Reklama

Reklama

Útok slepých mrtvol

(festivalový název)
  • Španělsko El ataque de los muertos sin ojos (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává v městečku, kde se připravuje velkolepá slavnost, která se však záhy změní v boj o holé životy, protože Templáři na koních míří právě sem...
Druhý ze série filmů Tombs of the Blind Dead (1971), Return of the Blind Dead (1973), The Blind Dead 3 (1975) a The Blind Dead 4 (1975). (surface)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak jestliže jednička na mě fungovala jen trochu, o dvojce se nedá říct ani to. Banda vysušených templářů s pohyby dodělávajících gerontů si tentokrát vyšlápla na vesnici, jejíž obyvatelé je kdysi dávno upálili. Po docela slibném historickém úvodu se vše vrátilo k neduhu minulého dílu - přílišnému žvanění. Navíc některé scény jako by z oka vypadly prvnímu filmu a samotný nájezd na vesnici působil spíš parodicky, než nějak děsivě. Zbylé dvě části si nechám s radostí ujít. 15% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V hodnocení jsem tentokrát poněkud rozpolcený. O něco slabší než první část, výrazně lepší než tragická čtvrtá část. Přenesení příběhu ze středověku do současnosti mi příliš nesedlo, na druhou stranu vesnice vypadá natolik starobyle, jako by se v ní zastavil čas. Nebýt telefonu, auta a sedmdesátkového oblečení, klidně by mohlo jít o středověk. Osobně bych uvítal vícero horrorových klišé - mlha, pavučiny, krysy, netopýři, burácení bouře a svist blesků - i odvázanější masakr. Hlava letěla jedna, ruka rovněž. Masakr na slavnosti mohl být jistě šťavnatější. Snímek příliš strašidelný není, byť se chvílemi snaží navodit patřičnou atmosféru (zpomalená jízda templářů, potyčky v uličkách či vstávání z hrobů - to ale dnes působí spíše komicky). Protože mám gotické horrory rád, film jsem si vcelku užil - 3,5*. Na podobné téma se mi ale více líbila pozdější Carpenterova Mlha... ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

predne treba rici, ze se mi do prehravace dostalo uncut vhs-ripu v originalnim zneni ve velmi uchazejicim stavu i zvukove stope, a ac se to nezda, prave tato osuntelost dopomohla k lepsi atmosfere uz tak zneklidnujiciho snimku. Filmarsky druha (nenavazujici) cast jde ruku v ruce s prvnim dilem, vidime stejne sekvence s oteviranim hrobu podbarveny neuveritelne nervydrasajici hudbou, pusobive najezdy mrtvych templaru a dle meho gusta i trochu zbrkly strih. Masky jsou, ostatne tak jako v cele teto slavne horrorove Ossoriove tetralogii naprosto super, a prave diky teto nevystrihane verzi jsem si chrochtal blahem i nad gore effekty cenzurovanymi americkou distribuci. Ctvrty dil je totalni bomba, tento druhy je dva kroky v zavesu - 3,5*. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Obávaní templářští rytíři opět vstávají ze svých hrobů, aby rozsévali zkázu v jednom španělském městečku. Když staří známí kostlivci začnou na koních sekat obyvatelům hlavy, je to super. Když se však skupinka přeživších před nimi zabarikáduje v kostele, film se docela zbrzdí. Přesto je oproti jedničce jeho pokračování o něco svižnější. Začátek se tentokrát tolik nevleče, potěší skvělá atmosféra a trocha gore. Templářští zombie zahaleni kápěmi hodně připomínají Nazghúly z Pána prstenů, a jsou dostatečně děsiví i přesto, že se courají jako želvy. Vynahrazují si to totiž jejich množstvím. Dvojka společně se čtyřkou platí za nejpovedenější díly série. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Druhý díl série sice postrádá unikátní temnou atmosféru a tíhu prokletí, které natolik zvedají čtyřku, ale rozvržením postav a jejích konáním baví dostatečně. On vůbec scenáristický nápad poštvat hordu templářských lebkounů na koních do uzavřeného náměstí plného bavících sa a tančících lidí je cool. Náznaky trashové filmařiny v jednotlivostech tomu samozřejmě nechybí, ale jako celek to má opět hlavu, patu i naplněnej koncept. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama