Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

misa_laska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo Zaklínače nezná, bude se zřejmě ztrácet a připadat si hodně zmateně. 3 dějové linky, které nejsou ani ve stejném čase. Bez vysvětlení světa Zaklínače a nějakého úvodu. Divák je do světa hozen a nic neví. Jestli předpokládají, že všichni, kdo budou seriál sledovat znají knihy, případně hry? Škoda no. Stačilo by přidat úvod a zkrátit nudnou linku s Ciri. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaklínača som síce čítal aj hral ,no stále si nepripadám dostatočne zbehlý v tejto sérii ,aby som mohol posudzovať ako veľmi sa drží predlohy ako skalný fanúšik. Preto to bude len jednoduchý názor na seriál z pohľadu takmer úplného nezbehlíka (čiže to považujte za moju takmer normálnu recenziu ). Na prvý pohľad môžem povedať ,že to bolo dosť pôsobivé ,ale ani zďaleka také ,aby to bolo vynikajúce. Jeden z dôvodov je preto ,že sa seriál nedrží priamočiaro len knihy ,ale mieša si aj prvky hier a pridáva aj svoje nápady ( niekedy mi to prišlo neprehľadné ) ,ale aj ten ,že efekty sú na niektorých miestach k smiechu ( dúfam ,že je to výsada len prvej epizódy ). Prvá sfilmovaná poviedka nesie názov Menšie Zlo ( známa aj pod názvom Řezník z Blavikenu ) je za mňa podarenou adaptáciou nejednoznačnej poviedky. Túto poviedku považujem za kľúčovú pri charakterizovaní Geralta ,pretože Geralt nie je nejaký charakter ako cez kopírku ,no i keď je dosť minimalistický na jeho perfektné vyobrazenie potrebujete mať fess silné nervy ( z toho čo som mal tu česť prečítať a hrať ) a Henry Cavil to zvládol naozaj dobre ( až sa fakt divím ako je možné ,že trápny DCEU Super-Man niečo také dokázal :D ). Inak to ale nie je nič výnimočné. Fandovia budú veľmi spokojní ,ale nové GoT sa nekoná ( ak rátam len prvú epizódu ). VERDIKT : Prvý diel ukázal to ,čo som chcel vidieť - čistokrvné Poľské High Fantasy s poriadne temnou atmosférou ,kde aj hlavný protagonista nie je ani zďaleka taký svätec akého by ste čakali od svojho žánru. Ak to takto pôjde ďalej možno sa Sapkowski dožije aj dobrej prerábky svojich kníh. Teda ak sa nerozhodne preukázať svoju kreténskosť ako pri kauze CD Project Red... ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre fanúšikov kníh o Geraldovi z Rivie, či pre niekoho, kto povedzme Zaklínača 3 prešiel od predu do zadu a naopak na dvoch rozdielnych platformách bude zrejme prvá epizóda sklamaním, pretože ani samotný Gerald ani ostatné postavy nemali to šťastie, aby im pri castingu vybrali lepších protagonistov. Prostredie je zatiaľ veľmi dobré, rovnako tak hudba, avšak samotný príbeh je prekopaný takmer od základu a tak to bude zrejme chcieť dlhšiu dobu, aby si človek na nového Zaklínača zvykol. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řezník z Blavikenu je zrozen. Zaklínač je tady a první epizoda o sobě dává rázně vědět. Hned na začátku musím říct, jedná se zdařilý vstup. Henry všem jasně ukázal, že ví co dělá. Nemůžete na jeho výkonu najít negativa. To se ostatně týká i zbytku ansámblu. Vizuální stránka je inspirovala herní sérii, a to není výtka, ale pochvala. Další pozitivum, zejména pro hráče třetího dílu, je hudební podkres. Přijde vám povědomí a budete si ho užívat. Mám jenom jeden problém s první epizodou. Zejména cintránská linka mohla být více prokreslená. Zasloužila by si samostatnou epizodu. Takto bylo dost ztrácená a docela uspěchaná. Úvod se povedl a pokud se i zbytek série ponese ve stejném duchu, máme tady další důležitý, seriálový milník fantasy žánru. 80% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suprová hutná atmosféra na každém rohu, Henry Cavill naprosto fenomenální. Mám výhrady k opravdu osekanému příběhu, ale hádám, že zatím jde pouze o seznamování s hlavním příběhem a tvůrci nechtějí ztrácet čas. Beru. Ale linka Strakuše x Stregobor byla až moc stručná. Kde bylo Tridamské ultimátum, kde byl Caldameyn, co z toho že Geralt Stregobora ve skutečnosti znal a rozhodně ho neměl rád, vážně to chtělo trochu zabrousit do koutů Menšího zla (nicméně chápu, že vecpat 2 rozsáhlé dějové linky do hodinové stopáže jde těžce. Chtěl jsem si nechat v hodnocení rezervu, ale plnej počet musím napálit za akci na trhu, z toho slintám ještě teď. K představitelce Ciri mám trošku výhrady, černej elf taky moc nepřidal, ale co hold, multikulti hýbe světem. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Postava fojta (něco jako starosta nebo rychtář) je oproti knižní předloze ze seriálu zcela vynechána a nahrazena jeho dcerou Marilkou (Mia McKenna-Bruce). (Geralt z Rivie)
  • Ciri (Freya Allan) se narodila v roce 1250 a na začátku příběhu je jí 13 let. První série končí, když je jí právě 13 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama