Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poměrně nedůstojná oslava narozenin. Myslím si, že se jedná o zcela nevhodný koncept na plátna kin. Na druhou stranu by byl asi nesmysl zanášet novoty do něčeho, co fungovalo dlouhé roky - tedy narušovat nějakým způsobem jednotlivé krátké epizody. Bohužel 10 poslepovaných epizod dovede bavit jen ty nejzapřísáhlejší fanoušky. Já jsem nikdy nebyl takovým fanouškem. Kouknout se na to dá. Je to hravé, nápadité a kreativní. Jen se to prostě po pár epizodkách omrzí. Dokonce jsem usnul. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Smysl celého projektu je dostat tuhle dvojku na velká plátna, ale zároveň neriskovat. Ale Beneš se zachoval trochu zbaběle. Pat s Matem by si přece zasloužli, nějáký krátký filmík s jednoduchým dějem. Pokud by trval zhruba jenom 60-70 minut, dal by se snést a určitě by vydělal. Nebo aspoň mohli pro film vyrobit nové epizodky. Ale, s tím se už nic nenadělá. Sérii z venkova jsem doposuď viděl pouze letmo a moc mě zatím neoslovila. Teď jsem se s ni aspoň mohl lépe seznámit, protože Pata s Matem jsem samozřejně zbožňoval. A určitě se na jejich charakterech nic nezměnilo. Základní princip epizod je pořád stejný, ale některé díly zde měli tak stupidní zápletky, že sem se ani nemohl smát (papírový servis, vysavač.) Nějaké zase , nevyužívali svůj potenciál (Sluneční clona, Pomerančová šťavá) Ale nějaké epizody, byly úplně stejně dobré jako ty staré a dokonce jsem u nich i zásmál. Nejvíc se mi líbil Kaktus a Rotoped. Podlaha byla taky hodně dobrá. Animace je líbezná a jsem rád, že to má přád takovýhle vzhled a není to opatřeno nějákým 3D. Některé epizody byly slabší, ale Pat a Mat stejně ani po 40.letech neztratili dech. Přeji Benešovi aby se mu stále dařilo takhle navazovat na práci svého otce a aby dokázal seriál oslovovat stále nové gererace diváků. A Patovi a Matovi bych popřál, aby se skutečně jednou dočkali svého plnohodnotného filmu. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Popravde to bolo sklamanie. Na základe názvu som totižto očakával, že uvidím takpovediac niečo nové, že uvidím 2 obľúbené postavičky v 60 - 70 minútovom príbehu, ktorý bude mať svoju pointu a zrejme aj súvislý dej. Nekonalo sa to. Toto nie je Pat a Mat vo filme a názov je úplne zavádzajúci. Jedná sa o zlepeninu 9 možno 10 klasických, ale predtým nevidených situácií. Originálna hudba, rovnako ako pri posledných seriálových častiach sa nekonala. Aj keď to bolo nové, po celú dobu som mal dojem, že sa dívam na stokrát videné. Dal by som len jednu hviezdu, ale beriem do úvahy aj fakt, že sa to páčilo môjmu 5 ročnému synovi, i keď myslím, že aj jeho názor bol silne ovplyvnený popcornom, supermanovským pohárom, ľadovou drťou a tak ďalej :). Sklamanie. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky těch dvou malých loutkových kutilů asi fajn zavděčení se. Pro mě už jen opakující se a dávno vyždímané vtípky. Tak vyždímané, že na začátku každičké scénky jsem přesně věděla, jak to dopadne a jak se to ti dva koumáci pokusí vyřešit. Pro mě dost zklamání, ale asi hlavně proto, že jsem čekala nemožné. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nedávno pozreté po rokoch. Za mňa veľmi dobrý nostalgicky film. Film má 80 min v ktorých sa nachádza zopár krátkych videí s jedným takpovediac hlavným príbehom, ktorý to pekne spája. Tento film ako aj pôvodný seriál je pre všetky generácie. Nikoho neurazí, prípadne príjemné naláka potenciálnych nových ľudí. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. 10% dávam dole za dĺžku, keďže to mohlo mať kľudne aj dve hodiny. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)

Reklama

Reklama