Reklama

Reklama

Cesta do fantazie

  • Japonsko Sen to Čihiro no kamikakuši (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cesta do fantazie je dobrodružný snímek, kde se nesvádějí bitvy, hlavní postava není nadaná nadpřirozenými schopnostmi, ani se zde nesváří dobro se zlem. Vyprávění o desetileté dívce, která se ocitne v roztodivném městě duchů, bůžků a strašidel, se obejde bez schémat a prvoplánových atrakcí sezónních animovaných hitů. Naopak diváky každého věku pohltí a uhrane unikátní vizí svého autora, díky níž každý záběr dýchá roztodivností, hravostí, nápaditostí, ale i melancholií a emotivností. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (995)

Madison 

všechny recenze uživatele

Na druhé pozretie omnoho silnejší zážitok zapríčinený zrejme tým, že na všetky tie podoby mysteriózna a duchovných náznakov som o niečo ,,zrelšia". Ako malú by ma podobne ladený typ príbehu v žiadnom prípade nezaujal napriek množstvu kontrastných postáv, myšlienok či krásnej animácii, keďže mi radosť robili najmä romantické disneyovky. Teraz po rokoch som nepociťovala nudné chvíľky, všetko to krásne do seba zapadá a metafory sú spolu s Princeznou Mononoke natoľko úchvatné, že sa po pozretí budete cítiť vnútorne bohatší. Malý japonský darček a Miyazakiho fantázia nepozná hraníc. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Připomíní mi to trochu Alenku v říši divů, ale mnohem mnohem lepší Alenku. Miyazakiho svět fantazie je opravdu kouzelný, je neuvěřitelné, jaké postavičky se v něm objevují, jaká kouzla a nápady. Chihiro se díky své nedobrovolné výpravě do tohoto podivného světa mění z nešikovné a bojácné dívenky na statečnou a samostatnou dívku, nachází přátele a lásku a vy jí celou dobu hrozně fandíte. Tradičně nádherné animace i hudba jen završují dokonalost tohoto krásného anime. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Moje první anime. Teda pokud nepočítám Pokemony, na kterých jsem začátkem nového tisíciletí ulítával. Na Cestu do fantazie jsem ze začátku koukal s otevřenou hubou. Naprosto perfektní hudba, tajemno, bylo to prostě snové. Čekal jsem, že budu mít problémy s animací, ale žádný takový, líbila se mně. Jak říkám, úvodní hodina je prostě skvělá, vysvobození boha řeky od toho všeho bordelu bylo perfektní. Postavičky byly super, když se tam objevil ten černej bez obličeje za doprovodu té úchvatné hudby, tak jsem byl nadšený. Bohužel se to ke konci trochu pokazilo. Nějak mi unikal děj a o co že to vlastně jde a taky jsem dost často nechápal motivaci těch postav k jejich činům. Možná to podruhé bude lepší. Ale jinak parádní podívaná, už se těším na další anime nářez. Jo a český dabing byl úplně v pohodě! 80% ()

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Hayao Miyazaki | Hudba: Joe Hisaishi | Produkcia: Toshio Suzuki | Distribúcia: Toho, Madman Entertainment, Walt Disney Pictures | Štúdio: Studio Ghibli | Rozpočet: 19 miliónov $ | Tržby: 274,925,095 $ || Pre mňa nepochopitelne obdivovaný film s odpornou animáciou a hodnoty znásilnujúcim obsahom. Pôvodne som dal za 2 hviezdy, ale teraz keď nad tým viac uvažujem, detskému divákovi by som to nepustil ani za trest. ODPAD!!! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Povznášející, jedním slovem povznášející. Nádherné kresbičky a hudba, to je v této autorské skupině pravidlem. Ale ten příběh, prostě báseň v obrazech. Od Miyazakiho jsem viděl jenom Můj soused Totoro a ten mě tedy nezaujal ničím jiným, než právě vzhledem a hudbou. Příběh tam ale skoro nebyl. Jenže Cesta do fantazie je naprosto jiná. Zezačátku mi sice všechny ty fantastický postavičky přišly podivný, zdálo se mi jich tam opravdu hodně, ale za okamžik si mě příběh chytil. Ta pohádkovost, ale zároveň drama a okořeněné romantikou naivního dětství hlavní hrdinky. Neustále nové podněty a postavy, které se objevují po celou dobu. První dětská láska, nevinná a nejčistší, jaká může v životě vůbec být. Proměna charakteru hlavní postavy, která je tak pozvolná, že si jí všimnete až už je dokonána. Přestože se mi zdálo, že Chihiro na svých deset let jedná hodně dospěle a že konec je trošku nedodělán, líbilo se mi to. I to pozvolné tempo, menší akčnost, občasné mystično či spousta neobvyklých postaviček (aspoň pro mě neznalce asijské kultury) byly fajn. Vždycky se na to podívám rád znovu. Jindy Dodatek: Vždycky se na to podívám rád znovu, pokud to nebude mít českej dabing. Ten to opět úplně ničí. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Skákající lucerna, která dovede Čihiro k domu Zeniby, je vtipnou upomínkou na krátkometrážní snímek výtvarníka Johna Lassetera nazvaný Luxo Jr. (1986). Dvouminutová počítačová animace byla inspirací pro firemní animaci společnosti Pixar. (Robbi)
  • Město, ve kterém se příběh odehrává, bylo vytvořeno dle původních staveb ve skanzenu nedaleko Studia Ghibli. (Witta)
  • Ve scéně s páchnoucím démonem se z obrazu náhle vytratí košťata a úplně zmizí visící provaz. (CrypzzXD)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama