Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (224)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobré! :). Člověk se po těch prvotních fotkách a prohlášeních začínal docela bát, ale tvůrci se s tím zatím popasovali víceméně statečně. Možná bych ocenil ještě větší důraz na Geralta jako takového, a ostatní důležité postavy představoval až třeba k závěru první řady, a ne hned ze začátku, což také zapříčíní pro neznalého diváka poměrně zmatek v časové linii. Linka Geralta je pochopitelně to nejlepší z celé 1. série, naopak linka Ciri, i přes dobrý výběr herečky byla zatím nejvíce nudná (stejně, jako její linka v knihách), a také změny oproti předlože, které byli udělány nejvíce právě v její lince někdy dost zabolí... Co však nelze odpustit, a kvůli čemu nelze jít na 5* je výběr představitelky Triss, zde opravdu tvůrci šlápli hodně vedle, a snad do 2. řady udělají aspoň něco s jejími vlasy, a sama herečka zapracuje na svém někdy dost podivném výrazu. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nechápu ten povyk okolo tohohle seriálu, nehrát v něm Hanry Cavill, kterýho jako chlapa fakt žeru už od Tudorovců, tak na to fakt nekoukám No první seriál roku 2020 je pro mě spíše zklamání. Předlohu neznám, takž mi chvili trvalo než jsem zjistila, žeje tam několik časových linek .... a pořád mi tam určitě dost věcí uniká, ale co už :) ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, kvalitou hodně nevyrovnaný zážitek. Na jedné straně přehledně nasnímané souboje (není jich mnoho) a charismatický Cavill, na straně druhé levný vizuál, iritující herecké výkony a on i ten příběh, je poměrně slušná blbost, všechny ty kecy typu: ´ta holka je tvůj osud´ ´osudu neutečeš´ ´co je spojené osudem, si cestu k sobě vždy najde´ uff vrcholem byl ten ´zákon překvapení´ :Prastaré právo zaklínačů požádat člověka v nouzi (obvykle otec rodiny mimo domov), který potřeboval pomoci, o "věc, která mu (t.j. otci) patří a o které dosud neví, že mu patří". Řízením osudu byl danou věcí téměř vždy syn dotyčného, který se později musel stát zaklínačským učedníkem. Pokud otec syna odmítl vydat, zaklínač nic nenamítal; později však potkala rodinu (bez zaklínačova přičinění) opravdu strašná pohroma. (tolik ofiko citace z Witcher fandom wiki) A příklad v seriálu: Královna potřebuje provdat princeznu, uspořádá ples a pozve prince z celého království, náhodou/řízením osudu je na plese i Geralt. Princové jeden po druhém předstupují před královnu a nárokují si princeznu. Poslední předstoupí rytíř v helmě, odmítá ji sundat, říká, že to bude překvápko až po svatbě. Královna ho donutí, k sundání helmy a my vidíme, že se pod ní skrývá nelidská tvář. Rytíř je antropomorfní ježek. Princezna ježka miluje, jak se dozvídáme, královně se to nelíbí, princezně se nelíbí královnina nelibost, načež použije kouzlo -to jsme netušili, že má takový skill- vyletí s ježkem ke stropu kde se chvíli kroutí a upřeně na sebe civí. Kolem je hrozný čurbes, Geralt, jako jediný ho zastaví, mladí milenci sletí dolů. Královně dojde, že se mýlila, požehná jim a všechno se zdá být v cajku. Geralt odchází, ježek ho zastaví, prý je jeho dlužníkem a splní mu cokoliv Zaklínač, nic nechce ale jak ježek naléhá, řekne Geralt ´zákon překvapení !´ Princezna se poblije, páč je těhotná ..s Geraltem :D To nevymyslíš ! :) Zlatá Hra o Trůny. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitatívne dosť nevyrovnané, ako píše zigíš. SPOILERy! Konflikt, ktorý mala v Geraltovi zanechať Renfri po skončení prvej epizódy celkom funguje, ale jej vnútorný konflikt bol omnoho silnejší a zabitie najlepšie napísanej, obsadenej a pravdepodobne aj zahranej postavy celého seriálu hneď v úvode, mi ako logický krok moc neprišlo. Ono s časom je to tu vôbec zvláštne. A páči sa mi to, hlavne jak s ním narábali v prvých štyroch častiach, než to začnete očakávať. Ďalej sa mi páčili ženské postavy, konkrétne Renfri, Jenn a kráľovná. Mali v sebe hodne smútku a bolesti. Na druhú stranu Fiona a postavy mužské mi prišli nedotiahnuté. Snáď neskôr. Tiež by sa mohli prestať tak ponáhlať, príbehu to škodí, všetky tie ale. Zatim tri a pol. Ps: Knihu som nečítal, hry som nehral. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definice pořekadla za málo peněz hodně muziky.... Přestože seriál působí béčkově, roztěkaně, papundeklově, vůči předloze nesmírně uspěchaně a vypravěčsky nekonzistentně, kolem a kolem jde o náramnou osmihodinovou zábavu, která je zároveň téměř perfektní adaptací úvodních Zaklínačských povídek mistra Sapkowskiho, ačkoliv celkově jde vlastní svéráznou cestou, která si určité motivy pro potřeby televizního formátu vkusně upravuje. Slovanská mytologie je jakžtakž zachována, a to je hlavní. Za mě báječnej návrat fantasy žánru ze starý školy na obrazovky. Henry Cavill je mlejnek na maso. Jakožto fanoušek hodnotím 8 kikimorama z 10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) ví od Velerada, jak Striga vznikla, zatímco v seriálu se to dozvídá postupně. (Geralt z Rivie)
  • Lauren Schmidt chtěla představit Ciri (Freya Allan) už v první řadě, ale kdyby dle jejích slov šla podle knih, mohla by Ciri představit nejdříve ve druhé sérii: „Kdybychom zpracovali všechny důležité povídky a pak zpracovali několik setkání Ciri a Geralta (Henry Cavill) z „Meče osudu“, tak bychom vám Ciri představili nejdříve na začátku druhé série. Což dává smysl všem, kteří četli knihy. Takto to proběhlo a je to skvělé, ale pro účely televize jsme to museli udělat jinak. Diváci by jinak v první řadě sledovali jen Geralta a až pak by poznali Yennefer a Ciri, což by mohlo způsobit mírný zmatek. Nevadí nám, že fanoušci nesouhlasí s našimi změnami, ale chci, aby si uvědomili, že tyto změny byly pro nás těžké. Nic nebereme na lehkou váhu.“ [Zdroj: Edna.cz] (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama