Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nedávno pozreté po rokoch. Za mňa veľmi dobrý nostalgicky film. Film má 80 min v ktorých sa nachádza zopár krátkych videí s jedným takpovediac hlavným príbehom, ktorý to pekne spája. Tento film ako aj pôvodný seriál je pre všetky generácie. Nikoho neurazí, prípadne príjemné naláka potenciálnych nových ľudí. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. 10% dávam dole za dĺžku, keďže to mohlo mať kľudne aj dve hodiny. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju se, že bych měla Pata a Mata ráda, když jsem byla malá. Spíš mi asi lezli na nervy. Mám pocit, že je docení předškoláci, kteří spontánně reagují na "zběsilé" situace, a potom dospělí, kteří si užijí promyšlenost šílených řešení zlatých českých ručiček a hlaviček. Školákům, kteří sjíždí střílečky a mnohem hustší akci, to asi nebude dost dobré. Ale ráda bych se pletla. 10 příběhů propojených jednoduše "principem" promítání funguje dost dobře, nenudila jsem se ani trochu. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat si doma púšťajú A je to... Ani to sa samozrejme nezaobíde bez problémov a nezdarov. A keď si pustia 10 dielov, je z toho film do kina. Niektorým to vadí, ale mne nie, lebo som to vedel a neočakával som spletitý a poučný príbeh s veľkým presahom pre dospelých. To naozaj nie je, ale sú to staré dobré zlaté české ručičky a geniálne riešenia domácich majstrov. Po prvých dvoch dieloch som zaváhal, či bude plné hodnotenie, ale Ovolis, Vysávač, Stacionárny bicykel a Plávajúca podlaha mi všetko vynahradili. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat jsou fajn... tedy jako večerníčkový seriál. Jedna dávka idiocie za večer stačí. Ale x10? Tak to už je masakr. Kdyby alespoň byla snaha o jakýkoliv příběh, ale ono je celé zaonačené tak, že Pat a Mat si pouští jednotlivé krátké epizody jednu za druhou... Tedy tak trochu podvod (pusťte si DVD s deseti epizodami za sebou a máte stejný efekt... na to nepotřebuji "film"). Celkově jsem tedy zklamán, ale protože NEJSEM cílová skupina, věřím že mnoho jiných (infantilních, nenáročných, retardovaných) dětí bude spokojeno. ()

Durdas 

všechny recenze uživatele

Když jsem šel do kina, tak jsem byl hodně zvědavý, jaký dokázali autoři vymyslet příběh, který by vydržel a zabavil na 80 minut. Nakonec se z toho vyklubal film, složený z několika příběhů - jakoby víc večerníčků dohromady. Nakonec jsem byl za to rád, protože ten dlouhý příběh si nedovedu představit. Takto to mělo spád a sršelo nápady a vtipy. Asi už jsem na Pata a Mata starej a koukám se na jejich počínání pragmaticky, ale když jsem se dokázal od toho odprostit, tak jsem se velmi dobře bavil! :-) Od třetího příběhu není žádný díl slabý a člověk nevěřícně kroutí hlavou nad nápady a eskapádami naší dvojice a dobře se u toho zároveň směje. :-) Musím ještě vyzdvihnout hudební doprovod, protože přináší starou známou melodii a dochucuje ji novými tóny a je z toho velmi chytlavá hudba. ;-) Je to starý dobrý Pat a Mat jako dřív, a to je dobře! A je to... :-D ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)

Reklama

Reklama