Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 11 (1982) (série)


Žhářka (S11E29)

(epizoda)

Obsahy(1)

Zahořeti láskou... Když si můj dědeček babičku bral. A jak to začalo? Za dramatických okolností... Náčelník hasičů Jarda (I. Luťanský) zachránil Aničku (D. Veškrnová) z hořícího domu a nakonec z toho byla svatba. A ne ledajaká. Kamarádi hasiči (v čele s V. Menšíkem a J. Císlerem) se rozhodnou o svatbě provést Jardovi pěknou taškařinu. Smluví se s Aničkou, že ji „unesou" a ženich za ni bude muset zaplatit pořádné výkupné. Aby byla Anička dobře schovaná, zamknou ji v márnici na hřbitově. Pak se ale ve víru oslav na nevěstu zapomene. Ta nejprve málem způsobí infarkt babce na hřbitově, když ji prosí, aby ji vysvobodila z márnice. Ženich ale nikde, a tak jí napadne, jak nejlépe přivolat hasiče – zapálí chrastí a předstírá, že márnice hoří... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka je více než koukatelná hlavně díky perfektnímu obsazení. Navíc tomuhle naprosto věřím, že se stalo. Jen nepochopím, proč nemohla mít nevěsta klíč u sebe, když už nic jiného, tak z bezpečnostních důvodů jako pojistku. Stalo se přesně to, co bych já v těle nevěsty čekal. Že se chlapi ožerou a na ni se zapomene. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svatba na vesnici, hasiči a márnice. Že to nejde dohromady? Jde, jen to chce znát souvislosti v příběhu. Sexbomba Veškrnová je za nevěstu, Luťanský se postupně ožírá, takže je mu jedno, že jeho drahou polovičku dva kamarádi od hasičů, Menšík a Císler, schovají v márnici v rámci únosu nevěsty. Příběh se sice snaží o pointu, která by naplnila neadekvátní název povídky, přesto je na něm nejlepší silná herecká sestava, která se postará o několik vtipných momentů. Menšík evidentně v dobré náladě improvizoval, zdatně mu sekundoval Císler, nepříliš častý parťák na filmových výletech s ním. Byl mnohem lepší, než třeba Lubin Kostelka, kterého bych asi po jeho boku čekal více. Veškrnová, než si na sebe v budoucnu napatlala botox, byla pohledná baba, což už dneska samozřejmě neplatí, neplatí už ani to, že umí hrát. Jaroslav Kotouč si zábavnou formou vyhrál se scénářem. Nedbal na detaily, nedbal na propracovanost, ale nezaslouží si zadupat socialistickou holínkou předsedy JZD. Režisér Jaroslav Dudek tentokrát neměl při ruce svého tradičního spolutvořitele Jardu Dietla, o třídu, možná o dvě lepšího, nicméně v zásadě, s ohledem na televizní standard, kvalita zůstala zachována. Z téhle povídky sálá dobrá nálada, kterou nepokazí ani nenadálý výskyt hřbitova, na němž je márnice. Herci se činili, režie nepostrádala řemeslnou kvalitu. Trochu bych přidal na tempu, ještě více využil humorné originality dua Menšík-Císler a povídku bych počastoval nějakým vtipným názvem. Pod tím nešikovně zvoleným si divák představil nějakou socialistickou poběhlici, co pracně zapaluje dělnickou rukou vybudované objekty. A ejhle, ono to vlastně bylo úplně jinak. 60% ()

Peabody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

mně to přišlo natahované, ukřičené. tuto hlučnou polohu pana Menšíka nemám moc rád, p Císlera podobně. Dvvojice Veškrnová Luťanský mi přišla bez nějakého vzájemného emocionálního vztahu (obecná fráze je že to mezi nimi nejiskřilo). Příběh je anekdota ani ne na 15 minut, režie nechává herce aby si hráli jak mají náladu a protože tohle herecké obsazení mi nesedlo, nemám za co dávat více, srry. , ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, jestli nebyla chyba na mý straně, protože jsem viděl něco jako tohle: hasiči se na svatbě domluví, že schovají nevěstu. To se odehraje za bílého dne, následuje střih na zábavu, která už je pohlcena tmou, všichni nakárovaný jako vidle a nikdo se víceméně nepozastavuje nad tím, ŽE UŽ NĚKOLIK HODIN NENÍ PŘÍTOMNA NEVĚSTA. Ta v zoufalství zapálí místnost, kde ji schovali, to hasiče sice zalarmuje, ale zase ne tolik, protože v klidu nasednou do auta a rychlostí pět kilometrů za hodinu dojedou k požáru, který se přitom odehrává jen o kousek dál (nevěsta slyší z místnosti hudbu ze zábavy). Nevěsta jen náhodou neuhoří, ale asi musí být omámená kouřem, protože manžela nesrazí několika nasranými direkty k zemi. Nakonec si všichni vesele zasmějí. Tak tenhle nesmysl jsem viděl, ale to není možný, že by někdo takovou kravinu natočil, takže je asi fakt chyba na mý straně. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama