Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

antolikopoli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celková kvalita sa postupne zvyšuje, dej ako taký už má prestáva mučiť nudou. Vzniká niečo ako náznak budovania atmosféry a napätia čo v predchádzajúcich častiach bolo úplne vylúčené. Divák sa pomaličky dostáva do toho, začína rozumieť a predpokladať čo sa deje alebo bude diať. Oveľa lepšie zvládnuté ako pilotné časti. Dúfam že v tom budú pokračovať aj naďalej. 6/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na pár momentů, které vypadaly uměle, čistá esence zaklínače. Poprvé vidíme Geralta při jeho opravdové práci profesionálního odstraňovače havěti z nočních můr a je to zrežírované a natočené naprosto fenomenálně. Hned úvodní scéna má perfektní hororovou atmosféru, tísnivý pocit zůstává napříč celou epizodou. V druhé lince sledujeme politické pletichaření čarodějů a stále výše stoupající ambice po moci a uznání toužící Yen. Oba úhly vyprávění se střetnou ve finále, která i nejméně vnímavým lidem potvrzuje, že tohle bude naprosto nekompromisní, drsná, temná, hnusná a špinavá fantasy, která si nebere v ničem servítky. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh o strize je jedním ze stavebních kamenů Geraltových dobrodružství. Tuto část můžete najít již na začátku první povídkové sbírky a jasně ukazuje, jak je svět zaklínače vybudovaný. Nic není černobílé. Každé rozhodnutí se sebou nese důsledky, a ne všechny jsou ihned jasné. Neexistuje jen čisté dobro a zlo. A v epizodě se to dokázala správně přenést. Navíc jsme zjistili, že se vypráví minimálně dvě časové linie (spíše tři), což je po scénáristické stránce docela oříšek. Zatím to funguje a věřím, že i další epizody budou ve stejné kvalitě. Ps: Poprvé mi výrazně vadilo obsazení. Na Triss jsem si nedokázal zvyknout a s přihlédnutím, že většina herců pochází z Ostrovů, mohli vybrat herečku ze Skotska či Irska s vlasy políbené ohněm. Je to drobná výtka, ale výsledek zamrzí. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek, opravdu klobouk dolů, také konečně nějaké propojení dějových linek za pomocí Foltesta a Addy, také moc hezký souboj se strigou a nová Yenn je přesně ta Yenn jak byla popsaná i v knihách. Jen ta Ranuncul mi nesedí, vždyť vypadá jako věštkině z potulného cirkusu, sice hezká, ale to nestačí. ... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa dočkáme premeny Yennefer aj pravej Geraltovej práce. Dej s Ciri je veľmi utlačený do úzadia, čo umožňuje intenzívnejšie sústredenie sa na dej ostatných dvoch hlavných postáv. Niektoré dialógy a prvky deja z Geraltovej poviedky o strige boli pozmenené, no celkové vyznenie deja a atmosféry to našťastie nekazí. Konečne desivý tvor, ktorému musí zaklínač čeliť je podporený správnou hororovou atmosférou. Tvorcovia sa bohužiaľ nevyhli klasickému klišé s dosahovaním vypadnutej zbrane, našťastie to nie je veľký kaz epizódy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)
  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama