Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Framed je internetová sieť, ktorá spája celý svet. Jej prostredníctvom môzu užívatelia vysielať videá naživo a spojiť sa s fanúšikmi z celého sveta. Táto sieť má aj svoju temnú stránku, pretože nie je kontrolovaná, takže môžu byť vysielané aj kriminálne činy alebo teroristické útoky. Skupina fanúšikov sa znenazdajky stane najsledovanejším videom večera, keď na nich zaútočí neznáma skupina, ktorá nahráva všetky svoje násilné činy. (Marceloo)

(více)

Recenze (17)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalší horor o médiách, internete a posadnutosti, nakrútiť to čo najbrutálnejšie ... asi jeden z tých najkrvavejších. A práve z tohto dôvodu si získal moje sympatie. Síce ho nepokladám za majstrovský kúsok, lebo mal svoje chyby (kladní hrdinovia nemajú absolútne žiaden charakter, nikto s nimi nemôže ani nijako súcitiť, z trojice záporákov je jeden idiot, ďalší preafektovaná otravná transka - akurát ten hlavný bol na počudovanie celkom sympaťák). Vlastne napínavé to ani tiež veľmi nebolo, skôr mi to prišlo podané až príliš odľahčene, čo mi v takýchto spoločensko-kritických hororoch až tak nesedí, miestami to dokonca pripomína komédiu (chlapík s nožom v hlave a jeho výrazy či hlášky atď), a tak divák nevie, či sa smiať, alebo cítiť nechutne, keď si aj režisér z toho robí srandu. Ale pokiaľ krv strieka na litre, tak sa v mojich očiach pod 4 ísť nedá. Veľmi snaživý splatter, potešil ma takmer ako nedávny "La noche del virgen", akurát bol o niečo menej nechutný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný Španělský horor je ve výsledku pouze lepším průměrem, ale i tak je to kus, který stojí za povšimnutí. Film se očividně hodně přetáčel, protože má dva rozdílné trailery a trošku mrzí, že se film nedržel toho prvního. Každopádně skupina teenejždrů je napadena třemi psychopaty, kteří rozjíždí Live Show a bude to stát mrtvoly. Hlavní záporák je hodně dobrý, svou roli si vyloženě užívá a celý film si krade pro sebe a jakmile dojde na Gore, tak je to také spokojenost, byť jsem čekal ještě víc. Co však zamrzí je absolutní absence napětí i atmosféry, hodně netrefný humor ( nůž zapíchlý v hlavě, ale kluk se u toho směje, což mi vadilo) a celkově jsem čekal větší divočinu, která se bude brát víc vážně než odlehčeně. Přál jsem si jít s hodnocením výš, ale tentokrát se menšímu zklamání ubránit nemohu. Příběh**, Akce***, Humor*, Násilí****, Zábavnost****, Hudba**, Vizuál***, Atmosféra*, Napětí*. 6.5. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Framed je internetová sieť, ktorá spája celý svet. Jej prostredníctvom môžu užívatelia vysielať videá naživo a spojiť sa s fanúšikmi z celého sveta. Táto sieť má aj svoju temnú stránku, pretože nie je kontrolovaná, takže môžu byť vysielané aj kriminálne činy alebo teroristické útoky. Skupina fanúšikov sa znenazdajky stane najsledovanejším videom večera, keď na nich zaútočí neznáma skupina, ktorá nahráva všetky svoje násilné činy. - Presne 16 mesiacov som čakal na to, kedy ma nejaký celovečerný horor uspokojí natolko, aby som mu dal päť hviezd, a vôbec som nečakal, že sa to podarí hororu, na ktorý som bol zvedavý len kvôli jedinej herečke. Čo ma neprekvapilo je to, že tento snímok prišiel zo Španielska, pretože táto krajina je už dlhé roky hororovou velmocou. Framed je hororovým luxusom, v ktorom sa skĺbili všetky aspekty, ktoré v tomto žánri preferujem. V prvom rade ide o moderný počin, ktorý poukazuje na to, že internet je dobrý sluha, ale zlý pán. Hlavný záporák je sfanatizovaný borec, ktorý je schopný urobiť všetko, len aby mu narastali views. Jeho parťáci za ním nezaostávajú a spolu táto skupina vytvára charizmatickú trojicu, ktorej v niektorých momentoch divák fandí viac, než obetiam ich násilia. Ako Home Invasion to funguje špičkovo, pretože postavy tentokrát naozaj nemajú možnosť opustiť dom, takže deju pomáha aj slušná dávka realizmu. Gore je úplne fajnové, krv tečie potokmi a vďaka pre tento subžáner necharakteristickému vyššiemu počtu postáv (podobne ako v You’re Next), je o bodycount postarané. Naviac postavy dávajú nehorázne brutálne hlášky, či už v bežných dialógoch, alebo aj ako posledné slová pred smrťou. Technická stránka ma potešila asi zo všetkého najviac, pretože celý dej má podporu neónových vizuálov a na každej scéne je vidieť, že bola detailne pripravovaná. No a hudba je úplným vrcholom tohto diela, keďže počas záverečného killu hrá Beethovenova 9. symfónia. Nerozumiem tomu, ako mohli tvorcovia tolko vecí nacpať do necelých 75 minút. Bez váhania môj najlepší hororový zážitok posledných rokov a som velmi rád, že som mal už teraz šancu vidieť tento masterpiece. Ale zase mi je lúto, že moji kamaráti na to teraz budú musieť čakať ešte riadne dlho, pretože film je zatial len na festivaloch a nemá ani distribútora. + herečka z Asmodexia ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tematicky moderné, dokonale vystihujúce terajšiu dobu. Že je to scenáristicky prihhlúple mi nijak extra nevadí, podstata sa dá podať aj takýmto spôsobom, pričom litre krvi tečú potokom, čo viac si teda treba priať. Nadpriemer. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„A teď sežeru své hovno!" Jsem trochu v rozpacích. Z hlediska žánru nic nového, leckterá scénka se dala odhadnout, jak skončí, ale to by nebylo nejhorší. Spíše mi vadilo, že počáteční napětí se vytratilo a já se přistihl, že fandím hlavnímu záporákovi, což asi nebyl tvůrčí záměr. Ale vědomí, že jinak si masomlejn neužiji, mě nutilo přát si konec co největšího počtu postav. Ono ruku na srdce, žádná z obětí sympatiemi nepřekypovala. Ač gore je vcelku povedené, mohlo jít klidně dál. Nůž v hlavě, uříznutá ruka, práce s kotoučovou pilou (leč nejvíce byly vidět rudé gejzíry), nůž v hrudníku, ale bez střev ven, autokanibalismus....a přece ve finále působily nejlépe scény svým způsobem obyčejnější, a proto realističtější - prokousnutá krční tepna nebo jehla v oku. Spíše tři hvězdy, čtvrtou dávám za závěr v domě. Ten škleb mi připomněl smrt Jokera v prvním Batmanovi T. Burtona... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak to byla dobrá ujetost. FRAMED má velice sympatickou stopáž takže stačí přežít začátek a pak už je to jedna velká jízda. Kápo killerů byl fakt dobrej magor. Takovýho psychouše jsem už dlouho neviděl. Za mě parádní chuťovka plná gore a krve. Je sice pravda, že postavy nejsou nikterak sympatický ale to jsem tak nějak neřešil, protože jsem je bral jenom jako další kusy na porážku. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Moderní Horor, kde je tématem internet (streamování a sledovanost). Asi do čtvrtiny jsem tomu nějak nemohl přijít na chuť, ale pak se to solidně rozjelo, hlavně co se týče Gore. Postavy jsou celkem fajn (típek s nožem v hlavě dost pobavil), záporák, byl fakt slušný psychopat, Gore velice povedené, top scéna "Nedobrovolný sex", krve je tu opravdu dostatek, což mě potěšilo, hudba výborná, příjemná stopáž, za mě nakonec spokojenost a krásné 4*, doporučuji. Zábavná, brutální jednohubka, (11. komentář, 45. hodnocení, Full HD) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už tu niekoľkokrát niečo podobne bolo, ale takto brutálne, to pochybujem. Ale i tak od spokojnosti tu ešte niečo chýbalo. Zaporak parádne psychopatický, gore tiež luxusne, ale čo sa týka tých drog a vtipných sekvencii, ako usmiaty chlapík zo zabodnutým nožom v hlave, to až tak luxusne nebolo. A nebavilo ma ani zdrogovaní ľudia, čo malo za účinok kanibalizmus ci stratu sebaovládania. To bol veru špatný vtip. Ako Španielska jedno hubka to funguje, ale ako kvalitný home invasion, už tak nie. Silné 3*. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Uufff 🤯🤢 Asi to bylo myšleno jako kritika internetu a dnešní mládeže. Stejně jako Serbian movie byl myšlem jako kritika Srbů ve válce. No...řemeslně perfektní. Gore a krve fakt tuny a tuny. Vynucený sex paráda. Akorát herci hrozní a ty holky kde vyhrabali...každá vypadá jako Fantozziho dcera, brr... Určitě jako kritika, stejně jako Spree ano. Jako horor ano, ale ne tak úplně a docela. 3,5* trochu nadhodnocuji za snahu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl hodnotit po stránce brutality tak jasných 10 z 10 tohle je drsnější snad ještě více než Srbski Film bohužel po herecké stránce je to tragické, Všechny postavy mě byly ukradené a záporáci nejsou o nic lepší máme tady psychouše, transku a kopírku leatherface. 2 hvězdy dolů za borce s nožem v mozku bez očí co ´´zachrání,, den jelikož je to totální píčovina a nepřežil by ani 10 minut a za zabíjení zvířat. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Po třech letech, co tento film obíhal světové festivaly, jsme se dočkali jeho vypuštění i na internetové služby a za sebe musím říct, že se tohle dlouhé čekání vyplatilo. Framed je to nejbrutálnější, co je letos k dostání a velice pravděpodobně tu nic podobného dlouhou dobu nebude, protože se těžko najde někdo, kdo bude mít žaludek tohle překonat. Španělé tedy potvrzují status těch, co jdou daleko za hranice a dávají zavzpomínat na nejlepší časy Francouzů a jejich ,,New Frech Extremity." Film naráží na jeden z největších problémů dnešní doby a tím je otupělost společnosti sociálními sítěmi, honbou za lajkami a sledovaností. Hlavní záporák je v tomto ohledu naprostý šílenec a neštítí se doslova ničeho, co mu přinese další a další diváky. Velké plus je krátká stopáž a tím spojené odsýpání děje, kdy jsou nám, sice, postavy představeny minimálně, ale za to se hned začíná s mučením a vražděním. Nedostatečné představení postav je však i mínusem, protože není možnost vytvořit si k někomu vztah, jenže jak po shlédnutí zjistíte, tak vztahy ,,divák-postavy" je to poslední, o co tvůrcům šlo. Vizuálně je to slast pro oko, kdy je všechno pěkně neonové, ve správnou chvíli je využit slow-motion a spousta scén je, navíc, podpořena klasickou hudbou, která tomu přidává na vážnosti, které bylo potřeba, protože je to až zbytečně moc odlehčené. Pokud jde o gore, tak těžko v blízké budoucnosti najdete něco lepšího, jelikož tu, pěkně na kameru, létají končetiny, tečou litry krve, mačkají se hlavy a tak dále a tak dále. Framed se tak dá doporučit pouze otrlým divákům a fanouškům splatterů, ale všichni mainstreamovci ruce pryč. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Spanielsko sa opat posnazilo a natocilo horor o internetovej sieti,ktora ma svoju temnu stranku,samozrejme to prinasa smrt,ktora zavita aj medzi skupinku mladych ludi,nechyba krv,urcita davka brutality,no nepacilo sa mi,ze niekedy to posobilo ako nejaka dementna komedia,co je aspon pre mna minusom tohto filmu,cize styri hviezdicky bohato postacia,ale ako zabava to uslo...:-) ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem nezkoukl film, aniž bych použil tlačítko pro přetáčení. Toto byla výjimka. Bavil jsem se, bylo to dobré, nečekané, brutální, bizarní a dobře uchopené v rámci konceptu, který dával smysl. Nebyl to žádný namakaný velkofilm a casting nebyl taky nic moc, vyjma zejména hlavonožaře, ten se hodil výborně a doplňoval atmosféru o komický podtext. (68%) ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Banda sociálnymi sieťami posadnutých a lajky zbierajúcich degenerov behá po baráku a morduje bandu sociálnymi sieťami posadnutých vymastencov v tomto home invasion/slashery hrajúcom sa niečo viac poetické, ako v skutočnosti je, čo je celý kameň úrazu. Na poriadny slasher to bolo málo krvavé, na thriller málo napínavé a na spoločenskú satiru málo trefné zato moc polopatistické. Jedine, čo naozaj stálo za to bol maniakálny xicht Àlexa Marunyho a to, že som sa vďaka tomuto úletu dozvedel, že existuje droga, ktorá mi zabezpečí stály prísun peňazí a sexu. ()

Reklama

Reklama