Reklama

Reklama

Páni mají radši blondýnky

  • USA Gentlemen Prefer Blondes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Monroeová vytvořila v nestárnoucí komedii Howarda Hawkse prototyp okouzlující sexuální bohyně s plavou hřívou, která si omotává srdce všech okolních mužů. Role rozkošné naivní blondýnky Lorelei jí byla šita přímo na míru a film měl obrovský úspěch. Monroeová si jím vysloužila přezdívku "dumb blonde" - hloupá blondýnka, která ji v podobě dalších filmů provázela téméř celý život. Příběh vypráví o dvou kabaretních umělkyních Lorelei Leeové a Dorothy Shawové. Bohatstvím opojená Lorelei se chce vdát za movitého muže, "aby měla čas na lásku". Moudrá a v lásce skeptická Dorothy v podání vynikající "tmavovlásky" Jane Russellové naopak ochraňuje svou přítelkyni před nepříjemnými důsledky její nezodpovědné teorie. Obě dívky ke konci naleznou toho pravého: Dorothy chytrého, ale milujícího Malonea a Lorelei bohatého Esmonda. Není však úplně jisté, zda ho skutečně miluje, nebo zda má raději jeho majetek. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (87)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Marilyn nebyla úplný dřevo, jak se o ní říká. Komické roli jí šly a "blbé blondýny" obzvlášť, protože to k ní prostě sedělo. Ačkoliv ona sama nemusela být nadšená z těchto rolí, my diváci se na to díváme rádi. Bavilo mě to. Film má mnoho vtipných situací a hlášek, je to takové svižné pokoukání na víkend. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž jako "Jak si vzít milionáře". Marylin Monroe hraje blonďatou mrchu, která jde po penězích a ani nepředstírá opak a která dokáže pomotat hlavu každému muži hlavně když je bohatý. Jane Russell pak její kamarádku brunetu, která ji drží při zemi a které stačí ke štěstí "jen" opálení a svalnatí hezouni. Je to blbé až na půdu, kulisové až běda, ale přecejen o něco lepší než předchozí film. Jsou tu totiž i skvělé muzikálové čísla (zejména to s olympijským týmem) a holky to v nich parádně rozjíždějí. Jinak ale těžký průměr. ()

Reklama

showxman 

všechny recenze uživatele

Nebýt takového obsazení, jaké film nakonec dostal, tak by po něm neštěkl ani pes. MM je pochopitelně božská a málo kdo by jí odolal, Jane Russell ovšem v ničem nezaostává a kdyby se přede mě postavili obě dvě upřednostnil bych zřejmě Jane, pochopitelně s tím, že MM by se dívala a zanedlouho i přidala. Film ve své době asi žádné ambice na ceny neměl a vše bylo postaveno jen na ústřední dvojici a odvažuju si tipnout, že finanční úspěch se díky výše zmíněnému dostavil. Příběh je prostinký jako sama Lorelei (MM) a kabaretní neoplývají moc dobrou choreografií, ale čert to vzal, vždyť je tu přece Marylin a Jane Russell. "Diamonds are girl's best friend." ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o nejlepší zlatokopce na světě, nejen Marylin je krásná a hraje svou roli skvěle, ale i Jane je dokonalá. Opravdu vtipné situace jsou proloženy sympatickými muzikálovými čísly. Ani jsem nečekal, že se od Hawkse dočkám dobré komedie. Že si ale uměl vybrat herečky, opravdu radost pohledět. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Miluji nesmrtelnou "Jane Russelovou" a snesu i Marilyn Monroe. Takže pro mne film plný elánu, písniček a diamantů, co víc si přát. Svěží, vtipné dílko jenž i po letech nestárne a pořád pobaví. Skvělé muzikálové výstupy, dialogy pitomé přiměřeně a konec správně pozitivní. Co více si přát, za mne 95%. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (41)

  • K vystrihnutým scénam patrí napríklad tá, kde Dorothy (Jane Russell) a Lorelei (Marilyn Monroe) po piesni "Diamonds Are a Girl's Best Friend" sedia a rozprávajú sa o svadbe. (AdamCritic)
  • Během natáčení musel maskér Allan "Whitey" Snyder Marilyn Monroe slíbit, že ji upraví i po smrti. Slíbil a vtipkoval, že mu ale Marilyn musí dodat tělo ještě teplé. Po dokončení filmu mu darovala zlatou sponu na bankovky s věnováním "Whitey, miláčku, dokud jsem ještě teplá. Marilyn", aby Whitey na svůj slib nezapomněl. Splnil jej 8. 8. 1962. (AdamCritic)

Reklama

Reklama