Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (597)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nedoufal bych, že Lights out bude letos obhajovat přední příčky v hororech. Trailer na mě působil lehce nevýrázně, ovšem samotný film patří mezi to nejlepší, co jsme mohli v kinech za posledních pár let vidět ( nepočítajíc Conjuring). Sandberg už od úvodních minut nastolí neúprosné tempo a valí na nás jednu lekačku za druhou, kde divák má na vydechnutí maximálně 5 minut, což je největší plus. Naposled takové tempo nastolilo Drag me to Hell. Nápad je velmi funkční, kdykoliv je tma je nebezpečí na blízku, o všechny postavy má divák strach, poněvadž jim vskutku jde o život a samotný duch byť je většinou ve tmě tak jde z něj strach, vydává znepokojivé zvuky a hlavně je na scéně velmi často. Plusem jest i půl hodinové finále s nečekaným zvratem,což z Lights out zkrátka dělá intenzivní 80 minutovou podívanou, která musí sednout každému, kdo je v hororech alespoň trošku doma. Conjuring působí lepším dojmem, co se týká příběhu, vizuálu a výpravy, kdežto Lights out vsadilo pouze na strašení a vyšlo to.Story 6/10, Atmosféra 9/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 8/10, Napětí 9/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 9/10. 85% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastický ale fakt fantastický námet. Že ešte nikomu nenapadlo variovať základnú tému hororov - zlo útočí "len" po tme. Ľakačky sú bravúrne, hra so svetlom a tmou nádherná a aj tá backstory je viac než zaujímavá. Problematické je všetko ostatné, čo to má spájať. Totižto film je pomerne krkolomne vyrozprávaný. Napríklad tajomstvo je antiklimaticky vyrozprávané uprostred filmu a postavy a ich vzťahy sú síce zaujímavo načrtnuté, no chýba im hlbšie rozvinutie. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Sandberg se dostal do podvědomí svými originálními hororovými kraťasy s děsivým bubákem. Jenže atmosféra, která dokázala tak výborně fungovat na prostoru pouhých 3 minut, to v tomto celovečerním snímku bohužel nedokáže v takové síle, jako v kraťasu. Poznáváme historii Diany a její charakter má dobře vystavěný i fungující příběh. Herecky kraluje Teresa Palmer, která nejen, že je fakt nádherná, ale je i skvělá herečka. Líbil se mi její styl drsné metalistky a zájem o "dark arts." Plus plakát Avenged Sevenfold:) V roli její matky se představí výborná Maria Bello. Celkově však snímek funguje více na principu lekaček, než na vystavěné atmosféře. Lights Out za mnohé vděčí právě Terese a Marii. S méně schopnými herečkami by snímku zůstalo jen Dianino pozadí (příběhu samozřejmě:) a jen s tím a předvídatelnými lekačkami by Lights Out těžko obstálo. Závěr se asi inspiroval Klubem rváčů:) Žádný otevřený konec, žádné "o pět let později..." Měla jsem dojem, že filmu příliš nepomohl Hollywoodský přínos. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sandberg hororovú atmosféru a napätie proste vie. Stačí kuknúť na jeho kraťasy. To čo fungovalo v nich funguje aj tu, akurát okrem vypätých scén tu musí pracovať s celou dlžkou a príbehom, ktorý nie je zlý, ale v závere dosť odbyty bez nejakej lepšej šťavy. Ale inak fajn, jeden s tých lepších hororov. Možno so Sandberga niečo bude, ak mu bude James Wan produkovať pár filmov. 70% - 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o nefungující rodině s asijským bubákem. Natočit kvalitní duchařinu je zkrátka umění a možná by film fungoval lépe bez strašidla. Tvůrci se nevyhnuli obvyklému nešvaru - strašení diváka třískáním do hrnců....no, to by zvládl každý. Místo původních dvou hvězd přidám jednu za spíše drobnosti. Vyhnutí se klišé se zrcadlem, která se nabízela, a závěrem, který byl logický, a já se obával, zda nedojde na zadní vrátka. Bez trapných zvukových efektů mohli filmaři vytvořit daleko napínavější atmosféru. Snímek, na nějž se snadno zapomene... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)
  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)
  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama