Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

castor 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan samozřejmě zestárl, ovšem i když si bývalá nula nula sedmička vybere akční žánr, rozhodně není k smíchu. To samé platí pro Jackieho Chana, u kterého je stárnutí ještě patrnější. Ostatně šoupnout tuhle asijskou legendu do podobného projektu a vážnější role, byl sakra dobrý tah. Samozřejmě ubylo jeho pověstných, zdánlivě neproveditelných akrobatických kousků, nicméně kupředu ho žene touha po pomstě. Kdysi přišel o většinu rodiny, v Londýně se po letech kvůli irské organizaci IRA a českému Semtexu rozloučil i s milovanou dcerou. Vyšetřovatelé mají pramálo stop, zoufalý otec tak vidí možnost právě v politiku Brosnanovi, který kdysi stál u toho, když se za svobodné Irsko prolilo hodně krve, ovšem teď si užívá svých přepychových sídel a bratříčkuje se s Brity. Martin Campbell je schopný řemeslník a pokaždé, když film vykazuje alespoň minimální dynamiku, režisér nás doslova vtahuje do plátna. Předvádí poctivou oldschoolovou podívanou, která ovšem v druhé polovině trpí tím, že na politický thriller obsahově nemá. S tímhle palčivým tématem se asi dalo pracovat lépe. I tempo kolísá. Nakonec ovšem příjemná jednohubka. Tři až čtyři hvězdy. Já půjdu nahoru. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér mé nejoblíbenější bondovky, (Zlaté Oko) můj nejoblíbenější Bond (Brosnan), nejoblíbenější čínská hvězda (Chan) v akčním thrilleru, který jakoby vypadl z mé oblíbené doby 90. let. Po všech směrech dokonalá kombinace a ačkoliv není film dokonalý, povedl se naštěstí opravdu hodně. Oblíbené téma pomsty za smrt bližních je v tomto případě zabalena do politického thrilleru a přestože tempo není tak svižné, jak by si film zasloužil, je radost se na něj koukat a já jsem rád, že ještě pořád vznikají filmy ze staré školy. Campbell si u mě po průseru s Green Lanternem, zdárně napravil reputaci. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jackie ještě pořád umí nakopat, stejně jako režisér Campbell natočit kompetentní film obzvlášť když k tomu ještě přidá ex Bonda Brosnana, tak je úspěch téměř zaručen. Co se mě týče tak akční scény jsou na úrovni Jackie už sice není úplně z gumy, ale pořád se snaží a utáhne i vážnější roli podobně jako např v New police story. Brosnan má pak celkem zajímavou postavu, ale nicméně ubral bych trochu toho politického pletichaření a přidal víc akci, protože zde se i vzhledem k delší stopáži spíše než o čistokrevný akčňák jedná o politický thriller okořeněný nějakou tou slušnou akcí, ale to mi úplně nepřekáží. Solidní řemeslo.65% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan síce patrí medzi mojich obľúbencov, ku ktorým budem navždy uchovávať len ten najväčší rešpekt, ale predsa len už je dávno z formy po všetkých stránkach, kvôli čomu som sa na jeho filmy prestal tešiť. Foreigner bol ale výnimka, konečne to nie je nejaká prehnaná a zbytočne veľkolepá akčná komédia, s ktorými mal Chan už dávno prestať, ale seriózny thriller na vážnu a realistickú tému, navyše v rukách schopného režiséra a síce nemôžem povedať, že by film naplnil moje očakávania, ale predsa len som s výsledkom celkom spokojný. Asi hlavným problémom filmu je, že Chanova postava a línia nie je v popredí tak, ako by si zaslúžila a navyše ani nie je podaná tak, aby z toho bola tá pravá pomsta. Opäť je to skôr taký ten politický thriller, v ktorom mocní ľudia ťahajú za nitky, každý má svoje tajomstvá a motivácie a tak to pátranie po atentátnikoch tu nakoniec ani nie je až tak podstatné. Aby to nebolo zbytočne zdĺhavé, tak je tu práve Chanova línia, ktorá tomu dodá potrebnú dynamiku, ale miesto toho, aby šiel celý film tvrdo po atentátnikoch, ako som pôvodne očakával, tak vlastne len robí problémy politikovi, pri ktorom si ani nemôže byť istý, či mu skutočne vie pomôcť a tak mi jeho postava ani nemohla byť dostatočne sympatická. A tak celkovo sa mi na to pozeralo dobre, dejovo je to predsa len celkom atraktívne a rozmanité, aby som sa aj napriek politickému pozadiu nemohol nudiť, ale myslím, že každá zložka mohla byť zvládnutá aj lepšie. Určite poteší obsadenie, Jackie Chan tu už síce pôsobí dosť zostarnuto, ale tu tá unavenosť k jeho postave aj sedí a navyše v akcii má stále čo ponúknuť, Pierce Brosnan ako jeho politický protivník a plno známych a charizmatických tvárí vo vedľajších úlohách. Len by to chcelo väčší priestor pre záporákov. S akciou som tiež celkom spokojný, Jackie Chan tu síce nemá až tak moc súbojov, ako vo svojich bežných filmoch a strihu tu má tiež viac, než by som pri ňom očakával, ale konečne to zbytočne nepreháňa a tak sú súboje dynamické, tvrdé, uveriteľné vrátane rôznych pádov a na jeho pomery aj celkom drsné. A mimo toho sa tu ešte nájde pár digitálnych explózií, ktoré ma už ale nezaujímali. A tak najlepšie je rozhodne konečné zúčtovanie s atentátnikmi, ale aj taký súboj v lese má niečo do seba a ani zvyšná Chanova akcia ma nesklamala. Režijne s filmom nemám problém, ale Martin Campbell je predsa len dosť schopný a skúsený režisér, aby si s tým neporadil. Takže celkovo ma určite mrzí, že ani tentoraz nemôžem dať Chanovi lepšie hodnotenie, ale aj tak som za takýto film rád, presne tohto štýlu by sa ešte tých pár rokov mal držať. 65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně to co čekáte když se podíváte na titulek filmu. Hlavní hrdina 1 a revenge story z východu. Akce, politika a hlavní hrdina 2 ze západu. Jak už vyplývá z kolonky režie, tak řemeslo velmi solidní, akce přehledná, ale je jí zatraceně málo. Na politický thriller je to příliš přitažené za koule a na čistokrevný akčňák málo akční. Hudba ala Sicario je obšlehlá až za roh. Ovšem funguje i tak velmi dobře. Dá se na to dívat, v pohodě to zvládnou fandové akční zábavy, Chana a Brosnana, potažmo ti kterým vyhovuje akčně dobrodružná nota Campbella. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama