Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Celej film táhne hlavně charismatickej Denzel Washington, kterýmu dělá křoví sympatická Eva Mendes. Scénář je průměrnej a občas klišovitej, ale s výjimkou pomalejšího rozjezdu má příjemnej spád, díky Washingtonovi několik napínavejch scén. Dál jsem ocenil výpravu na prosluněný Floridě. Naopak mě vůbec nezaujala Revellova prapodivná hudba a nastavovanej závěr (fakt se nemohlo skončit Whitlockovym odvozem sanitkou?). Průměrná žánrová jednohubka, která určitě už několik let spolehlivě zaplňuje prime time našich TV stanic. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Díky mé nové práci a novému kolegovi mě napadlo na Presumpci viny kouknout. On totiž kolega žere filmy s Wasihngtonem, tak mi o nich básní od nevidím do nevidím, že mě to už občas točí, ale vždy to přetáhnu na nějakou Willisárnu či Arnoldovku. O Presumpci viny mě toho moc neřekl a proto jsem rád, že jsem to viděl bez něčeho očekávatelného. Parádní zápletka, dobrá atmoška plná napětí a skvělý Denzel. Supr thriller, který vřele doporučuji. 80% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Film sa rozbehol naozaj veľmi dobre, dobrý príbeh, zauzlenie, dej a línia plná neočakávaných zvratov a bez zbytočných naťahovačiek. Denzel síce tak neexceluje, no tu to naopak zachraňuje scenár, čo sa tak často nestáva. Síce trošku zakomplexovaný, pretiahnutý a ohraný záver, bez ktorého by tento film mal odo mňa plné hodnotenie. Eva Mendes osviežila. A konečne 'Superman' v inej rolli ako ho poznáme. 80%. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Sakra svižná krimi se sympatickým Denzelem Washingtonem v roli šerifa s mořem problémů. Kromě první půlhodiny, která nebyla kdovíjaká a bál jsem se nudy. Nepřišla, naopak začala pěkně napínavá jízda, kdy jsem se nemohl odlepit od obrazovky. Už dlouho jsem nebyl u filmu tak napjatý. A to vypadala Presumpce viny jako běžný nudný krimi thriller. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Při natáčení vzrušujícího kriminálního thrilleru o vášni a chtivosti odehrávajícího se ve vlhce dusné atmosféře americké Floridy režisér Carl Franklin už podruhé (po krimi Ďábel v modrém - Devil in a Blue Dress, 1995) spolupracoval s držitelem dvou Oscarů Denzelem Washingtonem (Glory, Hurikán v ringu). Jak daleko za hranici zákona je schopen zajít muž, který dosud neúprosně obhajoval spravedlnost a právo? SPOILER : CHYBA VE FILMU - V 70 minutě, když šerif Witlook vkročí do hotelové místnosti, kde je ubytovaný Paul Cabot, má Paul v ruce černou pistol. Po tom co spadne z balkónu, tak šerif sebere pistol, která je jasně stříbrné barvy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Studio MGM předpokládalo, že Presumpce viny bude velkým hitem, ale podobná očekávání se spojovala také s jeho předcházejícími finančními propadáky Hartova válka a Rollerball. (imro)
  • Během prvního víkendu (3. – 5. 10. 2003) nasbírala Presumpce viny 16,2 mil. dolarů a celkově si z kin odnesla téměř 41 milionů. (imro)
  • Hlavní roli měl původně ztvárnit Hugh Jackman, ale natáčení kolidovalo s jeho účinkováním v sequelu k filmu X-Men. (imro)

Reklama

Reklama