foto

Vladimír Furdík

  • nar. 1.7.1970 (47 let)
    Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 1. července roku 1970 na Slovensku, kariéru však buduje hlavně v zahraničí, v Hollywoodu působí již od roku 1990. Herec, dablér a především kaskadér proto není ve své rodné zemi příliš známý a moc se toho o něm neví. Se svými 185 cm výšky zvládá obvyklé kaskadérské kousky jako jsou jízda na koni, šerm, oheň nebo tvrdé pády.
Jako kaskadér si zahrál ve známých snímcích TRISTAN A ISOLDA (2006), ERAGON (2006), VÁLEČNÝ KŮŇ (2011) nebo SKYFALL (2012). 
V posledních letech se daleko častěji objevuje ve filmech i jako herec. Zahlédnout jej lze v dobrodružném snímku PRINC Z PERSIE:PÍSKY ČASU (2010), ve filmu SHERLOCK HOLMES: HRA STÍNŮ (2011) ztvárňuje roli Andrzeje a naposledy obsadil roli jednoho ze čtyř strážců vesmírné lodi PROMETHEUS ve stejnojmenném velkofilmu z roku 2012.

janejo

Herecká filmografie

Filmy

2012 Prometheus
2011 Sherlock Holmes: Hra stínů
2010 Princ z Persie: Písky času
2007 Poslední legie
2004 D'Artagnanova dcera (TV film)
2000 Ako divé husi (TV film)
Dračí srdce 2
1999 Prstene pre dámu (TV film)
1998 Crazy Six
1997 V zajatí lásky (TV film)
1996 Suzanne
1994 Dračí prsten (TV film)

TV seriály

2016 Hra o trůny (TV seriál)
Vrata (S06E05)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace