Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery - Season 4

(série)
Trailer
USA, (2021–2022), 11 h 9 min (Minutáž: 45–61 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Wilson Cruz, David Ajala, Blu del Barrio, Mary Wiseman, Chelah Horsdal, Tara Rosling, Oded Fehr, Shawn Doyle (více)
(další profese)

Epizody(13)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5/10. Hlavní zápletka je doopravdy povedená, bohužel věc která by se dala kvalitně odvyprávět, v dejme tomu pěti epizodách, je nesmyslně rozpatlaná na třináct epizod. Bohužel, jelikož tuhle posádku považuji za jednu z nejméně sympatických ze všech ST, tak mne jejich neustálé citové výlevy doopravdy nebaví. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když odhlédnu od dominantní vztahové telenovely, nucené falešné snahy stmelit z posádky rodinu či vlezlého patosu, jakožto i blábolivých technikálií plus ostatních totálních nelogičností, vlastně mě 4. sezóna nepopouzela a zápletka s destruktivní Anomálií a prvním kontaktem s neznámou, zcela odlišnou rasou 10-C skrývající se za hranicemi galaxie, zajímala. Navíc se občas, občas přiblížila trekovskému objevitelskému duchu. Jenže pokud všichni, obzvlášť "profesionální" kapitánka, sebou pravidelně nechávají cloumat emocemi a ovlivňovat se osobními záležitostmi, veřejně (na můstku!) a ještě to s nimi ostatní zúčastněně prožívají, nedala se brát moc vážně. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka sice zajímavá, ovšem v podstatě asi tak na 2-4 epizody, takže je zbytek vyplněnej klasickýma discoveriovskýma kravinama. Každej brečí. Všichni jsou umanutý jen pro "zápletku" a ne pro nějakou dějovou logiku. A největší dno přichází v E4 v rámci teambuildingu nových kadetů, který se chovaj tak idiotsky a ani v ohrožení života nejsou schopný zahodit svojí debilní a nesmyslnou nevraživost, že jakožto jejich velitel bych si na akci místo nich radši vzal bandu rozhádaných šesťáků, protože i ti by dokázali mnohem snáž pochopit, že není úplně dobrej nápad dávat si mistroství v your mama džoucích, zatímco se vás snaží sežrat obří brouk. Dvě hvězdy teda za ty asi 2 aspoň trochu doopravdy startrekovský epizody a za trochu zlepšenej vizuál, kdy teda i když nemám pefektní zrak a prej mám šedej zákal, tak to CGI přecejen v týhle řadě vypadá chvílema o něco líp než předtím. Na Manda, Expanse nebo teď nový Halo se to ale pořád nechytá ani za palec na noze. ()

DoubleJack odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V kontrastu s 2. season Picarda, kdy se galaktická záležitost vyřešila během 4 minut, Discovery tématu věnuje neuvěřitelných 13 dílů. Zápletka jako taková je přitom nezajímavá a neměl jsem ani jednou pocit skutečného ohrožení. Samotný děj je nudný, zbytečně natahovaný a během sledování jsem si pokládal otázky, zda má můj život ještě smysl. V každém díle musí  povinně někdo brečet nebo se psychicky zhroutit, takže spíš než scify to všechno připomíná promo materiály k psychiatrické léčebně. A když pak i palubní počítač potřebuje svého cvokaře, začne z toho být hotová fraška. Postavy jsou nesympatické a sama Sonequa Martin-Green má asi takové charisma jako hypík po třech dnech ve Woodstocku. V minulosti jsem byl velkým fanouškem Discovery, ale tomu je asi konec. ()

JasonV 

všechny recenze uživatele

Jedná veľká psychoterapia doplnená maximálne neoriginálnou zápletkou o čiernodierovej anomálii likvidujúcej planéty, nelogickým niekedy až bizarným dejom a mizernými hereckými výkonmi. Hlavne druhá polovica série keď odišla Tylli, prišiel Tarka a lodná AI nadobudla vedomie, sa už so zaťatými zubami dá dopozerať. Celkovo ale jednoznačne najslabšia séria zo všetkých Star Trekov. ()

Galerie (358)

Reklama

Reklama