Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíběnějších thrillerů. Denzel zahrál bombově policajta, který je zamilován do dívky, která ho podvede tím, že jakoby zemře a předtím si od něj půjčí peníze ( které má v trezoru za minulý případ ). Jenže tento případ se otevře v nepravou chvíli a Denzel prachy prostě nemá. Do toho zjistí, že byl podveden a jeho tajná láska žije. Musí hrát na všechny strany a vzniká z toho fakt dobrý a zároveň vtipný thriller, vžijete se do filmu a fandíte mu, aby ty všechny podvůdky, kterýma se kryje ( ale vy víte, že on je ten " hodnej" ) prošly a aby to všecno stihnul. (( :: ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

film má 100 minut nejakého děje, z toho prvních 50 je tak nudných, že sem přemýšlel zda ten film nevypnu a nebudu dělat něco smysluplného. Nejde ani tak co tam bylo (románek detektiva a popis jeho práce), ale jakto autoři natočili, a můžu říct že větší nudu sem nezažil (za to bych dal tak maximálně 1*). Na začátku druhé části jsem prozměnu prokouk hlavní pointu příběhu a své kouzlo film ztratil skoro úpně. Naštěstí přišla radikální změna k lepšímu, následujících 40 minut probíhala jedna zajímavé myšlenka za druhou, dokonce sem byl občas i mile překvapen (4-5*). Nu a posledních 10 minut bylo vrženo k sladkému happy endu... Bohužel celý film nemůže zachráníit světlých 40 minut, proto dávám 2* možná trochu lepší, ale ne o moc... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Film do pohody. Atraktívne prostredie preslnenej, gíčovo krásnou oblohou lemovanej Floridy, kde ani šéf polície neodloží plážovú košelu. Krásne čokoládové baby, napínavá a prekombinovaná, ale našťastie trochu predvídateľná krimi zápletka. Našťastie preto, lebo nemá ísť o druhých Obvyklých podozrivých, ale o sexy oldschoolovú oddychovku. Ambície naplnené. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenar k filmu Presumpce viny je vyborny, ale vsetko ostatne je len priemerne : od rezisera Carl Franklina, ktory odviedol len priemernu pracu, cez priemerny herecky vykon Denzela Washingtona /ktoreho ako herca uznavam...../ az po sice krasne cokoladky, ale tiez iba s priemernym hereckym talentom. 61 % ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Klasický film na sobotní večer v komerční televizi. Samí mužní chlapi a hezké ženy (kromě Johna Billingsleye :-) - mimochodem jeho scéna s porouchaným autem je DOKONALÁ!), přímočarý děj s jedním velkým zlomem a pár napínáků ke konci. To je ale bohužel vše a vezmu-li navíc v úvahu obvyklé kraviny (např. předělání výpisu telefonních hovorů) nemůžu věnovat víc než 3*. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Film vyhrál dvě ze čtyř nominací na Black Reel, a to v kategoriích nejlepší film a nejlepší herečka (Sanaa Lathan). (Terva)
  • Studio MGM předpokládalo, že Presumpce viny bude velkým hitem, ale podobná očekávání se spojovala také s jeho předcházejícími finančními propadáky Hartova válka a Rollerball. (imro)
  • Denzel Washington dostal za roli v Presumpci viny 20 mil. dolarů, což byl nejvyšší honorář v jeho kariéře. Smlouva byla paradoxně podepsaná několik týdnů před tím, než dostal Oscara za roli ve filmu Training Day. (imro)

Reklama

Reklama