Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (197)

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, že je to až nedoceněný kousek. Určitě je to lepší, než srovnatelný Rapl, Pustina apod. Šedá, černá Ostrava plná boje o holou existenci sluší dramatickému příběhu bez vaty. Tohle má mezinárodní parametry a směle se to může rovnat opěvované severské škole. Klidně bych si dal říct s další sérií...77%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dva okruhy témat v naší televizi roky hrají prim - lékařské prostředí a detektivky. Jsem rád, že aspoň to druhé se pomalu, ale jistě dostává na (minimálně) evropskou úroveň. Pořád netuším, kdo Tomáš Bombík je, ale po Mordpartě je vidět znatelný posun nahoru (jistě je to Peterem Bebjakem). Co mě mrzí, je, že psychologičtější momenty ve vyprávění byly jen tak nahozeny, popřípadě neřešeny, ke slovu se ale dostala témata, která jsou omílána furt a už to štve - korupce, mafiánský kapitalismus, nevěra, brebera. Škoda! Jo a vynikající hudba Juraje Dobrakova! ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tohle byl hodně dobře rozjetej námět. Podepřenej výbornym Ondrou Vetchým, který zas a znovu dokazuje, že umí. Dobře doplňovali Martin Finger v roli kolegy/soupeře a Ondřej Malý jako slizskej novinář. Nosná atmosféra, pěkná kamera... ALE hodně linií vede nakonec k plochýmu konci. Dle mého gusta měli na tolik linek a postav přidat aspoň jeden další díl. A vadila mi jedna věc: dva detektivové vyšetřující stejný případ se takřka nepotkávají, zvláště v posledním díle. Přitom právě to bych obzvlášť čekal při takové zápletce! Celkově ale hodně solidní počin. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost má tři výrazné plusy. Námět, Vetchého a malý počet dílů. Třetí kvalita je kupodivu ta nejdůležitější, protože jen díky ní se dají snést všechny chyby a slabiny seriálu. V první řadě scénář, který je plný nesmyslů a sice efektních, ale za vlasy přitažených scén. Postavy občas jednají nelogicky, občas sebevražedně. Pokud to mělo ukázat drtivý tlak pod kterým se nacházejí, tak režisér selhal. Takhle na pohled působí jako vyjukaní amatéři. Další výraznou slabinou je zvuk. A nemyslím tím jenom že všichni chachaři mluví jako rodáci ze Žižkova, i když ani to atmosféře rozhodně neprospívá. Mix zvuku je příšerný, herci huhlají a i okolní ruchy zní nepřirozeně. Alespoň hudba je slušná. Víc než na lepší průměr to není, ale jak říkám, jenom tři díly a ten Vetchý je fakt výborný. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Najviac mi tam prekážala ručná kamera, alebo ako to točili. Takých záberov tam bolo veľa, a ak mali vyvolať pocit autentickosti, či zmätku, tak sa to minulo účinku. Na mňa to pôsobilo otravne. Postup vyšetrovania úplne stupídny, až na konci jednému napadlo prezrieť si cestné kamery, a či nie sú kamery v byte zavraždeného. Mimochodom, byť otcom tej Lily, tak jej takú strelím, že by jej stena dala druhú. A to hneď na začiatku. Chodí do trtkumbála k nejakému ženatému sudcovi, a otecko nič, ešte jej ochotne pomôže zamaskovať stopy, keď ho zabije a pohladká ju po hlave. To je doriti čo?! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)
  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)
  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama