Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

snaked 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju se, že bych měla Pata a Mata ráda, když jsem byla malá. Spíš mi asi lezli na nervy. Mám pocit, že je docení předškoláci, kteří spontánně reagují na "zběsilé" situace, a potom dospělí, kteří si užijí promyšlenost šílených řešení zlatých českých ručiček a hlaviček. Školákům, kteří sjíždí střílečky a mnohem hustší akci, to asi nebude dost dobré. Ale ráda bych se pletla. 10 příběhů propojených jednoduše "principem" promítání funguje dost dobře, nenudila jsem se ani trochu. ()

petokucho 

všechny recenze uživatele

Vidiet legendarne "A je to" z cias minulych na velkom platne v kine bolo prijemne, avsak nejde o celovecerny film, ale viacero samostatnych epizod naukladanych za sebou. Bolo to fajn, no je pravda, ze v svojich detskych casoch ma Pat a Mat bavili viac ako teraz - je to urcite vekom a mozno aj preto, ze vecernickovsky koncept jeden diel za den bol vhodnejsi :) ()

Reklama

jirkahodr 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Ovečka Shaun, trochu jsem se bál co tam ti dva budou celou dobu dělat jestli to nebude nuda . Nakonec díky tomu, že jsou to jednotlivé příběhy tak to funguje dobře a extra dobře na předškolních dětech. A pro rodiče jak za mlada:) navíc některé momenty by mohli být součástí kampaně na bezpečnost práce:) Co musím zmínit je to že velké plátno tomu opravdu sluší vynikne každá věc a užili jsme si každý šroubek. Ohromující je , že si udrželi stále stejnou kvalitu možná i trochu lepší a to je asi také tím, že si to drží ten formát příběhů a není to jeden rozvleklý příběh. Naopak možná by se Pat a Mat trochu mohli posunout dál a mít i nějké soudobé "hračky" jako tablet počítač atd... aby více reagovali na dnešní dobu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $296,000▐ dvojica kutilov Pat & Mat boduje aj v celovečernom filme a všetko tu je na správnom mieste presne tak ako má byť, všetko riešia najzložitejšie ako sa len dá, vydarené spoty - krátke filmy vo filme, ktoré majú stále svoje čaro a uletenosť v danej nekonvenčnej nápaditosti /videl v kine: 75%/ ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je potrebné povedať, že pre tých, ktorí videli najnovšie časti príhod Pata a Mata, je tento film úplne zbytočný, čo je aj môj prípad. Tí ostatní, ktorí majú radi túto dvojicu, si zrejme prídu na svoje. Je nutné ale podotknúť, že tá kvalita dielov už je naozaj neporovnateľná s tými prvotnými a je to naozaj škoda, lebo to vyzerá, že tvorcom už dochádza kreativita. 60 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)

Reklama

Reklama