Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kola vozu městských služeb zavezou Luďka do Chánova. Netuší, že ho tam čeká setkání se synem Tondou. Luděk Tondu zachrání a Luďka zachrání Franta. Kamarád Franta to myslí dobře, ale lež, kterou vymyslel, Luďkovi pořádně zkomplikuje život. (Česká televize)

Recenze (110)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zářný důkaz toho, že s poctivostí leda pojdeš a je třeba umět lhát a podvádět. Zřejmě nejlepší epizoda, kde se poprvé objevil pojem "Snědá tíseň", který nás jen tak rychle neopustí. Vydatná dávka rasismu. Cigáni znovu ukazují, jak mohou být přirození herci, protože v podstatě hrají celý svůj život. Luxus! Málem jsem se pomočil. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Debil... „Já nemůžu do Chánova – tam bílej nepřežije 10 minut!“ Snědá tíseň! V Mostu by chtěl žít každej – kromě mě teda. Teda vylepaná lebka (kvůli čemukoliv) cajk není. Edova tramvaj... Pan úhel! „Chánov není Jeruzalém.“ Eda! Na zájemce o studium vypadal Tonda dost pochybně. Žaneta po Luďovi jela...! Tonda s Frantou výborný. „Vidí, že umíš makat a zároveň tvoje tělo.“ Šěf! GaGa á la romská hymna? Romové jak věděli, o co těm dvěma jde... Dobře Luďan v autě! Co to měla ta Ilona, doprdele za starosti?! Eda to měl o fous. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod na popelářském voze nebo v areálu gymnázia jsou naprosto skvostné. Luděk neměl na výběr a k městským technickým službám prostě musel. A hned se dostává do problémů, když se ocitne na romském sídlišti Chanov, který představuje spoustu neobyvatelných průsvitných skeletů a hlavně potíže. Potká se totiž s vylepaným synkem, zachrání ho až pořádná lež, která bude mít ještě následky. Snědá tíseň se stává facebookovým fenoménem. Komunita chce další nápady. Frantovy hlášky nebo Edova bizarní romance jsou výtečně uchopené, stejně jako autentická atmosféra daného města, civilnost, do toho výborně napsané a zahrané postavy, romská neherecká komunita. Mezilidské vztahy nebo rasová otázka se tady omílají pod rouškou strachu z vlastní nedokonalosti. A báječně se na to dívá. ()

KyleReese 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejvíc nahláškovaný díl. Franta jako Tondův "zákonný zástupce" a Luděk jako "bojovník za práva cikánů" mě dostali.:-)) No a o Snědé tísni snad ani nemá smysl mluvit:-))) Naplno se ukazuje, jak si tvůrci dělají prdel ze zažitých společenských stereotypů a zároveň s ironií nahlíží na přátelství a rodinu, jako na lidi a ne jako na účastníky nějaké reality show. "Smaž to odtamtud." "Ty Vole, to je na facebooku, to už nejde smazat" :-))) ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle vybraná Erika Stárková. Když se navíc dočteš, že je v roli spojená s hlasem Jana Cíny (měla by si ho nechat:), Tak tedy, klobouček, pánové! A hudební podkres, trefený přesným šlágrem minulých desetiletí pro ten pravý moment, to už, společně s počtem absolutních hlášek ("nebuď blbej, s tím se blbě žije") připomíná památné Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ...No a "koordinátor Snědé tísně", to už je hotovo :-). PS Franta je takový rómský Ježíš. Nebo bude. ;-) PPS: MOST! bude malinko agitka porozumění, což je vlastně hodně dobře. PPPS: fajn jsou i drobnosti, jako - na střeše cimrmanovské "Svou pravdu nebudeme skrývat!" (nápis Havel) :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Písnička, která hraje v 7. minutě, je „Raindrops Keep Fallin' On My Head“ od B.J. Thomas. Ve 29. minutě hraje „Bad Romance“ od Lady Gaga. Na konci epizody pak hraje „Obsession“ od Army Of Lovers. (Duoscop)
  • Při natáčení seriálu Most! založili tvůrci facebookovou stránku Snědá tíseň, kterou potřebovali kvůli natáčení. Dlouho se na ní nic nedělo, avšak po premiéře této epizody nasbírala během několika desítek minut přes tisíc fanoušků. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Když se v Severce dívají na fotbal, lze si všimnout, že se dívají na program ČT 4. Ten však v době vysílání epizody byl už dávno přejmenovaný na ČT Sport. (korinek)

Reklama

Reklama