Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, v ktorom zaujímavejšou postavou než Chanov pomstiteľ je Brosnanov politik. Brosnan je britským Kevinom Costnerom - charizmatický sympaťák, ktorému ale sadne parádne aj temná rola, keď už na ňu výnimočne kývne. Chanovských bitiek veľa nečakajte, sú skôr korením na špinavom politikárení s tónmi IRA terorizmu, ktoré film podáva divácky atraktívne, s gradujúcim napätím a hnaním postáv do kúta. A častým explóziami. Bavilo ma to, hlavne vďaka skvelému Brosnanovi a jeho írskemu prízvuku, a tiež vďaka v danom žánri netypickému elektro-soundtracku Cliffa Martineza. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

I když si užívám choreografie stárnoucího, ale snad čím dál lepšího Chana - protože jeho stárnutí je součástí bitek, které už nemusí a nejsou perfektní, o to však lidštější - za téma si film zaslouží odpad. ____ Tahat ze skříně kostlivce příšerných bombových útoků IRA? Vymýšlet nové a hrozivější v současné Anglii? Fantazírovat o nové vlně terorismu, který přitom skončil nedávno? To je snad přímo snaha vyburcovat nějaké blbce, aby znovu povstali a začali zabíjet. SHRNUTÍ: Když už IRA, tak něco, co se skutečně stalo. Ne pohádky, které mohou sloužit jako náborový leták. Zájemcům o téma doporučuji Boxer z roku 97 nebo Krvavá neděle z 2002, atd. Ono je toho podle reality bohužel hodně. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FUCKING CHINAMAN!" ------------- Britský prízvuk je proste jeden veľký vtip. Nič ním povedané nedokážem brať seriózne. Ale na lepšiu nôtu. Starý dobrý Jackie Chan ešte stále dokáže vytrieskať dušu zo všetkého zlého. Napríklad tu položil na kolená nie len teroristickú skupinu (rozumej bandu amatérov), ale aj osobnú ochranu vládneho činiteľa a to ani nebolo všetko. Cením pekne progresívne gradujúcu akciu a výkon Jackieho, ako zdrveného otca. ()

Trajektt odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je natočen v koprodukci s Velkou Británií,tedy hlavním nepřítelem IRA/1913-1998/. V roce 1998 IRA ukončila svoji ozbrojenou činnost,tzn,.že oficiálně od roku 1998 IRA neexistuje, IRA má na svědomí bombové útoky a vraždy zaměřené na britské vládní představitele a na vojenské cíle,nikdy nebylo cílem civilní obyvatelstvo,jak je nám to předkládáno v tomto filmu. Právě naopak Britská armáda a MI5,terorizovalo obyvatelstvo Severního Irska a zabíjelo a nesmyslně zatýkalo irský lid,můžeme to vidět ve filmech/Krvavá neděle,Zvedá se Vítr nebo Michael Collins atd./. Jinak v tomto filmu hlavnímu hrdinovi zabijou dceru právě IRA a on jde na policii,aby mu dali jména těch viníků,když tam nepochodí,tak vidí v televizi jednoho irskěho občana mluvit o tomto bombovém útoku,usmyslí se anebo vytuší,že by s tím mohl mít něco společného a od té doby bez jediného důkazu obtěžuje tohoto irského občana,Dle mého soudu tento senilní 65 letý retard má IQ tak 50,protože ihned mu vyhodí kancelář do vzduchu,jeho usedlost do vzduchu.A jako tečka nakonec vyvraždí o dvě generace mladší členy IRA,za podpory protiterostické britské tajné služby,kteří ho ani nevyšetří natož,aby ho obžalovali jako masového vraha.Těch nesmyslů v tomto filmu je tak moc,že se nedá hodnotit jinak než odpad.Popravdě si řekněme,kdyby VB neterorizovala ekonomicky,vojensky atd Irsko,tak by žádná IRA nevznikla,ale toto vymejvání mozků zaručeně funguje,když se podívám na hodnocení místních uživatelů,kteří fakt o historii VB a Irska nic nevědí,hlavně,že viděli nespočet filmů o IRA z produkce VB a USA. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell si to dává i na stará kolena. A Jackie Chan překvapivě taky - nepokouší se komediálně šaškovat, hraje krásně civilně, a i na nějakou tu slušnou okopávanou od něj dojde. Jak by taky ne, když má tak výborně napsanou roli exVietconga, který v lesích kolem Doublinu partičce z IRA ukáže zač je toho Rambo. 8/10 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)
  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama