Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se tvůrci nezachovali k předloze příliš hezky, rozjeli si vlastní hru a ukázalo se, že mě jejich inovátorský přístup neoslovuje. Má verze seriálu je, bohužel, vybavena českým dabingem, takže jsem si musel užívat trpaslíky, kteří mluvili jako typičtí fanoušci Baníku, chyběly jen klubové šály. Nic proti Baníku, ale ve fantasy seriálu to pro mě byl rušivý prvek. A ještě navíc byly na můj vkus obě Zerrikánky zřejmě příliš často v blízkosti dračího plamene. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Jedna z nejzábavnějších povídek se proměnila v nudné putování, trapně jednoduše podaný vztah Yen s Geraltem, vynechání naplněné ovce!!!!!!!!! a mizerně digitálního draka. Trpaslíci budou fajn v dalších dílech, ale kromě pár hlášek tu moc prostoru nedostali. Zarikánky mají být jak zjevení, ale když bylo přečernochováno už v předchozích dílech, nepůsobí tu exotické bojovnice ani trochu exoticky. Nejhorší je ale vztah Geralta s Yennefer. Geralt na ni kouká jak nešťastné štěnátko a Yen se vůbec nechová odtažitě. Lacině dychtí po Zaklínačovi a hned musí být všem jasný, že tihle dva spolu budou (časem) navěky. A ne jako v knize, kde mě Yen srala a doufal jsem, že si Gerald vybere jinou čarodejnici. Tady je lacině jednoduchá a tím je i jejich vztah postrádá na zajímavosti. No a i souboj s drakem byl nešťastně okleštěn oproti knize. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další společné dobrodružství Geralta a Yennefer, tentokrát v podobě zábavné hromadné výpravy za drakem. Spolupráci i soupeření jednotlivých týmů je radost sledovat a závěrečná pointa je příjemně neotřelá, i když triková stránka se fakt moc nepovedla. Stejně jako minule hodně pomáhá, že se věnujeme téměř převážně jednomu příběhu. Zmatené odskakování k Ciri a černouškovi, kteří jsou ohrožováni dvojníkem, stejně nedává moc smysl. Bohužel, v obou dvou linkách se na konci všichni značně vynuceným způsobem rozcházejí, zřejmě, aby se udělalo místo pro dějové zakončení, ke kterému to celé směřuje. ()

LukasKalasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby se úplně vykašlali na naprosto zbytečnou linku s doplerem a elfem z Detroitu a soustředili se pouze na povídku Hranice možností, tak by to mohlo být lepší. Takhle je to hodně slabý. Chudáci trpaslíci vypadají jak banda paklíčů z pevnosti Boyard. Eyck je z nějakého důvodu zamilován do Yennefer i když by měl mágy naprosto nenávidět. A kde je nejlepší postava celé povídky, švec Kozojed?? Hodně promarněná šance zpracovat hon na draka ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S týmto dielom mám ,ale najväčší problém. A to z dvoch dôvodov. Zatiaľ ,čo som mal doteraz pocit ,že sú efekty v tomto seriáli priemerné ( nie zlé ale nové GoT to nie je ) tak v tejto epizóde vyzerajú efekty dosť odfláknuto. Niekedy som mal dokonca pocit ,že aj prvý poľský seriálový Zaklínač má lepšie efekty ako tento diel. ale najviac ma dostalo ,že si tvorcovia pomýlili Wyvernu ( tak ako obyčajní ľudia v Zaklínačovi ) za obyčajného ,ničím výnimočného draka... 70% a možno menej ,pretože všetky tieto chyby sú napraviteľné. Niektoré sa nemuseli ani stať. Veď si stačí dať do Googlu slovo Wyverna a výjde vám presný popis a charakteristika...bolo teda nutné sa hrať na nechápavých?... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o adaptaci povídky „Hranice možností“. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze Borch (Ron Cook) v knihách pouze odešel ze scény, zatímco v seriálu spadl do propasti a ostatní jej považovali za mrtvého. (Geralt z Rivie)
  • Pokud bereme videoherní sérii „Zaklínač“ jako kánonickou, je dračím mládětem, jehož vejce se Borch snaží zachránit, Saesenthessis, též známá jako Saskia Drakobijka, která je jednou z hlavních postav hry „Zaklínač 2: Vrahové králů“ (přesněji Iorvethovy cesty, kterou si hráč může vybrat). (vojtaruzek)

Reklama

Reklama