “So mnou len tak ľahko nevyjebete šmejdi!“ Nehynúca krása mladej Tery, po stáročia odpočívajúcej bohyni s bujným poprsím, má zásluhou novej expedície pod vedením profesora Fuchsa, uzrieť opäť svetlo sveta. “Not dead, not alive. Waiting. Non-live.“ Vzácny rubínový prsteň siedmych hviezd odkrýva svoje tajomstvo – “We do have a name!“ ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

V pohode Hammer, klasicky elegantne natočený, s peknou výpravou medzi anglické domy, egyptské artefakty a občas trochu do hrobky múmie. Nájde sa aj ľahšie gore, atmosféra, mohlo by to byť častokrát svižnejšie, ale zasa Valerie Leon je asi najsexi múmia v dejinách filmu, o úlohe profesorovej dcéry ani nehovoriac. Wau. Má to fajn príbeh, napriek občasnej zdĺhavosti to pred obrazovkou ubehne veľmi prijemne. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Krev z hrobky mumie je krásně barevný, oldschoolový, ale taky dost nepřekvapivý a nezajímavý zářez studia Hammer Films. A zdejší hlavní herečka má sice všechny potřebné dispozice, díky nimž prostřednictvím promo fotek mohla nalákat diváky do kina, ale v herectví by ji snad porazila i mandarinka napíchnutá na špejli. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní hvězdou filmu měl být původně Peter Cushing. Ten se ale nakonec natáčení účastnil pouze jediný den. Další filmování musel zrčit kvůli vážné nemoci své ženy. (Šakalík)
  • Režisérem filmu byl původně Seth Holt, ale během natáčení zemřel a film dotočil Michael Carreras, který ale v titulcích není jmenován. (Matio)

Reklama

Reklama