Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle měl být první díl, stejně jako tomu bylo v případě knihy. Bohužel, ani tentokrát se retardovaní tvůrci nedokázali držet skvěle napsané knihy a v rámci "krácení" opět přetvořili skvělou povídku v něco nechutného. Jediné, za co je chválím, tak byla atmosféra hrobky, kterou se jim na seriálové poměry podařilo vytvořit velmi dobře. Strašně mě sere barevnost kůže postav, i když rozhodně nejsem rasista, jsem pouze zdravě xenofobní Čech, tak je neskutečně otravné, jak to hraje všemi barvami. V Zaklínači jsou národy, které černé jsou a jsou národy, které černé naopak nejsou, tak proč se to takto nesmyslně míchá? Dějová linka se Cirri a Yenn mě zatím nebaví ani trochu - to je vždy těžké utrpení. Takže i když jsou Geraltovi příhody tak šíleně osekané, tak jsou stále tím jediným lákadlem a koukatelným materiálem. Na nuzné poměry tohoto seriálu to nebylo zlé. Slabší 3 kousky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozím dílu bych dal třetí epizodě klidně i pět hvězdiček, jenže... Triss Ranuncul? To byl jako vtip? Zrzavou kočku, která vypadá i přesto, že už nějakou tu zimu zažila, na nějakých devatenáct, si tvůrci seriálu představují takhle? No nazdar... Zaklínačův boj se strigou byl fajn, až na tu strigu. Překladatel evidentně přeložil slovo striga jako ghúl a podle toho to i dopadlo. ()

Reklama

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí se mé očekávání naplnilo a po děsném druhém dílu tu máme opět dobrou podívanou. Co mi ale pořád vadí, že se stále jako knižní neznalec ztrácím snad úplně ve všem. V ději v postavách v rasách ve všem. Určitě si budu muset knížku přečíst i když si myslím že po jejím přečtení budu asi tvůrce nesnášet ještě víc. Ovšem jako někdo, kdo zná alespoň trochu hru jsem se konečně dočkala souboje Geralta se Strigou. I když no čekala jsem děsivou obludu a tahle skutečně děsivá byla ale v jiném slova smyslu. Když se Striga objevila poprvé spíš jsem se smála, než abych se bála. A bohužel tu opět působily mizerné efekty, takže ve výsledku tu seriálové zpracování Strigy vypadalo daleko hůř než herní zpracování, a to se bavíme už o trochu starší hře. I ten souboj jsem si představovala trochu jinak, ne že se Geralt bude většinu času válet po zemi. A promíchání souboje s nějakou úchylnou čarodějnou plastikou mi přišlo dost mimo. A upřímně si mé sympatie Yennefer asi nikdy nezíská ani jakoukoliv změnou vizáže. Tahle postava a její dějové linka mi spíš dost lezou na nervy. Hodnocení: (4*) ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...No táto epizóda je už o niečom inom. Ak nepatríte k ľuďom ,ktorí sa nevedia sústrediť keď sa riešia 3 a viac príbehov naraz v rôznom čase ,potom už v Zaklínačovi ďalej nepokračujte . Rieši sa tu Geraltov príbeh o Wyzimskej strige ( môj obľúbený ) potom sa tu rieši origin Ciri a k tomu všetkému sa pridá aj Yennefer. a aby to ešte nebolo málo ,ku Geraltovi sa pridá aj Triss ,ktorá je zahratá celkom v poriadku a páči sa mi aj výber herečky ( cením ,že a držali knižného vzhľadu a dali Triss gaštanové vlasy a nerozhodli sa z nej spraviť redheadku ako v hrách, aj keď podľa poviedky tu ešte nemá čo robiť ). Inak po všetkých stránkach ( teraz už ,ale konečne na 100% ) Podarená a vypracovaná epizóda. Užil som si ju viac ako minulú epizódu o meetingu Barda a Geralta a je dosť možné ,že má Zaklínač naozaj ,čo predviesť. No uvidíme ,čo prinesie budúcnosť... ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Linka se strigou v pohodě. Ve hře však tuším následovala schéna kde se získala kartička :) Tance čarodějů a výběr mágů působil divně. Jak s huličského opojení. Yennefer ale v pořádku. Triss hrůza a děs. Po rajcovní zrzce z her ani památka. Místo toho bubák. Ani král bubáka nechtěl. Nelíbí se mě ale časový posun, kdy Geralt je tak o 40 let napřed před Yenn. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)
  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)

Reklama

Reklama